Therese Andersson

GLOBEN, TACKARRR!!!

Av , , 3 kommentarer 14

Det finns inte ord som kan beskriva den känsla jag har i kroppen just nu… Bara att jag är otroligt lycklig och glad över att spela i det lag som jag spelar. Vi har gjort det, vi har tagit oss till Globen. Mycket jobb och mycket slit ligger bakom denna seger. Nu väntar en härlig träningsvecka sen åker vi ner för att spela final. Mätta? Svar NEJ!!

Tack alla ni som tog er till iksu för att heja fram oss, mycket skönt att ha ert stöd i ryggen.

Hejpåre!

3 kommentarer

Hmm…

Av , , Bli först att kommentera 3

Ehh, nej jag har inte så mycket att säga om den senaste matchen. Vi gör EN bra period och det räcker inte. Förlust och det är alltid tråkigt. Nu är det upp till oss själva på måndag. Vi vet vad som krävs av oss för att vi ska lyckas. Nu hoppas jag att vi kan plocka fram den där härliga krigarinställningen som vi hade på Gammliahallen senast. Kom och hjälp oss, heja fram oss i vår sista hemmamatch för säsongen.

Måndag 12/5 18.45 iksu sportcenter Semifinal 5: IKSU-Endre, välkomna!

Nu tänkte jag njuta av solen, senare i kväll träffas vi och tränar/taggar för match.

Hejpåre!

Bli först att kommentera

Snart smäller det igen!

Av , , Bli först att kommentera 7

Vinst i den tredje matchen mot Endre med 10-4. Mycket skönt!! Efter matchen på Gotland så var vi alla väldigt revanschsugna. Många med mig ville nog spela om matchen redan samma kväll. Vi ville visa för många, men framför allt för oss själva att vi kunde spela en bättre innebandy än vad vi presterade då. Det tycker jag att vi visade i Gammliahallen. Vi hade bra fart i benen, bra bolltempo och vi visade en grym inställning till att vilja vinna matchen. Den inställningen kommer att behövas i Södervärnshallen på fredag.

Sista träningen före fredagens match är gjord. I morgon rullar bussen söderut…

Dagens trevligt: Har precis fått veta att Hanna följer med till Gotland, yeees!!!

Hejpåre!

Bli först att kommentera

Typiskt!

Av , , Bli först att kommentera 3

Man får inte alltid som man vill… Förlust i den andra semifinalen mot Endre i förlängning. Det är tur att vi får chans till revansch redan i morgon måndag. Vi tränar idag vilket också känns skönt, nu ska vi rätta till de små detaljer som gjorde att Endre kunde hänga sig kvar och vinna matchen. För det var ofta på våra misstag som de skaffade sina farliga lägen. Det har vi inte råd att bjuda ett kontringsvilligt lag som Endre på.

Nu vill jag bara att det ska bli måndag och matchstart!

Måndag 5/4 16.00 Semifinal 3 IKSU-Endre, GAMMLIAHALLEN välkomna!!

Hejpåre! 

Bli först att kommentera

Påsk på Gotland

Av , , Bli först att kommentera 5

Äntligen! Äntligen får vi sätta oss på bussen som tar oss söderut och mot vårt mål, Gotland. Sussi och Martina fortsätter sitt VARUHUSET-maraton. Sussis ögon lyste som ett barns ögon gör på julafton när hon berättade att Martina fått tag på säsong 3. Nu snackar vi lycka! Vickan och Frida E har med sin kylbag fylld till bredden med mat. Vissa sover, andra tittar på film. Det mesta är sig likt med andra ord, och det känns tryggt!

På långfredag smäller det! Semifinal 2 mot Endre. Vad vi kan vänta oss där nere är ett ordentligt revanschsuget Endre och en smått tokig publik. Tur att vår busschaufför Leif är tillbaka från sin utlandsresa. Hans stöd på läktaren kommer att behövas! En härlig känsla infinner sig i kroppen när jag tänker på matchen. Oj så roligt detta ska bli!! Tänk vad man får vara med om… Mallan, jag lovar att njuta av denna helg så mycket jag bara kan!!

Önskar er alla en skön påskhelg!

Hejpåre!

  

Bli först att kommentera

Tack laget!

Av , , 1 kommentar 3

För er som missat de så är det semifinaler som gäller nu. Vi valde Endre före Falun och hade vårt första möte med gotländskorna idag. Slutresultat 10-5. Vi ligger under med 0-3 efter den första perioden. Efter andra perioden står det 5-5, en bättre period från vår sida. I sista perioden så ökar vi bara. Elin i målet gör en matchavgörande räddning vid ställingen 6-5 och efter det tar vi över mer och mer.

