Nya rollen!

VK-bloggandet är personligt och ska kunna ge en del av både det privata och offentliga iivet. Däremot har jag aldrig kommenterat frågor som rör min yrkesroll inom landstingets sjukvård.

Nu har jag hux-flux fått en ny roll – patientens. Mår mycket bra men förbereder mig på en operation på thorax. Jag vill det eftersom jag är övertygad om att det kan ge stora fördelar i livskvalitet många år framåt. Dessutom har jag stort förtroende för kollegor och medarbetare på thorax och sjukhuset.

Nya rollen ger även nya impulser. Att dela rum med tre andra karlar ger en hint om gamla tiders logement. Ljuden, pratet. Men ändå är upplevelsen lite annars eftersom det finns lika många kvinnliga salar/logement. Dessutom fanns ingen syrgas på gamla K4. Det var andra gaser då. Stridskraften var rots allt högre på den tiden. Annars verkar dagens försvar kanske behöva lite syrgas.

Jag är riktigt imponerad över logistiken dvs snabbheten och logiken kring olika undersökningar och beslut. Vältrimmat är ordet! Möjligen med micromaten som undantag. Jag gissar att det var en av de prefabriceade biffarna som fick magen att slå volter.

Effektiviteten finns mitt i semestertiden när det  mesta annars går på halvfart. Jag känner väl svårigheterna inom sjukvården att rekrytera vikarier för sköterskor. Samtidigt finns en stolthet bland sjukvårdens medarbetare att hålla viktiga verksamheter igång.

Jag vet inte hur det blir med bloggandet den närmsta tiden. Jag tar saken som den kommer. Men jag kommer nog att berätta mer om den nya rollen – patientens.

 

 

 

 

 

 

 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Maria Skiddi

    Hej Sven-Olov! Vad roligt att hitta dig här! =) Vet ej om du kommer ihåg mig men vi har bl.a rest i tjänsten tillsammans en gång till Lund. Ha det gott och lycka till med chiptriminingen!

  2. Valle

    S O E jag tycker det är tråkigt att du blivit sjuk men visst är det skönt att komma till solidariskt finanserad sjukvård uppbyggd av vänsterpartierna?

    Om Maud och alliansen får fortsätta fler år så blir det att öppna plånboken själv nästa gång du vill ha sjukvård och betala eller skaffa dig en dyr privat sjukvårdsförsäkring!

    Njut av den tid vi alla betalar för din vistelse på sjukhuset och hoppas att du återhämtar dig på ett bra sätt.

    Min förhoppning är också att dina högertankar får sig en knuff så du förstår att samhället inte kan vara EGOISTISKT utan måste vara SOLIDARISKT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.