Dags för Kalix

Av , , Bli först att kommentera 5

Skrev sist att jag skulle skriva ett inlägg efter matchen mot Boden, men däckade i bussen av trötthet efter att sett lite film. Matchen sist gick till straffar där vi gick som det vinnande laget efter att Mikael Lundin satte avgörande straffen.

Bussen rullar idag upp till Fururinken för möte emot Kalix Ungdoms HC, med oss i bussen idag sitter en solbränd Andreas Adolfsson som ska göra premiär ikväll efter nästan 4 månaders frånvaro. Så frågan till "Ante" lyder: Hur känns det inför matchen?
– Känns bra, lite nervöst eftersom jag inte spelat på länge men ska bli kul att göra comeback.

Ja, du har ju varit borta ett tag, vad är det som hänt?
– Bröt båtbenet och det tar tid, sen blev det en liten utomlandsresa i 3 veckor för att fira morsan som fyllde 50.

Vad tror du om kvällens drabbning?
– Vet inte hur Kalix är riktigt, blir nog tufft eftersom vi har en tunn trupp men vi ska nog ta en ny seger! Får hoppas att Zakarias "Madde" Granlund briljerar igen med 3 nya mål.

Ikväll gör du alltså comeback, som back.. Vad säger du om det?
– Inte vad jag hade förväntat mig, men eftersom Bjuhr och Rundblad blev sjuka i sista stund så får jag hoppa in istället. Har ju spelat lite back tidigare, så ska väl inte vara helt borta på isen.

Tack Andreas, ska bli mycket roligt att spela vid din sida på backen ikväll!

Tunn trupp

Drar bort dammet från min blogganvändare efter en tids frånvaro och tänkte uppdatera er om läget påväg upp till Boden.

Inför kvällens match har vi en hel del spelare borta och det finns många tomma plater i bussen. Om jag räknat rätt är 8 spelare borta:
Peter Bjuhr – Studier
Joakim Johansson – Jobb
Andreas Adolfsson – Ej matchklar

Teg har registrerat Coach Mattias Lund till truppen så numera är hans titel spelande ass.tränare. Vi har även med oss juniorbacken William Fredriksson

Kommer med fler inlägg under resans gång!

/ # 44

Vinst nummer 2

Av , , 3 kommentarer 3

Efter ett väldigt svagt avslut av bloggen 2010 har det nu blivit år 2011.

Nytt år, nya möjligheter.

I söndags startade fortsättningsserien med match mot Kalix. Vi för spelet matchen igenom och vinner rättvist med 6-3.

Ikväll spelades match nummer två och även där blev det seger mot Luleå Rebels borta. Slutresultat 5-7 efter en dålig första period trots det ledning med 1-2. I andra perioden lyfter vi oss lite och vinner med 3-2, sista perioden blir 2-2. Genom hela matchen är det blandat spel från vår sida, stundtals bra, stundtals dåligt med några onödiga mål som uppkommer genom våra misstag. Trots det vinner vi för vi är ett bättre lag även om vi inte visar det hela tiden. I övrigt en grinig match, där främst Luleå visar frustration, mycket gnäll på domaren, försök till trashtalk som lät ungefär som ett gäng årskurs 4 elever på en innebandyplan.

Matchens bästa spelare gick till Fredrik Sandström som tillsammans med Mackan och Forsa hade många bra byten. Mackan producerade som på Rundbladmanér   4 ass!

Nästa match är på Söndag, hemma mot Clemens 16.00.

/ # 12

Trist!

Av , , 1 kommentar 2

5-1 blev slutresultatet till Piteå´s fördel. Det ser hyffsat stabilt ut till en början men 4-0 i första periden är allt för tungt att hämta igen mot ett så pass bra lag som Piteå. Tycker vi tar enkla utvisningar, spelar fast oss och är inte riktigt "där" ikväll.

Mycket tråkigt och det var väldigt viktiga poäng som stod på spel, men dock är det inte helt kört att nå Allettan. Teoretiskt sett är det möjligt fast vi har det inte i egna händer utan är beroende av övriga matcher.

Det är lite spänt men bra!

Hur känns det i kroppen inför matchen ikväll?
Gammal, haha , nejmen det känns bra, inga krämpor i alla fall.

