LOV-lagen i KF

Av , , 1 kommentar 1

 

 Jag var och lyssnade på kommunfullmäktige i Vilhelmina idag. KG Abramsson (s) hade interpellerat i frågan och var kritisk till hur LOV lagen remissbehandlas i Vilhelmina.

Utan att gå in på lov-lagens innehåll och remissberedningen kan det vara intressant för Vilhelminaborna hur Robertsfors kommun har ställt sig i frågan:

 

Kolla min blogg från den 25/9 här

Så här skrev man i  den utmärkta utredningen från Robertsfors kommun.

Den som vill veta lite mer om LOV-lagen bör läsa detta.

 

Skrota LOV-systemet! 

Det kommer bara att innebära fördyringar, sämre insyn och försämringar för anställda! Och därigenom också sämre för pensionärer etcDen bidrar också till ökad miljöförstöring genom mer bilkörning!

1 kommentar
Etiketter: , , ,

Bilder av lidandet i Afghanistan

Av , , 2 kommentarer 1
 

USA och Natos olagliga krig i Afghanistan dödar oskyldiga människor!

Se den här filmen och tänk efter!

 

 

 

 
Vad har Sverige i Afghanistan att göra på USA och Natos sida??

Stoppa kriget!

 

 

Rethink Afghanistan Facebook is leading the charge to end the war. Get breaking news and actions. Bli medlem i gruppen: http://www.facebook.com/RethinkAfghanistan

 

Se också den här videon hur oskyldiga kommer att drabbas den kommande tiden:

http://www.facebook.com/video/video.php?v=299837707434&ref=mf

 

 

2 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Familjer vädjar: Ta hem trupperna!

Av , , 4 kommentarer 2

"Military familes speaks out" har i en apell till Obama vädjat om stopp för kriget: Läs en maskinell översättning här:

 
Kontaktperson: Military Families Speak Out, 617-983-0710, press@mfso.org

 

Antal döda i kriget har överstiget  5.000 i USA, Military Families uppmanar president Obama att få alla våra trupper hem nu

Rikstäckande – Som nation väntar på bekräftelse från Pentagon för 5.000: e död i ett amerikanskt tjänst medlem i krigen i Irak och Afghanistan, medlemmar av Military Families Speak Out gråter över döda och uppmanade president Obama att hedra offren för dessa tjänster medlemmar och deras familjer och hedra alla de som tjänar genom att agera snabbt för att avsluta båda krigen.

Warren Henthorn av Choctaw, OK, far till armén Spc. Jeffrey Henthorn som dog i Irak den 8 februari 2005, säger:

"Alldeles för många har dött på alla sidor av dessa krig. Om jag minns rätt, President Obama vann den demokratiska nomineringen som bygger på ett löfte om att avsluta kriget i Irak. Men mellan Irak och Afghanistan, i slutet av detta år kommer vi att faktiskt har fler trupper In Harm’s Way då vi gjorde på höjden av den "surge". Det är precis lika illa som vi hade under president Bush. Dessa krig nu tillhör president Obama. Blodet på händerna. "

Henthorn är medlem i Gold Star Families Speak Out, en nationell kapitel i Military Families Speak Out vars medlemmar "kära dog till följd av krigen i Irak och Afghanistan.

Jane Bright West Hills, CA, mor till Sgt. Evan Aschraft som dödades vid omkretsen av ett oljeraffinaderi i Irak den 24 juli 2003, är också medlem i Gold Star Families Speak Out. Hon säger:

"Min son var 249. Amerikanska tjänsten medlem dödad i Irak – det är svårt att tro att 5.000 av våra soldater har redan dött i Irak och Afghanistan. Hur många fler? Vi måste få alla våra soldater hem från dessa krig och vi måste ta hand om våra veteraner när de återvända hem, att ge dem medicinsk och psykologisk vård och behandling de behöver och förtjänar. "

Maggie Pondolfino, medlem i Military Families Speak Out från Portland, eller har varit nervöst att titta på antalet döda i krigen i Irak och Afghanistan stiga när hennes son väntar en utbyggnad till Afghanistan med den amerikanska armén:

"Det har varit över ett år sedan min ende son kom hem från en 14 månader kan sändas till Irak. Över ett år sedan jag var immobiliserade med rädsla vid varje oväntade knackar på min dörr och var obekanta van parkerad framför mitt hus. Daily, jag tvångsmässigt kontrollerat Försvarsdepartementet olyckor listan. Alltför många gånger namn var nära hem … någon från vår stat, eller ens någon från hans pluton, säger Pondolfino. "Jag föreställde mig de andra mammornas sorg och undrade skulle jag kunna uthärda det? Då jag hade ett år av relativt lugn. Jag även firade en ny administration och ett ögonblick upplevde hopp som verkade sprida sig i landet.

