Tjalle tvärvigg

Synd att inte klaga !!

Flytta basindustrin utomlands.

Av , , Bli först att kommentera 6

Vi jagar klimatmålen med att stänga ner vår egen basindustri så denna flyttar utomlands och skitar ner vår globala värld där istället bara för vi ska nå våra mål. Spel för gallerierna med andra ord !!
För att strypa koldioxidutsläppen från basindustrin vill regering införa lagändringen som ger regeringen rätt att lagpröva verksamheter som strider mot svenska klimatmål. I praktik kommer regeringen att vara tvungen att stoppa nya investeringar i basindustrin som strider med klimatmålen. Tillämpning av lagen riskerar att döda basindustrin i Sverige och tvinga utflykt av produktionen till andra länder. Alternativt kommer skattebetalarna bekosta ombyggnation av basindustrin från grunden med nya (dyra) tekniker som måste uppfinnas, utvecklas och implementeras inom 10 år. Projektet tycks överdimensionerad lilla Sverige.

Exempel på kriget mot basindustrin, Preems plan på att utbygga raffinaderiet på Västkusten: På fredag (2019 05 24) kan Preem få klartecken att gå vidare med utbyggnaden av raffinaderiet som fördubblar utsläppet av koldioxid efter överklagat dom från Mark- och miljödomstolen. Preem vill utöka sin produktion av bensin och diesel med lägre svavelhalt, en investering på runt 15 miljarder kronor. Utsläppen av koldioxidekvivalenter planeras öka från 1,7 miljoner ton till 3,4 miljoner ton/år.

Med Isabella Lövins lagändring kommer en av Sveriges största industriprojekt stoppas och investering på 15 miljarder kronor uttebli. Signalen till investerare är klar, Sverige håller på att avindustrialiseras med hjälp av klimatlagar, kom inte hit.

Bli först att kommentera

Politiker förespråkar kollektivt resande

Av , , Bli först att kommentera 4

I och med bränsleprisernas stegring läggs busslinjer ner ???

http://www.ostrasmaland.se/kalmar/busslinjer-dras-in-nar-branslet-blir-dyrare/?fbclid=IwAR0H0iHtDA4Tw-voA0BRMorRckjU7MyGdgPrfg1tj0OjCfq-LVptzh4q3MM

Bli först att kommentera

Negativ mångfald !

Av , , Bli först att kommentera 4

Det är ju bra människor tänker på mångfalden men ibland blir det inte riktigt rätt.
Läser om dessa som tror sig öka mångfalden genom att anlägga Bigårdar i centrala städer.
Detta gynnar ju inte mångfalden utan snarare reducerar mångfalden på grund av att honungsbiet konkurrerar ut solitära sorter på grund av att städernas pollen och nektar inte räcker till . På landsbygden ser det annorlunda ut ,där finns växter så det räcker och här behövs mer pollinerande arter. Sen finns ju också de stora monotona industriella jordbruksmarkerna där blommor saknas och inga insekter trivs, här måste spannmål blandas med vall och betesdjur.Så ni som anlägger Bigårdar i centrala delar av städer för att öka mångfalden sluta med detta. Plantera däremot mera växter ,detta ökar mångfalden.

Bli först att kommentera

Hållbart Umeå

Av , , Bli först att kommentera 5

Hans Lindberg har varit på Avion , och säger i sin blogg.

I dag besökte jag IKEA och Avion i Umeå för att träffa Mia Eskilsson, centrumchef för Avion Shopping, och Mari Gustafsson, varuhuschef för IKEA Umeå. Vårt möte utmynnade i konstruktiva samtal om hur vi bäst kan samverka för att främja en hållbar utveckling i Umeå.

Det jag fastnade för i detta är . (främja en hållbar utveckling i Umeå) Då funderar jag på hur han tänker ?? Avion och IKEA är väl inte så hållbara, allt på Avion och IKEA står för konsumtion. Det är denna konsumtion vi måste dra ner på. Nej Hans åk till Myrorna istället men det är väl inte lika flashigt men hållbarare än IKEA i alla fall . Eller varför inte till oss små företag med stora innovationer, helst ska det väl vara banker och it företag.

Bli först att kommentera

Gått upp ett Liljeholmens

Av , , Bli först att kommentera 10

Jaha ja , äntligen börjar politikerna fatta vad som händer ,men sent som vanligt reagerar ni.
Vi vanliga Svenssons har sett detta länge, de radikala extremisterna samlas och blir fler. Statsbidragen finansierar deras framtida kamp för kalifat. Och hela tiden har vi fått se rasistkortet stoppa debatten i regering och kommuner.

Bli först att kommentera

Omoderna fakta

Av , , Bli först att kommentera 5

Fick idag lära mig av en politikerkompis att fakta är ute och VÄLDIGT omodernt.Idag skaffar alla egna fakta som passar en själv bäst. Finns ett gammalt avlagt ord på detta.
Lögn är en oriktig utsaga som uttalas såsom varande sann, med avsikt att få dem som tar del av utsagan att anta dess riktighet trots att den som uttalar den vet att den är osann, att med ett påstående avsiktligt föra någon bakom ljuset. För att betecknas som lögn krävs ett uppsåt, till skillnad från att i god tro framföra en osanning som personen själv tror är sann. Mytomani är en form av tvångsmässigt ljugande. Vanemässigt ljugande av själviska skäl, kännetecknar psykopati. Denna företeelse är väldigt utbredd inom politiken .

