1:a Juli

Hej svejs!

Hela 8 arbetspass innan jag får min efterlängtade sommarsemester! Gud, vad jag längtar och hoppas att värmen kommer hit. Tänk att få nytt nagellack varje vecka, inte behöva ta bort efter tredje dagen. Sola och bada, dricka rosé och bara vara. ‘

Idag har jag jobbat ett fm-pass och jag hoppas inte jag blir sjuk nu i sommar. Det ska vara mycket till, för att bli inlagd. Om det blir några patienter utskrivna under en dag, så fylls det på lika mycket samma dag/ under natten. Detta innebär att cancerpatienter stryks från operationsprogrammet för att det inte finns vårdplatser…….Vi vårdpersonal klagar inte, näe varför det? Det händer ju ingenting! Vi får ha överbeläggningar på överbeläggningar, ibland inte ens ha tid för lunch eller våra egna toalettbesök. Hur orkar våra kroppar med detta om det fortsätter år ut och år in. HUR tänker ni politiker när det gäller patientsäkerheten?

I dagens tidning läste jag om stafettläkare och att det ska ta bort dem, vilket är i och för sig bra. Det ska vara flera ”ordinarie” läkare på varje ställe och inom sitt område, som samsas när en av dem är ledig. De ska inte vara nya läkare varje vecka! Men varför skriver de inte om vårdpersonalen i kommunen och t.ex. belastningen där, kan inte de byggas fler särskilda boenden istället för en och annat bostadshus?! För åter igen till sjukhuset och dess akuta vårdplatser, så kan en patient vara helt utskrivningsklar men är tvungen att vara kvar på avdelningen i veckor pga köer till korttidsboenden.  Är detta rätt verkligen?

Nä, nu snart dags för något roligare….kvällens allsång på skansen! Här ska sjungas allsång :)

/// Frida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>