"Nu när nationen hängslen för nyheten om bekräftelse av den 5.000: e död i ett amerikanskt tjänst medlem i krigen i Irak och Afghanistan, att administrationen som snabbt gav mig nytt hopp förbereder att skicka min son till ett krig utan klara uppdrag och ingen exitstrategi. Och hur förbereder jag mig? Hur förbereder jag mig för ett år att gå igenom hela proceduren levande, hela tiden undrade om han kommer hem och om han gör, kommer han att utkämpa ett krig i honom? Så sårande det är att säga detta, om han inte kommit hem, min älskling pojke med hans kärleksfulla hjärta och skarp intellekt kommer att ha dött förgäves. Jag vet att något gott kommer från att fortsatt ockupation av Afghanistan och Irak, bara mer heartbreak, sorg och tragedi. När ska vi någonsin lära oss? "

Medlemmar av Military Families Speak Out och Gold Star Families Speak Out är tillgängliga för intervju.

Military Families Speak Out är en nationell organisation med över 4.000 militära familjer som arbetar för att få alla amerikanska soldater hem från Irak och Afghanistan och säkra den vård som våra trupper, Veterans, och militära familjer behöver för att återhämta sig från effekterna av dessa krig på våra liv och livet för våra nära och kära. Gold Star Families Speak Out är medborgare kapitel militära Families Speak Out med över 150 familjer vars anhöriga dog till följd av krigen i Irak eller Afghanistan.

 

Originaltext på engelska: http://www.mfso.org/article.php?id=1319

Military Families Speak Out 

På facebook: http://www.facebook.com/MilitaryFamiliesSpeakOut

 

4 kommentarer
Etiketter: , , , ,

Politikerna snackar skit. Sverige är i KRIG!

Av , , Bli först att kommentera 3

Kristoffer Appequist har skrivit en debattartikel på http://svt.se/debatt.

 

Våra politiker slipper en stor och jobbig diskussion genom att låta oss ha kvar bilden av Sverige som alliansfritt och neutralt. Det är lätt att förstå. Inget politisk parti, utom möjligen Vänsterpartiet, skulle tjäna något på en övergripande diskussion om Sveriges krigande. Framför allt inte när vi närmar oss en valrörelse.

Våra hjältar får alltså kriga i hemlighet. Politikerna kallar kriget för fred och pekar på alibit FN. Men hör upp Svenska Folket. Politikerna snackar skit. Sverige är i KRIG!

Står ni bakom det? Låt oss ta diskussionen! Och till skillnad från våra folkvalda ser jag gärna att diskussionen präglar hela valrörelsen!

Kristoffer Appelquist
TV-clown och fältartist

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

En visa till Reinfeldt – erövraren

Av , , 8 kommentarer 6

Pete Seeger – lär dom sig aldrig nånting? (When will they ever learn). En visa vi alla sjöng under Vietnamkrigets elände på 70-talet.
Dom som vill ha krig har alltid ett alibi.

Och om vi inte dödar talibanerna nu så kommer dom att invadera Sverige och stoppa Let’s Dance och Dansbandskampen. Vi har inget val.

Sanningen är att Sverige är i Afghanistan av en enda orsak, för att hjälpa president Obama med hemmaopinionen, för att visa att USA inte är ensam i Afghanistan.

Obama behöver inte de svenska trupperna av någon militär orsak, de är helt meningslösa i det sammanhanget. Han behöver allierade soldater av inrikespolitiska skäl, för att visa att USA leder ett stort antal länder i ett fälttåg som skall förvandla Afghanistan till en demokratisk USA-vänlig stat. Att inte bara amerikanska utan också allierade soldater dör.

Och för det är både Fredrik Reinfeldt och Sten Tolgfors tydligen beredda att offra svenska liv.

Nu mer än någonsin behöver vi en riktig svensk fredsrörelse innan ännu fler unga svenskar dör i ett helt meningslöst krig för att rädda president Obama på hemmaplan.

Så viktig är inte ens USA.

Vi bombar inte sönder Umeå bara för att det finns Hells Angels eller Bandidos där, vi sätter in polisen. Vi behöver inte 150 000 soldater för att ta hand om något tusental kriminella.

 

Läs också "En visa till Tolgfors" och "3500 döda i Afghanistan" och "Krig skapar död och sorg"

(mp) framåt – (m) bakåt i Stockholm!