Jag har ju sett lite av våra matcher från läktaren, kan du gissa varför just du vart matchens profil ikväll?
Eehm. Jag skulle kunna tänka mig att det beror på att jag faktiskt hade en liten batalj med Daniel Olofsson förra matchen.

(Rätt svar: För att Jensa varit grym senaste matcherna och är skicklig med puck, gör andra bättre och är galet snabb)

Du som är kapten har ju stenkoll på allt som händer i laget, hur är stämningen i laget och hur har träningarna i veckan sett ut?
Stämningen är som vanligt god, i veckan har det varit lite blandat på träningarna men vi sparar skärpan till idag.

Vad har du för tankar om Piteå sedan tidigare och inför kvällens match?
Piteå är ganska spelskickliga, och har några spelare som är ganska rutinerade och skickliga, om man ger för mycket yta och tid straffar det sig. Jag tror att vi måste kliva upp i det fysiska spelet bättre än förra matchen. Det kommer nog vara lite slutspelskaraktär, eftersom matchen är väldigt viktig och mycket kommer nog att avgöras framför målen och det gäller att vi tar för oss.

Vad anser du är de viktigaste punkterna för att vinna ikväll?
– Fysiska spelet
– Effektivitet, kan tänka mig en ganska snål match med två hårt jobbande lag. Det gäller att göra mål när läget dyker upp.

Du har ju gjort 31p på 22 matcher hittills, hur skulle du beskriva ditt poängmaskineri?
Jag snor dom av Bagenda. Haha Nämen mest assist är det ju, inte så mycket mål. Jag är inte så skjutglad och passar hellre.

Är det något du vågar lova inför kvällens match?
Jag vågar väl lova att det kommer bli två lag som kommer sälja sig riktigt dyrt.

Vem i den vinröda tröjan tycker du att jag, Ludde och alla andra som ser matchen ska hålla ett extra öga på ikväll?
Håll ett öga på Egget och Forsen. Han har varit bra senaste matcherna.

Tack så mycket Jensa och se till och vinn nu!
Ja, vi ska göra så gott vi kan.

/ # 12

Årets sista.

Av , , Bli först att kommentera 3

Jag och grabbarna sitter i bussen för att göra bort våran sista bussresa för året 2010, bussen rullar som ni kanske vet upp emot Piteå för säsongen viktigaste match där det bara är 3poäng som gäller.

Resans första film är Green Street Hooligans, har inte sett den själv men den verkar vara rätt bra. För min del blir det att kolla The Pacific på datorn.

Återkommer med ett inlägg efter vi käkat mat i Skellefteå!

/ #44

Dagen med stort D (uppdaterad)

Av , , 2 kommentarer 2

Lunchdags och tankar om hockeysveriges kanske mest intressanta match idag, nämligen Piteå HC – Tegs SK. Läget runt strecket ser ut enligt följande inför matchen.

Pl. Lag G
V T L GF:GA (GD) TP OTW OTL GWSW GWSL
4 Tegs SK 22 13 2 7 94:70 (24) 42 1 1 0 0

5 Piteå HC 21 13 0 8 94:63 (31) 39 0 0 0 0

Som ni ser är poängen som delas ut efter kvällens match enormt viktiga, med stor sannolikhet en match som kommer avgöra streckstriden och vem som får spela Allettan.  Vid vinstikväll har vi allt i egna händer, vid förlust måste vi förlita oss på andra lag i sista omgången.

Tidigare matcher mot piteå har varit jämna och gett oss varsin vinst på bortaplan. Vi kommer till matchen med vinst senast mot Kalix och dessförinnan vinst mot Boden. Piteå spelade inte söndagsomgången som var men vann sin senaste match mot Kalix och innan det mot Boden.

Vi kommer till matchen med ordinarie trupp förutom jag, Andreas Adolfsson och Mikael Lundin. En ny spelare har anlänt vid namn Daniel Ottosson.

För er som inte åker upp till Piteå men inte vill missa matchen så sänder Piteå matchen på:

Förhoppningsvis kommer fler uppdateringar från bussen av Viktor under dagen.

/ # 12

Poängen som räknas

Matchen idag mot Kalix gav 3 nya poäng i kampen om en plats i Allettan. Efter en väldigt bra start i första perioden och tidigt 1-0 förvandlades matchen fort. Första 10 minuterna var väldigt bra och det såg ut från läktaren att Kalix redan gick på knäna. Sedan händer något efter deras 1-1 mål. Inte att Kalix lyfter sig utan att vi tappar skärpan i passningar, fart, positioner etcetera. Vi hamnar lite i deras spel vilket inte gynnar oss på något sätt.

