The way I see it

Rasism? Det är vad man gör det till!

Tio träningspass hanns med under förra veckan. Tjoho – så fit jag är!
Eller hur det nu var 😉

Ny vecka med massa måsten och möjligheter. Låter fint, tycker jag 🙂

Något jag inte tycker låter lika fint är när man lägger upp en artikel som behandlar kritik mot regeringen och folk genast börjar skrika ut "rasism" p.g.a. att det i rubriken finns ett ord som pekar mot invandring. Hm. Tycker folk borde läsa på innan de snackar. Känner att man måste få vara kritisk mot de som ger till de rika och tar från de fattiga utan att man blir överhopad med kommentarer om rasism.

Vilken artikel det handlar om? [Denna.] Visst, den handlar om invandrare, men det är regeringen den är kritisk mot.
Sanningen att säga: Det är ju vad man gör det till! Går man in och tänker "åh, alla alla är rasister, det är bara rasism, rasism, rasism", ja: då BLIR det ju det! Om man läser utan fördomar, bör man väldigt snart upptäcka att det är regeringen som beskylls för sin dåliga politik.
Som sagt, beror ju dock detta på vilken typ av människa man är och vilken inställning man har till att börja med :/

5 kommentarer

  1. Håkan P

    Det kan ju också bero på hur bra man är att bedöma källkritik och vilken logisk slutledningsförmåga man innehar. Också det något man som människa inte kan påverka så mycket, liksom i vilken del av världen man råkar födas.

  2. jenny

    Håkan det är fortfarande så att alla ska ha samma förutsättningar här i sverige. Även om du kommer från ett annat land och varit uppvuxen under sämre förhållanden så betyder inte det att sverige ska låta dessa människor få förmåner som inte ”svenskar” har tillgång till. Det finns fattiga här också med men inte skulle dom få skjuta upp sitt lån för de. Sverige ska vara ett land för jämlikhet, det är vad politikerna säger. Då tycker inte jag att dom ska ge såna förslag som endast innefattar en enskild grupp människor.

  3. Stefan Fritzon

    Jag kollade skillnaden på deras tolkning av detta lånet som dom nämnde.
    Artiklen: Det är bara invandrare som får söka lånet och dom slipper att betala tillbaks.

    Csn: Flyktingar får söka lånet och det är endast CSN som kan avgöra om lånet ska tas bort.

    Samtidigt står det om ifall funktionshinder eller sjukdom hindrar betalningen kan man få uppehåll någon extra månad. Och de tar hänsyn till personens lön. Snacka om att dem vinklat informationen så den provocerar ”vita kränkta män”.

  4. Du Vet Malin

    När jag läser artikeln så ser jag att folk tycker att hemutrustingslån är en dålig idé, och det på grund av att det bara lånas ut till flyktingar. Det osar lite rasism för mig.

    Som redan nämnts så gäller lånet flyktingar (inte invandrare) och det enda sättet det tas bort på är om csn bedömer att någon inte kan betala tillbaka (och då på grund av särskilda skäl), som sagts i tidigare kommentar.

    Om en svensk inte kan betala sitt studielån, som är en helt annan sak än hemutrustningslån så det kan inte ens jämföras, så kan även de få nedsatt belopp att betala eller till och med skjuta upp betalningar.

    Dessutom gäller det här alla flyktingar, om du vore flykting så skulle du också kunna ansöka om lånet (som är max 35000 för en familj på ca 5 pers. Alltså ganska litet.) Och det är väl liksom lite till för att alla ska få just mer lika villkor här i sverige!

    Det är samma sak med till exempel vårdbidrag för föräldrar till barn med funktionsnedsättningar, är det också ”orättvist” då för att det inte gäller alla föräldrar?

    Eller hur tänker du?

  5. Ceralia Lundström

    Svar till Du Vet Malin (2013-02-07 17:19)
    Sedan när blev vårdBIDRAG samma sak som LÅN? Har man LÅNAT ska man betala tillbaka.
    Att emotta ett BIDRAG är en helt annan sak, det måste du väl själv kunna inse?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.