Tjalle tvärvigg

Gitarrs

Av , , Bli först att kommentera 3

Är de nu inte dags att vi kommuninnevånare börjar ta tag i kommunens slöseri, nu blev det ännu mer miljoner till Gitarrs . ÄR DETTA VERKLIGEN RÄTT SATSNINGAR AV VÅRA SKATTEKRONOR ??

Bli först att kommentera

Hej då demokratin !!

Av , , Bli först att kommentera 11

Både det socialistiska vänsterpartiet och SD har uteslutits från inflytande i riksdagen för att säkra socialdemokraternas makt. Det är den svenska politiska verkligheten efter att Vänsterpartiet har godkänt en statlig grund som innebär att partiet utesluts från påverkan på regeringens politik. Detta görs för att undvika nya val som trots allt ger SD ännu fler röster. Framöver måste val i Sverige, efter internationellt tryck, vara hemligt. Och den typen av val skulle de nuvarande härskarna hellre inte njuta av.

Dessutom finns det många liberala politiker som är öde till vänster för att säkra landets ”feministiska” och ”humanistiska” kurs.

Med andra ord har Sverige inte längre nån opposition
och totalt 25,5 procent av de röster som vänsterpartiet och SD mottog vid valet är faktiskt ogiltiga.

Vackert, Sverige, du kan inte längre kalla dig en demokrati.

Bli först att kommentera

Kadmium

Av , , Bli först att kommentera 5

Intressant att EU vill att vi ska höja gränsvärdet på kadmium i gödsel till EU högre gränsvärde. De vill alltså att vi människor få mer i oss av detta ämne. Nu blev det inte så för våra svenska parlamentariker lyckade stoppa vansinnet så vi får fortsätta ha lägre gränsvärde. Är de inte snart dags att påbörja Swexit ???

Bli först att kommentera

Elkris

Av , , Bli först att kommentera 8

Ja då slog vi i taket i förrgår vad gäller elförbrukning och fick importera från Norge. Detta ser ju bra ut när nu politikerna påstår att vi ska byta ut våra bilar mot Elbilar. Och samtidigt går mer och mer energi åt till utländska företags serverhallar .En hall i Luleå ska visst dra lika mycket som 20 000 bostäder, och säkert får dessa företag reducerad energiskatt också. Nästa problem är att som MP vill bygga ut vindkraften så finns även här begränsningar i överföringskapaciteten i vårt nät ,tar många år att fixa detta ”lilla” problem.Så vi får problem som jag inte tror våra politiker fattar. I södra Sverige får de väl ladda sina bilar med kolkraftverks producerad el. Och då är ju Elbilens vara tveksam.

Bli först att kommentera

Elbilsexporten

Av , , Bli först att kommentera 4

Intressant att 20 % av alla Norska elbilar importerats från Sverige, och att vi Svenska skattebetalare subventionerar detta . Våra svenska politiker kan vi lita på . Finns ju en viss export av Elcyklar också . Detta snackade vi om på jobbet hur det skulle bli redan när iden kläcktes , men tydligen inte i regeringskansliet . Men vi slänger ju våra skattepengar runt världen utan att tänka. Förvånad, näää !

Bli först att kommentera

Slöseriet

Av , , Bli först att kommentera 10

Finns det inga gränser för våra fartblinda politiker, hur kan vi vanliga skattebetalare sitta och tolerera våra inkompetenta politikers lek med våra pengar. Först bygger man om en skola till restaurang och ett museum med gitarrer .Sen flyttar man detta och bygger skola igen och även ”sponsar” museet med ca 25 mille. Sen utökar man krediterna med 3 siffrigt med miljoner till båtar och annat lullull och samtidigt sparar in på skolor och andra basutbud. FY FAN !! Nej Umebor gör som fransmännen börja demonstrera på den gatstensvärmda stenöknen i centrum. Umeå S ett gäng maktgalna egon.

