Teater Almedalen med journalistik och Solveig Ternström.

Att följa den politiska veckan i Almedalen är som att via olika media se en distansteater i sju akter. Miljöpartiet avslutar imorgon lördag – men då brukar media ha åkt hem.

Just den politiska jounalistiken har hamnat rejält i fokus efter Sven-Otto Littorins plötsliga avgång som arbetsmarknadsminister. Han stod inte ut med med medias okänsliga sätt att blanda in familjen och barnen. Och det fick han sympatier för. Mona Sahlin och Maud Olofsson instämde till fullo eftersom de har samma erfarenheter som Littorin.

Sedan gjorde all uppståndelse att Maud Olofssons budskap hamnade helt i skymundan.

Ännu mer teater blev när skådespelerskan Solveig Ternström med buller och bång hoppade från centerparteit till socialdemokarterna och Mona Sahlin. Jag är övertygad om att hoppet hamnar i galen tunna. Solveig Ternström säger att hon tror på Sahlins löften kring kärnkraften i framtiden. Den stora majoritet inom (S) och fackföreningsrörelsen som vill satsa mer på kärnkraft kommer inte att vara tysta länge när valet är överstökat.

Solveig Ternström är bäst på teatern. Inom sakpolitiken är det svårare att se betydelsen.

 

 

Etiketter:

En kommentar

  1. Pelle

    Nu har du ”drogdoktorn” nått ett politiskt lågvattenmärke när du försvarar en som förmodligen begått brott mot sexköpslagen!

    Att sedan ge sig på Solveig Ternström som står för sin åsikt om kärnkraft och lämnar ett parti lett av din ”älskling” Maud Olofsson som lämnat sina kärnväljare i centern och dessas motstånd till kärnkraft för en taburett i alliansregeringen känns lågt!

    Du borde nog fundera på att dra dig tillbaka du också – av ”personliga” skäl!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.