Om klimpen

Ibland tycker jag om att göra klimpsoppa. Klimpen passar bra till kött och andra soppor.

Till min förvåning kan jag hitta många olika varianter för denna traditionella maträtt.

Det verkar ha varit populär både i Sverige och i Finland.

Recept 1, i Sverige: Vetemjöl, mjölk, margarin, ägg + smaksättningar

Recept 2, Karijokis egen: Smör, mjölk, ägg, socker, salt, potatismjöl, vetemjöl

Recept 3, Teuvas egen: Ägg, grädde, salt mjölk, vetemjöl

Recept 4, Ilmajokis egen: Ägg, salt, mjölk, russin, vetemjöl

”Företagsamhet, konsten att komma sig för, är mången gång det enda som behövs för att nå ett efterlängtat mål.” (Nils Simonsson)

//Sasu

Etiketter:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.