Ny kategori på bloggen: Andras kloka ord!

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej,
Eftersom jag inte uppdaterat mycket så tänkte jag börja med en ny kategori på bloggen: Andras kloka ord. Det kan vara citat, meningar, fraser etc som jag tycker är kloka. Detta kommer endast för att det ska bli mer uppdatering på bloggen. Jag kommer INTE sluta med mina långa/läsvärda inlägg.

Bli först att kommentera

Klagar på skolmaten – Tänk på barnen i Afrika?

Av , , Bli först att kommentera 4

Jag tänkte skriva ett inlägg som är inriktat till dem som klagar på skolmaten och får till svar ”Men tänk på barnen i Afrika”. Hur idiotiskt svar det egentligen är. Lite allmänt vad jag tycker om skolmaten.

 

På min skola lyckas dem få hamburgarna just det hamburgarna  att bli äckliga och jag förstår inte hur dem gör. Samma sak dem kan aldrig koka potatis jag förstår inte.  ”Men klaga inte på mattanterna, dem gör bara sitt jobb” Men dem gör det väldigt dåligt om dem inte ens kan koka potatisar. Samma sak med att det ska vara nyttig mat: Vad är bäst? Att göra normal mat som elever äter av? Nej då ska dem laga typ nyttig mat som ingen äter av. Vad är det för meningen med att göra ”nyttig” mat när ingen elev äter den?

Och nu till det som jag verkligen hatarOch det är när man får svaret ”Men tänk på barnen i Afrika”. Och vad är det för förklaring egentligen? Nej nu bor jag i Sverige och inte i Afrika, där vi har gått om pengar och har råd att laga god mat. Vad är det då för ursäkt? Så vi kan inte laga god mat även fast vi har pengar till det eftersom andra har det sämre? URSÄKTA VA? Hur tänkte du nu? Det där är inte hållbart någonstans. 

Så SNÄLLA folk, sluta använda den där idiotiska ursäkten. TACK!

 

 

Bli först att kommentera

”Den stillasittande generationen”

Av , , Bli först att kommentera 2

Tänkte skriva lite om ”Den stillasittande generationen”.

För er som inte fattar vad jag menar med uttrycket, jag menar att vi som är födda 00- och vår generation ofta blir kallade ”Den stillasittande generationen” av de ”äldre”. Med det menar de alltså att vi sitter mycket still vid tv, dator, surfplatta osv. Det kan jag hålla med om att det är sant, för det är det. Men som jag ser det, om man vill få ut oss ”gamers” och andra som sitter inne så handlar det inte om att tvinga ut oss, det gör bara att vi tycker att det blir tråkigt att vara ute. Man måste hitta på något som man vet att personen i frågan tycker är kul. Så att personen bara har kul och inte tänker på var man är (ute eller inne) utan bara har kul. Om man hittar på något roligt så kan personen tänka i efterhand ”Ja, det var ju så kul när jag var ute” eller liknande.

Det är det jag anser att ”äldre” gör fel. De använder fel metod för att få ut oss. De tvingar ut oss så att det blir tråkigt istället för att hitta på något roligt att göra ute. Det är därför de som sitter inne kommer fortsätta med det, för dem blir tvingade att gå ut på ett tråkigt sätt.

 (Detta gäller såklart inte alla)

 

Bli först att kommentera

Välkomna!

Av , , Bli först att kommentera 4

Välkomna till min blogg!

Detta är mitt första inlägg här!:)

Kort om mig:

Namn:Alexander

Ålder: 13 fyller 14 i November (Född 2000)

Bor: I Umeå

Intressen: Gaming, Musik, Kompisar.

Kort om vad bloggen kommer handla om: 

Denna blogg kommer inte handla om mig personligen, den kommer handla om mina åsikter och blir ett ställe för mig att reflektera mina åsikter. Det kommer kanske klagas en del, men jag antar att det ingår =)

Varför skaffar jag denna blogg?

För att kunna uttrycka mina åsikter, för att kunna reflektera och se vad andra tycker om saker om ting. För att träna på min grammatik och träna på att skriva. Ett ställe att ventilera saker man tycker är bra och dåligt.

Jag kommer uppdatera när jag har något vettigt att skriva om =)

 Hoppas ni kommer trivas, läsa, och i bästa fall lära sig något =)

 

Bli först att kommentera