Märklig och osaklig journalistik i Västerbottensnytt

Åsa Torstensson presenterade i Umeå idag den största satsning föråren 2010 – 2021 på järnvägar, vägar och sjöfart hittills. Ungefär dubbelt så mycket resurser som förra (S)-planen. Västerbotten får också rekordmycket pengar till enskilda vägar, underhåll, bättre bärighet, nyinvesteringar i vägar och järnvägar.

Alla vet att norrbottniabanan Piteå-Skellefteå kommer igång den dagen det finns ett handslag kring den medfinansiering som Norrbottniabanan AB lämnade över så sent som den 14 december 2009. Norra Sverige var sist ute av alla regioner med större projekt. Ansvaret för detta har Lorenz Andersson, styrelseordfröande för Norrbottniabanan AB.

Västerbottensnytt gjorde ett nyhetsinslag om exempel på projekt som inte verkar rymmas i länets egen planering – som dessutom fått 150% av vad man fick senast. Man säger ingenting om vad som Region Västerbotten prioriterat nämligen 19 projekt i länet. Varför berättar inte Västerbottensnytt om dessa 19 satsningar?

Exempelvis etapp 1-3 av Skellefteåhamnsvägen är finansierade. Om man såg Västerbottensnytt fick man intryck av att hela  Skelleftehamnsleden hamnat utanför. Det är endast etapp 4 som ligger under strecket på 20e plats i nuläget. Det kan förändras om länet får räkna in nya EU-anslag.

Västerbottensnytts tittare borde få veta sanningen! Kvällens TV-inslag skulle hamna i Sverkers tunna direkt som dålig upplysning!

 

 

 

Etiketter: ,

3 kommentarer

 1. Ann-Louise

  Ja, det är anmärkningsvärt att programmet Västerbottensnytt ska vara så vinklat till förmån för vänstersidan. Programmet tog inte upp några av de åtgärder som är på gång, utan beklagade sig endast över sånt som inte är aktuellt i dagsläget. Patetiskt när man vet så eftersatt vägunderhållet mm varit under sossarnas styre! Att anslaget ökat så markant för norrlandslänen trots deras i sig låga totala del tyder ju som sagt på att sossarna verkligen struntade totalt i denna landsända när de hade makten. Sen förlöjligade man Åsa Torstensson genom att upprepa samma fråga tre gånger i rad till henne!

 2. Journalist

  Ann-Louise ibland måste man upprepa frågor om man interjuvar folk som inte svarar eller verkar strunta i eller förstå frågan.

  Återigen visar du (C) ert patetiska sätt att alltid skylla på någon annan i de flesta frågor.

  Till SO E det som hamnar i Sverkers tunna är nog C-politiken eller varför inte hela alliansregeringen.

 3. Anders Öhberg

  Nej det kan knappast vara en journalist som uttalar detta. I så fall borde du vara kvinna/karl för din hatt och redovisa ditt namn. En god journalistik bygger på en ambition att sakligt och kritiskt granska inte att slänga sig med uttryck som ”ert patetiska sätt”.
  Anders Öhberg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>