Tjalle tvärvigg

Synd att inte klaga !!

Jakarta sjunker ,inte svämmas över

Av , , Bli först att kommentera 3

Jakarta är en av de städer i världen som sjunker snabbast. Delar av miljonstaden har redan försvunnit under ytan och om den fortsätter att sjunka i samma takt som nu kommer den att vara under vatten till 2050,
Vissa områden sjunker så mycket som 25 centimeter per år.
Orsaken är flera årtionden av okontrollerad uttömning av grundvattenreserver
Men en av våra politiker har hävdat att det är klimatkrisens fel, varför går de ut med detta?? Sen stiger ju vattnet också lite, har stigit 126 meter sen senaste istiden.Detta beror ochså på att isen har smält kontinuerligt sen sista istiden och kommer så att fortsätta tills den smält eller ny istid kommer. Istäcket har aldrig varit konstant , men det växte till lite på 70-talet.

Bli först att kommentera

Terrormisstänkt

Av , , Bli först att kommentera 3

Intressant att den nu terrormisstänkte i Ö-sund gång på gång blivit avslagen asyl i Sverige fortfarande är kvar .Slappsverige !! Nu är han ju inte dömd än så skyldig vet vi ju inte att han är. Han har tydligen också sökt arbetstillstånd och även fått detta avslaget och ändå jobbar han ??

Bli först att kommentera

Ridåer

Av , , Bli först att kommentera 7

Intressant när Löfven lägger ut rökridåer när han anklagar människorna i de välbeställda områdena att det är de som är stor orsak till allt elände i utanförskapsområdena. Tror inte han är så duktig på statistik svetsarn. Och även när man ser hur de nu ska börja jaga oss jägare med nytt vapendirektiv, jägarnas vapen florerar väl inte i undre världen. Men det är lättare att tag i för politikerna, då tror i alla fall väljarna att de gör nåt . Men våldet och kriminaliteten bara ökar med den handlingsförlamade regeringen tittar på och fokuserar på att på alla sätt få sitta kvar efter nästa val. Vad de uträttar verkar de inte bry sig om , lättare att kasta skit på sina konkurrenter

Bli först att kommentera

Peder Westerbergs efterlängtade bro !

Av , , Bli först att kommentera 5

Nu är snart Peders bro (monument) klart.
Väntar med spänning på facit , vad var brons pris beräknad till och vad blev den verkliga kostnaden.
Vad har jag som landsbygdsboende skattebetalare lagt hit.
Kan du svara mig på detta Peder ??

Bli först att kommentera

Det invasiva Skarveländet

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu är det dags att göra nåt när Skarv och Säl äter mer fisk i Östersjön än människan och håller på att slå ut hela fiskebeståndet. Varför ska vi ta bort Lupinen och inte denna invasiva art??
Bara i Kalmar län finns 70 000 skarvar och fem procent av dem får skjutas. Dessa 70 000 skarvar äter 0,75 kg fisk om dagen !!! Det blir 52 ton fisk om dagen.

I Norden måste vi tillsammans bestämma hur vi ska förvalta skarven, vilka metoder vi använder och vems ansvar det ska vara att utföra skarvjakten, säger Lunneryd. Dessutom måste man stödja projekt som vill göra skarven till en resurs, till exempel som matfågel. På Åland har Pub Niska redan utvecklat en pizza gjord på skarv

 

Bli först att kommentera

Hantverkares brist på yrkesstolthet

Av , , Bli först att kommentera 6

Har varit och tittat på ett nyrenoverat hus där husägaren anlitat hantverkare till allt för att få det bra. Men det blev ju inte så bra utfört trots att samtligt jobb utförts av så kallade seriösa företag.
Byte av fönster hade gjorts, fönstren var skummade fast med fogskum . 9 utav 11 st gjick inte att öppna på grund av att skummet expanderat och tryckt ihop karmen.
Fönsteröverbläck saknades, underbläcken ej uppvikt mot karm utan insågade i karmen.
Eluttag bytta och nya kablar lagts, på två av uttagen hade man gått in med 5 st!! kablar och använt uttaget som kopplingsdosa. Kablar dragna snett på vägg klammrade på ögonmått , skilde på ca 8 cm mellan klammer. De nya jordade uttagen var inte jordade i central .
Badrum renoverat, skruvskallar syntes genom våtrumsbeklädnad ,toastol dåligt fastskruvad.
Tak bytt till plåt, takfotsplåt saknas och plåten gick ner i rännan,drevskydd i nock saknas och snö kommer att dreva in samt läckage vid skorsten. Inga droppnosar någonstans på brädfodring, brädor dikt an mot plåtar. Detta är ju helt absurt ,man anlitar ju fackmän för allt ska bli bra och sen fuskar de bara