Bli först att kommentera

Mansdagen

Av , , Bli först att kommentera 10

Lyssnade på P3 i radion idag på väg hem från jobbet.
Då sa kvinnan att det är Mansdagen idag, med tillägg ”vem bryr sig”.
Mycket dåligt av en kvinna som brukar snackar jämlikhet, ok det finns män som beter sig dåligt mot kvinnor men varför dra alla över en kam.
MeeTo var bra, men som man som alltid behandlar kvinnor med respekt tycker jag inte om sådana uttalanden

Bli först att kommentera

Elda skog

Av , , Bli först att kommentera 6

Brukar läsa nån insändare ibland och idag fastnade jag för en som handlade om att elda svensk skog.
Denna insändare handlade givetvis om att elda skog som sen blir värme och el, alltså biobränsle. Miljön är givetvis viktigt att vi värnar om ,men då som denna insändarskribent Ingela Bollgren bara tycka det är fel att använda biobränslet skog utan att komma med en bättre lösning tycker jag säger mycket om debatten idag. Frågan jag skulle vilja ställa till Ingela är .Vad är bättre ,antar att hon inte har denna lösning. Hela tiden matas vi från pressen och på sociala forum , om klimat,om djuruppfödningens vara eller icke vara. Men varför kommer dessa många gånger extrema tyckare med en riktig lösning eller åtminstone med en ide. Allt är inte svart eller vitt ibland måste man medla eller gå en medelväg, denna medelväg finns oftast inte i dessa kretsar. till exempel är det inte bara att sluta med köttdjur och bara odla grönsaker. Till detta behövs gödningsmedel , visst det går att gröngödsla och bedriva trädesbruk vilket sänker produktiviteten till en tredjedel . Detta hjälper inte den svältande världen. Vi satsar på Elbilar som vid tillverkningen spyr ut koldioxid , bilar som sedan på kontinenten laddas med energi från kolkraftverk . Bilar som laddas med denna energi släpper ut lika mycket som en dieselbil om vi tittar på koldioxid och inte på kolväten. Med andra ord får vi tyst på förespråkarna för dessa bilar men vi har inte tjänat på utsläppen. I Sverige vinner vi en del med vattenkraften , vindkraft kommer bara att vara en parentes i elhistorien . Nej ni som bara klankar ner på allt ,kom med lösningen också. För min egen del förespråkar jag modern kärnkraftsteknik som tom kan använda vårt gamla kärnavfall som bränsle. Dock måste brytningen ske under statens kontroll. Då löser vi koldioxidutsläppen, sen har ingen riktigt övertalat mig att det enbart beror på metan och koldioxid. Isarna har smält sen förra istiden och givetvis accelererar detta ju mindre is som smälter. Men trots vad jag tror och tycker om dessa larm ska vi göra allt i vår makt för att gynna miljön. Detta trots alla politikers mantra , tillväxt, tillväxt med andra ord konsumerar mera ,köp mer skit. Människor idag drivs av arbete för att kunna resa och köpa.I de gamla bruksorterna var man nöjd med sin familj ,sitt hus och ha mat på bordet. Här konsumerades inget krafs.

Bli först att kommentera

Anders Ågrens tillväxt

Av , , 2 kommentarer 7

Läste idag Anders Ågrens inlägg om vikten av att öka tillväxten
Givetvis är det ju bra med tillväxt för detta är ju drivmedlet för motorn i näringslivet. Problemet som närmar sig med stormsteg är när tillväxten stagnerar och kanske till och med vänder nedåt, detta vill inga politiker snacka om. Vi kan inte ha en ständigt ökande tillväxt detta är en omöjlighet . Ökad tillväxt ar lika med högre konsumtion vilket vi redan idag borde sänka istället för att öka. Tyvärr tittar alla politiker väldigt kortsiktligt på detta problem , viktigast är för alla politiker att se till sin egen position. Alltså att föra ut en massa populistisk propaganda. Ingen nämnd ingen glömd.

2 kommentarer

Dessa politiker !!

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu är helt plötsligt landsbygden intressant, speciellt nu inför valet.
Självförsörjandegraden ligger idag på 25 % och kommer ytterligare att sjunka med årets torka.
Hade vi också haft en kris med stopp i flyg och annan transportsektor hade Svenska folket fått svälta i vinter.
Du skriker också veganerna och klappar händerna om bönder måste slakta ut boskapen, men vad dessa intelligenta varelser inte tänker på är att det även gäller deras grönsaker som torkar bort och att det även är dessa som bönderna odlar. Dessa odlas med djurens skit som gödning.

Bli först att kommentera