1-1 från första blir till 3-1 i andra. När signalen går står siffrorna på tavlan 4-3 som också blir slutresultatet. Det finns inte så mycket att säga förutom bra första 10 minuter, viktiga 3 poäng, samt en härlig intervju från Ökvist efter matchen. Nu är det bara att ladda inför onsdagens möte med Piteå.

Intervju med # 55 Niklas Ökvist.

I övrigt några överraskande resultat. Boden vinner inte så överraskande borta mot Luleå med 3-5. Clemens vinner på straffar uppe i Kiruna och Björklöven åker på torsk mot Asplöven. Vilket gör att vi hamnar på samma poäng som Kiruna med lika många matcher spelade och Piteå har 3 poäng upp med en match mindre spelad.

/ # 12

Tegs SK – Kalix

Av , , Bli först att kommentera 1

Då var det dags för match igen och idag är det Kalix hemma som står för motståndet. Första matchen mot Kalix på hemmaplan vann vi ganska övertygande med 6-1 med period siffrorna 2-1,1-0, 3-1. Andra matchen borta var matchen då snön överraskade oss, vi kom fram 20 min innan värmingen och var egentligen bara att byta om och köra. Matchen slutade 2-5 till oss där dom tar ledningen i första perioden. I andra perioden kommer vi ut och tar tag i det lite och ställningen efter andra är 2-2. I sista har vi kommit igång ordentligt och bussresan är helt ur kroppen, perioden slutar 3-0 till oss.

Kvällens match är enormt viktig för oss i kampen om en plats i Allettan och det är bara 3 poäng som räknas. Kalix är ett hårt jobbande lag som har sin styrka i just skridskoåkningen och att dom kör. Jobbar vi hårt och håller oss till vårt spel så ska vi ha 3 poäng.

Övriga matcher ikväll är Luleå – Boden, Asplöven – Björklöven, Kiruna – Clemens.

Ses på hallen!

/ # 12

Enormt viktiga tre poäng

Matchen igår borta mot Boden gick enligt planerna med vinst och 3 viktiga poäng i jakten på allettan. Nu är det tre matcher kvar. Kalix hemma på söndag, Piteå borta på onsdag och veckan efter det Luleå Rebels hemma.

Matchen igår tycker jag vi öppnar sisådär. Det är ganska öppet och chanser åt båda håll. Vi tar ledningen ganska tidigt i första. Innan periodvilan hinner Boden kvittera i PP.

I andra perioden åker jag på en hjärnskakning och det enda jag kommer  från att vi går ut till andra till att jag sitter i omkl. rummet är Peter Rundblads fina uppåkning i PP som föjs av väldigt fin vurpa i passningsögonblicket. Efter ett tags vila i omklädningsrummet blir jag piggare och piggare och får veta att vi tar ledningen med 2-1. Hur perioden ser ut har jag ingen aning om.

Tredje perioden bevittnas väldigt nervöst från läktare. Tidigt i andra släpper Peter Bjur lite på dom nerverna med sitt otroligt kyliga och vackra 3-1 mål där han väntar ut både back och målvakt till öppet mål. Han säger själv att han inte kan skjuta och det kanske är därför han väntar tills han har gjort borta alla innan han gör mål? Med en del tryck och chanser från Bodens håll fanns möjlighet till 3-2 istället lyckas vi göra 4-1 i öppet mål som blir slutresultatet. Efter det har vi ytterligare en del bra chanser till.

Plus i matchen

+ 3 poäng.

+ Jens Persson med fantastisk speed, blick och förmåga att ta sig förbi motståndare.

+ Egget med en räddningsprocent på 96,8 i .

+ Peter Rundblands uppvisning.

I övrigt då Asplöven vinner mot Clemens borta med 3-6. Piteå gör det dom ska och vinner mot Kalix borta me 2-4. Björklöven förlorar mot Rebels med 2-3 i sudden? Väldigt konstigt resultat, förstår om löven har trappat ner och att det är svårt att motivera sig i matcherna när man är klar. Fast visst om det hade varit mot ett topplag, men känns som att löven är såpass mycket bättre och större än Luleå att man ska vinna även om man har en dålig dag. Någon som såg matchen skriv gärna hur det såg ut.