Bli först att kommentera

Kappvändande S

Av , , Bli först att kommentera 9

Tiggeriet håller på att bli god socialdemokratisk politik.
Det säger mycket om det politiska Sverige. En ståndpunkt kan gå från att vara peststämplad till att bli mainstream inom loppet av ett år. Det avgörande är inte budskapet i sig, utan vem som framför det och vid vilken tidpunkt.

Räkna med att många kommuner nu lär följa efter. Tabut är brutet.

Bli först att kommentera

Tobakförbud på offentliga platser

Av , , Bli först att kommentera 3

Tycker det är ”gulligt” att förbjuda tobak på offentliga platser när då SKL vill utreda om det ska bli lagligt att använda narkotika.
Har tjänstemän inget att göra eller har inte ”hissen”gått ända upp.

Bli först att kommentera

Klimathysterin ,köttets vara eller icke vara

Av , , 2 kommentarer 8

Vad håller politikerna på med samtidigt som de har nån vansinnig ide att i princip lägga ner svensk köttproduktion ska de öka importen från USA och Afrika. Vad är agendan?? Varför är helt plötsligt vår matproduktion värst vad gäller utsläpp, varför inte fokusera på de verkliga bovarna. Tillverkare av skitprodukter charterturismen , men samtidigt ska vi konsumera mera för att hålla hjulen i rullning, den så kallade tillväxten. Vi håller på att slå ut den biologiska mångfalden och sen gör vi det ännu svårare. Utan vallar och betesdjur och enbart växtodling för att överleva är värre än växthuseffekten. Vi är inne i en väldigt farlig utveckling. Finns politiker som tycker staten ska konfiskera den privatägda skogen, vad kan politiker om skogsskötsel . Alla stora felsteg inom skogsskötsel har skett med politikers petande i näringen. Skogar som staten tyckte var misskötta på 60-*70 talet är idag skyddsvärda. Dessa skogsägare som fick skit och i flera fall böter då kunde bättre än de styrande.

2 kommentarer

Sävaråns Tillgänglighet

Av , , Bli först att kommentera 6

Så idag en insändare om att det var svårt att fiska i Sävarån. Så är det i naturen det går inte att ha asfalterade vägar och gräsplaner där man ska fiska. Fiske är en natursport där man måste kunna hantera naturen. Förutsättningarna för ett bra fiske är bland annat skog och buskage ända ner till vattenlinjen. Om man inte kan hantera detta tycker jag man kan åka till nån sjö tex Nydalasjön och dra upp några inplanterade fiskar. Fiskar i Sävarån flera gånger i veckan och det finns väldigt bra fiskeplatser bara man söker. Och jag fiskar bara med fluga där det fodras öppet när man svingar linan. Även i Gravån finns mycket fina fiskeplatser. Antagligen är denna insändaren en stadsbo som vill ha allt serverat när de kommer ut på ”landet” . Men landsbygden håller som ni vet på att nedmonteras, så ni stadsbor som kräver service får nog finna er i att på landsbygden får ni nog ingen service i framtiden. Om ni nu inte väljer att rösta på rätt sida. Det ni läser före valen att hela Sverige ska leva är bara röstfiske. Och då blir tillgängligheten kass för både det ena och andra på landsbygden.Men landsbygden är mer än en lekstuga för stadsbor, ni kommer med era skotrar och fyrhjulingar och struntar i lagar och förordningar .Kör sönder planteringar och orsakar sår i skogar som vi skogsägare sen får åtgärda när skogsstyrelsen utdömer en plantering med sönderkörda plantor. Detta får vi betala själva.

Bli först att kommentera