Dåliga SKOP-siffror och verkligheten

Dagens VK presenterar en lokal SKOP-undersökning om opinionen i Umeå. Centerpartiet får  rekordlåga siffror – ungefär som vid undersökningen inför valet 2006.

Lokala undersökningar har ofta en större osäkerhet p g a större felmarginaler och fler som inte tar ställning förrän de sista dagarna. Därför blir resultatet mer svårtolkat.

För Centerpartiet är det dessutom så att våra röstetal varierar väldigt mycket mellan starkaste valdistrikt och svagaste. Det innebär att det slumpmmässiga urvalet kanske inte speglar dessa variationer.

Till alla centeraktiva i valrörelsen: Jag känner inte igen den negativa stämningen och tror att spurten inför den verkliga opinionsundersökningen den 19 september kommer att ge ett positivt resultat. Nu ger vi järnet!

Etiketter: ,

2 kommentarer

  1. Olle

    Men Maud Olofsson i spetsen vad hade ni väntat er?
    När ni har en partiledare som inte ens kan räkna, det är en gigantisk skillnad att få ut 70 000 i lön men säger att hon får ut ca 50 000…

  2. Petter

    Men S O du skall ta det lungt tänk på att du sjukskriven eller har du friskskrivit dig kanske man skulle ta och kolla med försäkringskassan!

    Det gäller ju som allianspolitiker och läkare att verkligen följa de nya sjukförsäkringsreglerna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.