Bli först att kommentera

Datahallar

Av , , Bli först att kommentera 5

Detta fenomen som datahallar har jag varnat för tidigare.
Nu har det uppdagats att en i Vilhelmina har kursat, här har Region Västerbotten ”investerat” närmare 4 miljoner i den blåögda tron att detta ska skapa 60 arbetstillfälle. Detta varnade jag för att så blir inte fallet redan 2017 . Man bygger datahallar lite här och där nu, Sverige satsar våra skattepengar på dessa stora energislukande drakar. En i Luleå som ägs av utländska företag fick 100 MSEK i bidrag plus 160 MSEK i stöd om året – gav 44 jobb.Sen går givetvis vinsterna till utlandet. Och 1% av Sveriges elförbrukning går åt till Facebooks serverhallar. Om all vår el skulle gå till serverhallar skulle alltså 4 400 personer ha ett jobb i Sverige, och resten skulle få leva på 1800-talsnivå.Denna hall drar lika mycket energi som ca 17 000 hushåll.

Den som vill påstå att detta betalar sig via skatten på de anställdas löner, så var Facebooks totala lönekostnader, alltså inklusive pensioner och arbetsgivaravgifter endast 77 MSEK. Fortfarande långt mindre än det årliga stödet på 160 MSEK.

2017 skrev Pinnacle Sweden AB av över 2 miljarder kronor, som alltså återfördes skattefritt till den utländska ägaren. Totala avskrivningar 2015 – 2017 överstiger vida kostnaden för bygget, hur nu detta går ihop bokföringsmässigt. Uppenbarligen är man inte särskilt intresserade av att betala skatt i Sverige, vilket är exakt noll överraskning för alla utom möjligen Annie Lööf (C). Tillägg: Facebook tillför ett aktieägartillskott för byggandet, som skrivs av successivt och kvittas mot motsvarande bokföringsmässiga intäkt, så man slipper betala skatt. Detta tillskott redovisas som en form av intäkt för driften, som alltså mest är en bokföringsmässig konstruktion. Killgissningsvis gör detta att dessa medel sannolikt räknas till svensk BNP och tjänsteexport, utan att öht någonsin tillföra något av värde till Sverige eller ens röra sig i den svenska ekonomin annat än som siffror hos en bokföringsfirma. Nej, pengarna för bygget hamnade mestadels utomlands i form av importerade standardkomponenter och moduler. OCH JAG ANTAR ATT DE SOM BESLUTAT DESSA BIDRAG SITTER SÄKERT PÅ SIN STOL TROTS DETTA SKATTESLÖSANDE.

Bli först att kommentera

Mer statligt slöseri

Av , , Bli först att kommentera 4

För tre år sedan köpte Hans Jonasson Ljungskile turisthotell och tecknade ett avtal med företaget Hero om att rummen skulle hyras ut till flyktingar. För det fick han 110 000 kronor i månaden i två och ett halvt år – utan att någon flykting flyttade in. Notan fick skattebetalarna stå för via Hero.

– Skattebetalarna har gjort mig till mångmiljonär, säger Hans Jonasson till SVT.

Nu säljer han fastigheten, som visade sig bli en stor vinstaffär. Men han är kritisk till hur kommunen betalade för flyktingboenden som aldrig kom till användning. Verksamhetschef Helene Holmström på Göteborgs stad:

– Vi gick på Migrationsverkets prognoser 2016. De sa att det skulle kunna komma ännu fler ensamkommande barn under sommaren 2016 därför behövde vi ha en beredskap. När de skrev ned prognoserna så började vi avveckla avtalen. Avtalet med Hero sade vi upp den 1 mars 2017 och sedan dess har vi inte betalat pengar till dem. SVERIGE ÄR HÄRLIGT !!

Hero har dock fortsatt betala ut pengar till Hans Jonasson. Helene Holmström säger att han av moraliska skäl borde ha dragit sig ur kontraktet i förtid. Det håller han inte med om.

– Jag tycker att politiken är galen, men jag har inga problem med att jag har tjänat pengar på idiotin, säger Hans Jonasson.

Bli först att kommentera

3 cm och 1/4 miljard skattepengar åt fanders.

Av , , Bli först att kommentera 3

Polisen ska köpa nya hundbilar för 250 miljoner, detta för att de andra var 3 cm för små att transportera hundar i. Detta kostar oss skattebetalare 1/4 miljard. Detta på grund av att länsstyrelsen dömt ut bilarna. Det är väl bra att hundarna får det bra men varför inte göra rätt från början, detta hade Polisen missat. Och antar ingen är ansvarig och får ta konsekvenser av detta . Blir ju bara skattebetalarna som blir lidande.

Bli först att kommentera

Rånad idag på stan !!

Av , , 2 kommentarer 8

Idag när jag var på stan blev jag RÅNAD.
Men vet signalementet det står skrivet Pump nr 6 på förövaren.
Tror Pump 6 är i maskopi med staten.

2 kommentarer