Vänstern kväver Umeås entreprenörer!

Krister Olssons har i dagens VK uttalat sig om erfarenheterna av  vänsterpartiets syn på företagande i allmänhet och Balticgruppen i synnerhet. Vi som under åren hört vänsterns företrädare både i fullmäktige och mer slutna sammanträdesrum kan bara bekräfta. Krister Olssons erfarenheter och farhågor stämmer.

På annan plats i dagens VK finns ett konkret exempel på hur vänsterpolitik fungerar. Anne-Marie Zakrisson är en av de privatpraktiserande sjukgymnaster som drabbas av att landstinget säger upp vårdavtalen. Det beslutet är direkt en följd av vänsterpartiets inflytande i landstinget. Maria Grip (V) har  försvarat beslutet i media.

Anne- Marie Zakrisson är en erfaren, skicklig och efterfrågad sjukgymnast. Hon har specialiserat sig på stressrelaterad och psykisk ohälsa. Bl.a försäkringskassan har upptäkt Anne-Maries kompetens. Alla som arbetar med långtidssjukskrivna kan beskriva betydelsen av självständiga och förtroendefulla terapeuter.

Det vänsterpartiet åstadkommit i landstinget är att med ett klubbslag försämra eller undanröja möjligheterna till entreprenörskap inom öppenvården. Det drabbar kvinnliga entreprenörer, kvinnliga patienter. Det drabbar vården.

Krister Olsson har både mod och kraft att framföra den beska kritiken. Artikeln om Anne-Marie Zakrisson bär samma kritik. Men hur många entreprenörer har samma kraft som Krister och Anne-Marie? Det spirande företagandet inom vård och andra  servicesektorer kvävs av vänsterns politik.

Etiketter: ,

6 kommentarer

 1. Autobahn nästa

  Privata företag som planerar samhällen där demokratin åsidosätts? Jojo, centern har verkligen bytt kant till en extrem högerfil.
  22.12

 2. leffe

  vad intressant..tror du Ann-Mari hade klarat en offentlig upphandling?…o tycker du med handen på hjärtatat att Baltics utspel är värdigt en demokrati??Tyvärr faller du i trovärdighet…tyckte du var vettig trots center sympati..men så har du bekräftat regeln…

  Du som politiker i landstinget känner till beställningen..den säger bedömningar och hemsjukvård..i vad passar Anne-Mari in???…hon kanske borde verka under klinik eller??det är ju du som varit med o klubbat detta!!!!!

 3. Isak

  Hallå Herr Edvinsson, valet är över och du har haft all
  tid i världen att berätta hur illa du tycker om Vänster-
  partiet i allmänhet och dess företrädare i synnerhet.Trots
  din och Centerns kritik så förlorade C i nästan alla komm-
  uner i hela sverige. Som läkare så saknades din kritik när
  det gäller alliansens nya sjukförsäkringsregler. Att inte
  du såg det abnorma med att kasta ut dödssjuka människor i
  en oviss framtid utan ekonomisk trygghet utan att prote-
  stera övergår all etisk medmänsklighet. Att bedömma Umeås
  framtid med dess nya ledning är du nog inte den rätta att
  bedömma.

 4. Privatanställd

  Det brukar heta att inte avrätta budbäraren på grund av budskapet men nu avrättas budskapet på grund av budbäraren (Krister).

  Umeå kommun har många gånger kritiserats för hur man hanterar entreprenörer i kundkurrans med kommunen eller att kommunen konkurrerar med entreprenörer. Detta inte bara från Svenskt Näringsliv utan även från oberoende organisationer. Motsvarande har även gällt Landstinget.

  Att Umeå skall bli 200000 framstår som allt mer patetiskt. Det blir man inte utan stöd av ett lokalt start näringsliv och det kräver nya investeringar och riskvilligt kapital.

 5. LeBe

  Eftersom jag inte är riktigt hemma när det gäller landstinget och förändringen av primärvården så har jag en fråga till dig S-O;
  Var det inte så att det var consensus angående omvandlingen till fritt vårdval och de regler som skulle gälla vad gäller t.ex.sjukgymnaster?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>