Påsk utan memma är inte riktig Påsk

För en finländare är Påsk inte riktigt Påsk utan memma (mämmi), en klibbig och mörkbrun efterrätt, som äts med grädde och strösocker.

Råvaror är vatten, salt, grova och fina rågmjöl, rågmalt samt torkade apelsinskal. Numera används även sirap i rätten.

Tillverkningen av memma tar mycket tid. En noggrann mältningsprocess är a och o för att memman lyckas bra.

Jag behöver inte tillverka memman själv. Den gick att köpa i affären.

/Sasu

4 kommentarer

  1. Lucas

    För några år sedan, Lars köpte färdig pulver för att göra memma och hela proceduren tog flera dagar – och inte vart det gott!
    Tacka vet jag ”Kympin mämmi” eller Fazers går bra också men i år åt jag ingen memma alls..
    Tar igen det nästa år!

    Ha det gott!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>