Himmel och Jord

Har vårat kära Västerbotten blivit en Mikro-polisstat?

Av , , Bli först att kommentera 1

Polisen i Umeå begår olaga intrång och lagvidriga genomsökningar av människors kroppar, tillhörigheter och hem. Man läcker information till tidningarna som går under förundersökningssekretess för att påverka nämndemän.

Man riktar sig in på misstänktas ostraffade familjemedlemmar och vänner när man inte finner bevisning mot den misstänkta. Man fabricerar misstankar. Man använder sig utav tvångsåtgärder på helt och hållet ostraffade människor. Om ni ändå kunde göra erat jobb och faktiskt gripa någon som begår brott istället för att föra era personliga vendettan vore bra, eller ännu bättre; Det vore lagligt.

Problemet med Polisen i Umeå  idag är att man vill inte låta människor förändras. Om Åklagarmyndigheten i Umeå ändå kunde uppfylla sina lagreglerade plikter. Om åklagare i Umeå, som har lagreglerat krav på sig att belysa även det som talar för den misstänktes oskuld, bara kunde göra sitt jobb och inte begå tjänstefel på tjänstefel. Istället mörkar man, förvränger och begraver motsägelsefull information. Man går på åtal och slösar miljontalet kronor på rättegångar och utredningar som inte har grund för, och som heller inte leder till, fällande dom.

Man använder statliga medel för att ‘hämnas’ på människor som polisen anser vara deras fiender: Så kallade antisociala individer. Man beter sig som en militär organisation i en stad med mindre än 140 000 invånare. Och det är klart Polisen i Umeå; Ibland så prickar ni rätt. Även en blind höna kan ta två steg fram av misstag. Men de lyckades inte ta Hagamannen på tio år. De lyckades inte häkta den man som är på sannolika skäl (Den högre misstankegraden) misstänkt för försök till flertalet överfallsvåldtäkter och grov misshandel på Ålidhem riktade mot unga kvinnor. Och hur kommer det sig att Åklagarmyndigheten och Umeåpolisen misslyckas presentera en bevisning eller indiciekedja  stark nog att få en sådan man häktad av en domare i tingsrätten. När han redan är utpekad av en av offrena och har gripits på bar gärning ! Det är ett totalt misslyckande och ett fullkomligt rättshaveri.

Rättssäkerheten urholkas damer och herrar ! Åklagarmyndigheten spred sekretessbelagd information som ännu inte var bekräftad mitt i en utredning gällande mord. Detta ledde till att en fullvuxen narkotikahandlare blev friad från mord. Den åtalade mannen hade i så kallat självförsvar huggit ihjäl en 20åring med 7-9 hugg med en slaktkniv medan 20åringen låg på backen. Den åtalade medgav alltså att han suttit sig på den unga mannen och huggit honom 7-9 gånger ! Vidare ådömdes offrets familj att stå för mördarens utgifter i samband med rättegång.

Man gör husrannsakan hemma hos studenter utan välgrundad misstanke, vilket är olagligt och går under brottsdefinitionen olaga intrång. Man kammar såklart noll inkriminerande material vid flertalet av sådana fall. Vilket ytterligare försvårar ett rättfärdigande. Man har yttre befäl som tror att dom patrullerar Baghdad. Sliter ut människor ur bilar, ur bussar, ur butiker och begår lagvidriga intrång av deras integritet och deras rättigheter. För inte så många år sen brottade 10 polismän ner en kvinna på 50kg i arresten i Umeå och tvingade henne ta av sig kläderna för att de ”kände sig hotade”.

För fan polisen i Umeå, ryck upp eran taktik!

Sluta upp med den här attityden att tre rätt rättfärdigar två fel. Vi befinner oss väl för fan inte i undantagstillstånd ! Och är det någon som borde följa lagen så är det väl poliser, eller?

MVH/

#injusticeleague