Klagar på skolmaten – Tänk på barnen i Afrika?

Jag tänkte skriva ett inlägg som är inriktat till dem som klagar på skolmaten och får till svar ”Men tänk på barnen i Afrika”. Hur idiotiskt svar det egentligen är. Lite allmänt vad jag tycker om skolmaten.

 

På min skola lyckas dem få hamburgarna just det hamburgarna  att bli äckliga och jag förstår inte hur dem gör. Samma sak dem kan aldrig koka potatis jag förstår inte.  ”Men klaga inte på mattanterna, dem gör bara sitt jobb” Men dem gör det väldigt dåligt om dem inte ens kan koka potatisar. Samma sak med att det ska vara nyttig mat: Vad är bäst? Att göra normal mat som elever äter av? Nej då ska dem laga typ nyttig mat som ingen äter av. Vad är det för meningen med att göra ”nyttig” mat när ingen elev äter den?

Och nu till det som jag verkligen hatarOch det är när man får svaret ”Men tänk på barnen i Afrika”. Och vad är det för förklaring egentligen? Nej nu bor jag i Sverige och inte i Afrika, där vi har gått om pengar och har råd att laga god mat. Vad är det då för ursäkt? Så vi kan inte laga god mat även fast vi har pengar till det eftersom andra har det sämre? URSÄKTA VA? Hur tänkte du nu? Det där är inte hållbart någonstans. 

Så SNÄLLA folk, sluta använda den där idiotiska ursäkten. TACK!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.