Sitter här hemma och kan inte riktigt komma på vad mer jag ska skriva… Är bara så otroligt glad över att jag får chansen att spela med dessa tjejer. Vilken moral och vilken kämpaglöd vi visar idag. Att vända 0-3 till vinst 10-5 i en semifinal visar på styrka. Så som vi spelar idag, med den viljan och farten, så måste vi också spela på fredag när vi möter Endre igen i deras hemmahall. Där kommer det inte att bjudas på något.

Idag har vi 9 (!) olika målskyttar, jag tror det stavs bredd…

Tjejer och killar, tack för idag!

Hejpåre!

1 kommentar

Jaaaaaa!!

Av , , Bli först att kommentera 6

 

Anna W efter hennes "Martinamål" dvs, rakt upp i krysset!

Vi gjorde de! Vi vinner den här kvartsfinalserien med 3-0 i matcher. 17-2, 10-2 och 7-3. Den sista lite tuffare och tightare men ändå en match som vi kontrollerar. Ö-vik gör en mycket bättre match än tidigare. Bra för oss att få en lite tuffare match inför fortsättningen. Nu väntar en vecka med hård träning och uppladdning inför semifinalerna. Det återstår att se vilka vi får välja eftersom att matcherna mellan Balrog-Falun och Endre-Mora ännu inte avgjorda. Vilka vi än väljer så får vi vänta oss ett mycket tufft motstånd. Det ska bli roligt när det väl drar igång!

Bilder och referat från matchen hittar du på www.iksuinnebandy.se

Nu är det helg, ha en bra sådan!!

Hejpåre!

 

Bli först att kommentera

2-0!

Av , , Bli först att kommentera 3

Alltså, 2-0 i matcher. Den andra kvartsfinalen kunde vi vinna med 10-2. Vi gör inte en lika bra match som den i fredags. Framför allt inte i de två första perioderna. Vi spelade lite för svårt och hade dålig rörelse samtidigt som Ö-vik spelade betydligt bättre än i den första matchen. Men vi tog oss samman och i tredje så lossnade det ordentligt. Vi vinner den sista perioden med 5-0.

Ny match på fredag, då kan det avgöras. En semifinalplats kommer allt närmare, men för att den överhuvudtaget ska bli vår så krävs ett bättre och hårdare jobb från vår sida.

Fredag 19/3 19.30 Semifinal 3 IKSU – Ö-vik, välkomna!

Dagens trevligt: Underbara sol!!

Hejpåre!

Bli först att kommentera

IKSU – Ö-vik 1-0

Av , , Bli först att kommentera 4

Nu har vi fått njuta en hel dag av den första kvartsfinalen. Vinst med 17-2 känns nästan overkligt. Men det är sant, och det är underbart att se hur vi maler på trots det tidiga övertaget i matchen. Nu ska det sägas att Ö-vik ganska säkert inte gjorde sin bästa match, men vi gör det riktigt bra! Samtliga gör sitt jobb plus lite till.

Som sagt, nu har vi fått njuta. De stora siffrorna i fredagens match spelar inte längre någon roll. Det står 1-0 till oss och det är fortfarande en öppen historia. Träning idag och förberedelserna inför morgondagens match har redan börjat. Längtar, längtar!!

Matchreferat och bilder från den första kvartsfinalen hittar du på: www.iksuinnebandy.se   

Hejpåre! 

Bli först att kommentera

SLUTSPEL!

Av , , Bli först att kommentera 3

Kära vänner, nu är vi äntligen här… Slutspelet kan börja!! Det är detta man tränar hårt för och ser fram emot. Ö-vik står för motståndet  när vi ikväll drar igång kvartsfinalspelet. 

Det blev en minst sagt dramatisk och spännande match borta mot Pixbo förra helgen. Underläge 0-5 kunde vi vända till vinst 8-7. Onödigt att hamna i det underläget, ja. Men nyttigt också. När det väl drar ihop sig så gäller det att bjuda på så lite som möjligt. Pixbo hade helt klart mer att spela för och var det mer taggade och rappa laget i matchens början. Men vi tog oss samman och det är glädjande att se hur vi slutför matchen. Det tar vi med oss! I och med vår vinst så stod det klart att Ö-vik tog den åttonde och sista slutspelsplatsen. Skönt, då kunde vi som seriesegrare välja just Ö-vik. Dels på grund av det geografiska avståndet. Men jag tror även att det kommer att bli en bra inramning på matcherna då det känns lite som ett derby. Förhoppningsvis mycke folk på läktarna och härlig stämning.

Matchen ikväll då… Svårt att säga mer än att det kommer att vara två mycket taggade lag som kliver ut i Arenan 19.30. Jag kan knappt vänta, och jag tror att fler med mig känner samma sak.

TV-puckshögen plockades fram senast mot Pixbo, jag vill minnas att vi var rätt glada här…

Kvartsfinal 1 IKSU – Ö-vik 19.30, välkomna!

Dagens trevligt: Vädret är fint och… Äh, vem försöker jag lura. Säger bara, KVARTSFINAL!!!

Hejpåre!

 

Bli först att kommentera