Lösningen till illegal nerladdning

Måste dock genast erkänna att detta inte alls är någon lösning utan mer en samling spekulationer från min sida. Borde troligtvis byta titel men vem orkar med sånt nuförtiden? Länken till förra inlägger när du genom att klicka här.

Problemet med den lagliga metoden har alltid varit att den erbjudit en sämre tjänst men med en kostnad. Detta skapar problem för de som redan vant sig vid att det inte kostar alls. Det gäller att göra det värt det att betala en slant, vilket många faktiskt vill och kan. Det den lagliga tjänsten kan erbjuda är tillgång till filmerna först av alla, innan folk börjar komma åt kopior av DVD-skivor och liknande.

Folk kommer fortfarande att ladda ner, det vet vi. Det kommer troligtvis dyka upp kopior av just den versionen efter 1 eller 2 dagar, men kommer inte kunna hålla samma kvalité, vilket troligtvis skulle locka över en hel del. Ännu bättre skulle det vara gällande serier om de släpps samtidigt som de går på tv(i USA då, inte Sverige), med tillgång till i alla fall engelsk textning.

Dels så slipper man vänta till dagen efter på en release, vilket kanske låter lite men tänker man efter hur långt vissa är beredda att gå, så är 1 dag är värt extremt mycket. Denna service är vad som krävs. Skicka upp fler serier, gamla serier, nya serier, allting. Filmer? Jovisst, vi har hela IMDb top-250, vi har icke-amerikanskt utbud och vågar satsa på asiatiska originalutgåvor istället för dåliga remakes.

Nu börjar själva tävligen dra igång mellan det legala och illegala, den kamp som vi alla väntat på. Varför? Så länge de tävlar mot illegal nerladdning så kan det egentligen bara bli bättre. Tidigare releaser, bättre kvalité, större utbud och kompabilitet för olika enheter. Det är vid det tillfället då tjänsterna och företagen inser att tävla mot varandra och vinna kan ge pengar, men att vinna mot illegal nerladdning kan förändra sättet vi ser på media.

MEN, detta är bara en dröm, ingenting som kommer att hända. Först och främst så sitter de olika företagen på rättigheter och vägrar släppa dessa. Företagen vill LÅSA allting mer och mer, för att bara de ska få visa materialet. Det som händer är att en stor del av materialet blir fastlåst i olika tjänster, så man kommer aldrig kunna få tillgång till allt man vill se via en tjänst. En enda tjänst, och där faller giljotinen snabbt mot nacken.

Ingen person skulle välja att betala flera olika licenser för precis samma sak, förutom vissa skillnader i utbud. Det kommer aldrig att fungera, och är anledningen till varför detta aldrig kommer att hända.

 

Eller så släpper de allting gratis och folket skriker av lycka, jorden går under och ingen fick chansen att titta på Hausu(1977) i 1080p streamandes på sin iPad 7 direktkopplat till sin SuperHD tv från Samsung.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.