Av , , 1 kommentar 6
 

Aftonbladet redovisar idag United Minds nya väljarbarometer över Stockholm.

I Stockholm bor 22% av alla Sveriges väljare. Därför är siffrorna viktiga.

 

Miljöpartiet ökar med 8,7% till 17,9%. Nästan var femte väljer (mp). De tar väljare direkt från moderaterna.

 

Moderaterna minskar med 8,4% till 28,8%. Snacka om ras!

 

Centerpartiet minskar till 2,1%.

 

Samtliga borgerliga partier backar!

 

 

 

Håller siffrorna i sig blir det en ny majoritet i Stockholm!

 

Det borgerliga experimentets tid är på väg att ta slut!

 

I Stockholm- och i landet som helhet!

 

1 kommentar
Etiketter: , , , , ,

Maud Olofsson och Stinker – förlåt Spyker!

Av , , 14 kommentarer 8

 

Så här skriver svenska dagbladet idag:

"Spykers vd Victor Muller vill ta kontroll över Saab med ett eget kapital på 5 miljarder kronor genom att lägga in en egen insats på noll kronor. Spyker är samtidigt konkursfärdigt och dignar under 580 miljoner kronor i sms-liknande lån från en utpekad maffiafamilj. Det stinker allt mer om Saab-affären."

Vidare enligt SVD:

175 miljoner kronor saknas fortfarande till köpet av Saab, det medger Spykers vd Victor Muller i en intervju med SvD Näringsliv. Samtidigt vägrar han svara på om den tidigare storägaren Antonov är inblandad i affären – av principskäl.

 

Men Maud Olofsson verkar inte ha nåt emot att satsa 4000 miljoner på mannen!

Det hade varit bättre om Vattenfall tagit över och utvecklat en elbil!

 

Förresten: Visst har väl Maud Olofsson själv erfarenhet av att driva något i konkurs???

14 kommentarer
Etiketter: , , , ,

En centerpartist ryter till!

Av , , Bli först att kommentera 9
 

Börje Hörnlund fd. arbetsmarknadsminister har i en debattartikel i Aftonbladet  rytit till om  den nuvarande regeringens sjukförsäkringspolitik.

 

 

Bild från en tidigare artikel av Hörnlund! Heder åt honom som talar klarspråk!

Några intressanta citat:

 

Regeringen och vissa alliansföreträdare skyller allt på Försäkringskassan. Det är inte trovärdigt. Det regeringen har sysslat med är ett riktigt dåligt, oekonomiskt och omänskligt agerande. ”Sjukskrivningskontot” hyfsas lite grann men kostnaderna återuppstår på ”AMS-konton” och hos kommunerna, men framför allt hos de drabbade.”

 

Med andra ord och rakt på sak kan man säga att regeringen nu ser till att arbetsförmedlingen låses upp med svårt sjuka. Det är ingenting annat än ett slag mot arbetslösa ungdomar, friska metall-are med flera grupper som tvingas leva i det utanförskap som regeringen lovat bekämpa.”

 

”Det finns troligtvis ett antal bland de 17 000 utförsäkringshotade som behöver hjälp i riktning mot mer jobb, men låt då försäkringskassorna och den sjukskrivande läkaren tillsammans hantera återgången till mer arbete.”

Det är fler och fler som upplever att regeringen har ett omänskligt egoistiskt anletsdrag. Sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer verkar regeringen se som en restpost som kollektivt skall bestraffas. ”

Regeringen räknar väl med att många som har det bra och som storgynnats av dess politik skall bli goda alliansanhängare. Jag tror dock att många av dessa har känsla för alla dem som alliansen drabbat med försvårat utanförskap.”

Regeringen bör av ren självbevarelsedrift tala tyst om ”utanförskapet”. Väljarna är kloka nog att kunna skilja på retorik och verklighet.”

 

Börje Hörnlund (c) född i Hörnsjö talar klarspråk. Han har sett vad den här regeringen ställt till med!

Man kan inte annat än att hålla med honom!

Såna politiker skulle jag kunna rösta på (igen)! Men inte idag närcentern ligger till höger om högern!

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Fritt fall för Centern

Av , , Bli först att kommentera 7

Efter valet 2006 satte sig ett segerrusigt centerpartistiskt förtroenderåd ned och beslutade att målet i valet 2010 skulle vara att partiet fördubblas, det vill säga nå 16 procent. I höstas justerades målet till att klara tio procent av väljarna. De senaste opinionssiffrorna, 3,1 procent i Demoskop, är i ljuset av dessa ambitioner närmast en katastrof.

Det sägs att det fria fallet i opinionsmätningarna beror på en osedvanligt motig höst för näringsminister Maud Olofsson. Och det finns många exempel på omdömeslösheter och lösmynthet, om Saab, om Vattenfall, om en vindkraftpark i Norrbotten där hennes son är engagerad, och om en uppvaktning om presstödet hos kommissionen som slutade med att en hög EU-tjänsteman beskrev henne som "dåligt informerad".

Men särskilt jagad av medierna har hon inte varit. Snarare har det som många väljare länge haft på känn under hösten bekräftats – att hennes höga tonläge inte motsvarats av att hon faktiskt uträttat särskilt mycket.

En gång i världentalade Maud Olofsson om att hon skulle "stoppa den sociala och regionala klyvnaden". 2010 är Sverige mer kluvet än någonsin och av en offensiv regionalpolitik syns ingenting, däremot har dieselskatten höjts. Småföretagarna är förbannade på att av talet om minskat regelverk för företagen mest blev en tummetott. Väljare som upplever klimat- och miljöfrågorna som centrala har av Olofssons högerkurs gått till Miljöpartiet.

Cyberliberalerna har inte låtit sig duperas av att Fredrick Federley hade gråten i halsen under FRA-debatten. Borgerliga väljare som söker kompetens i ekonomiska frågor lägger förstås sin röst på Moderaterna. Det finns helt enkelt för många högerliberala partier för svenska folket att välja på och Maud Olofsson har inte kunnat övertyga om varför man ska lägga sin röst just på hennes.

Oberoende av partifärg finns det politiker som man tycker synd om när de hamnar i klistret. Men få har den gångna hösten tyckt synd om Maud Olofsson, därför att hon är så kaxig och otrevlig. Hon är den borgerliga politiker som mest och oftast skyller ifrån sig med att det var sämre på sossarnas tid – som i riksdagen i onsdags – ett allt mer krystat argument när snart fyra år har gått av mandatperioden.

I TV4 strax efter jul påstod hon att hon fått så dålig publicitet för att hon är kvinna. Det är sant att det finns ett särskilt manligt raseri mot politiker som är kvinnor. Men hade en man förmått leverera så lite och samtidigt som Maud Olofsson helt saknat ödmjukhet, skulle denne också fått massor med kritik i medierna, om än med andra ord.

Artikeln är skriven av: Björn Elmbrant, Ledarskribent på Dagens Arena

Jag har kopierat in den då jag tycker den är intressant. Det är sorgligt att se hur Maud Olofsson fört centerpartiet bort från att vara ett folkrörelseparti till ett "Stureplansparti" och gått från centrum i politiken till höger och högern. Det straffar sig.

Bli först att kommentera
Etiketter: , ,

Högerexperi(m)ent

Av , , Bli först att kommentera 6
 

70 000 fler i utanförskap. 9 % är arbetslösa – på väg mot 10,4% enligt KI. Nära 30% av våra ungdomar är arbetslösa. De sjuka och handikappade ska piskas in i arbeten – som inte finns! Arbetsrätten och köerna till arbeten liknar 30-talet enligt kvällens uppdrag granskning. Den ”nya arbetsmarknaden” är en dröm för arbetsgivarna. ”Stöld” säger en intervjuad.

 

Arbetslösheten enligt konjunkturinstitutet. OBS hur det sjönk under förra regeringen och ökat under Reinfeldt! Och han skryter om att vara "regeringsduglig" och framställer sig som "erfaren". Tabellen säger allt!

 

I drygt 3 år har vi blivit utsatt för ett nyliberalt högerexperiment med Reagan och Thatcher som rättesnöre. Stora skattesänkningar för de rika i hopp om att det ska skapa jobb. Ironiskt nog så kallar man det för ”arbetslinjen”.

 

Pensionärerna får betala högre skatter än löntagare. Att vara pensionär har blivit att bli betraktas som skyldig av regeringspartierna.

 

Av 100 miljarder i skattesänkningar har högst 10% bidragit till ökade jobb. I huvudsak inom tjänstemannasektorn. Den överväldigande delen har lett till sparande och inköp av resor och kapitalvaror från andra länder. Det är hos kineskommunisterna som jobben har skapats.

 

Högerexperimentet har gått på grund!  Vinnarna är dom rika!

Regeringen klyver Sverige och låter riskkapitalbolagen ta hem vinsterna utomlands!


Den här regeringen experimenterar med våra skattepengar!