Tjalle tvärvigg

Anders Ågrens tillväxt

Av , , 2 kommentarer 7

Läste idag Anders Ågrens inlägg om vikten av att öka tillväxten
Givetvis är det ju bra med tillväxt för detta är ju drivmedlet för motorn i näringslivet. Problemet som närmar sig med stormsteg är när tillväxten stagnerar och kanske till och med vänder nedåt, detta vill inga politiker snacka om. Vi kan inte ha en ständigt ökande tillväxt detta är en omöjlighet . Ökad tillväxt ar lika med högre konsumtion vilket vi redan idag borde sänka istället för att öka. Tyvärr tittar alla politiker väldigt kortsiktligt på detta problem , viktigast är för alla politiker att se till sin egen position. Alltså att föra ut en massa populistisk propaganda. Ingen nämnd ingen glömd.

2 kommentarer

Dessa politiker !!

Av , , Bli först att kommentera 2

Nu är helt plötsligt landsbygden intressant, speciellt nu inför valet.
Självförsörjandegraden ligger idag på 25 % och kommer ytterligare att sjunka med årets torka.
Hade vi också haft en kris med stopp i flyg och annan transportsektor hade Svenska folket fått svälta i vinter.
Du skriker också veganerna och klappar händerna om bönder måste slakta ut boskapen, men vad dessa intelligenta varelser inte tänker på är att det även gäller deras grönsaker som torkar bort och att det även är dessa som bönderna odlar. Dessa odlas med djurens skit som gödning.

Bli först att kommentera

Miljörörelsen

Av , , Bli först att kommentera 2

Läste om miljörörelsens ideologi som bygger på en parallell vetenskap, man blir mörkrädd och konfunderad hur de kan härja och sprida sina irrläror.
Och hur kan naturskyddsföreningen ge bidrag till en länsstyrelse för utredning och avveckling av mindre vattenkraftverk/dammar som innebär att strömfårorna som förses med magasinerat vatten året runt torrläggs på sommaren.Hur hjälper detta fiskens vandring,de kan inte gå på land. Andra effekter som redan kunnat studeras är de sjunkande grundvattennivåer där dammar rivits. Kosta hellre på förbileder för fisken. Och hur kan man ha en utredare i dessa frågor som har en egen agenda i och med sitt engagemang i föreningen Rädda Älvarna. Vi måste givetvis värna miljön men inte med miljörörelsens smutsiga taktik. Lögner och påhittad forskning.

Bli först att kommentera

Kontakträdd

Av , , Bli först att kommentera 1

Läste en insändare om en kvinna som var rädd att vara ensam med män,detta tycker jag är tråkigt att det ska behöva vara så. Men när jag läste detta inser jag att även jag har lite fobi för att ta kontakt med kvinnor.Åker jag kollektivt snackar jag inte längre med kvinnor ens om väder. Känner mig även obekväm om jag är på dans om kvinnor vill dansa riktigt nära. Och kvinnliga arbetskamrater håller jag mig på avstånd från och bara konverserar om det nödvändigaste. Denna fobi skapades i och med MeeToo .Vill inte på nåt sätt bli ihopkopplad med de män som inte sköter sig .Men vill även träffa kvinnor utan att vara obekväm. Detta är tyvärr en känsla jag delar med många män idag,likväl som kvinnor känner rädsla för män . Detta verkar gå i cykler, på det frigjorda 80- talet skulle alla ligga med alla .Nu verkar sex vara nåt fult och smutsigt, våld verkar däremot vara på ropet. Slå på tv en kväll så blir vi matade med mord och krig i filmer .Varför accepteras detta på tider när barnen är vakna ??

Bli först att kommentera
Finne i baken

Av , , Bli först att kommentera 3

Finne i baken

Bli först att kommentera

Presstöd

Av , , Bli först att kommentera 0

Lite intressant att en tidning som VK som säger sig värna om landsbygden skickar ut avisering om höjd abonnemangskostnad för hushållen på landsbygden och samtidigt höjs presstödet 1 jan 2019 .I presstödet ingår också distributionsstöd som tydligen höjs med 50 %.

https://www.dagensmedia.se/medier/dagspress/presstodet-hojs-ska-starka-lokaljournalistiken-6898777

Bli först att kommentera

Hela sverige ska leva eller????

Av , , Bli först att kommentera 3

Trafikverket vill avstå underhållet av 2 000 mil vägar

Halva jordens omkrets, så många mil allmän väg i landet vill Trafikverket, av besparingsskäl privatisera och överlåta på boende längs vägen.

– Enligt vad Trafikverket skriver så är det 2000 mil som man vill att privata tar över. År 2001 så sa man att det var 1000 mil så det ökar hela tiden. 2000 mil är 20 procent av det statliga vägnätet i landet. Och det handlar om stora vägar, inga kostigar, säger Hans Edman företrädare för byalaget Drothem i Söderköping.

Fortsätter strid om väg

I Söderköping strider byalaget Drothem med Trafikverket sedan över ett år tillbaks för att slippa ta över ansvaret för underhåll, ekonomi och det juridiska.

– Jag kan inte säga om det blir vanligare eller inte. Vi ser över det här med vägnätet hela tiden, säger Einar Schuch, regionchef på Trafikverket.

Som en kortspelare som ändrar regler

Byalaget Drothem har själva gjort en omfattande utredning om vad ett övertagande av vägen skulle innebära. Byalaget menar att Trafikverket brutit mot såväl lagen och sina egna regler.

– När vi konstaterar att trafiken per dygn på vägen är hög, då börjar man tala om trafikflöden i stället. Man inför helt enkelt en ny term. För oss känns det här som att spela kort med en som känner att han är på väg att förlora, då ändrar den personen reglerna, säger Ingegerd Edman ordförande i Drothem byalag i Söderköping.

Men kritiken avfärdas av Trafikverket.

– Jag håller inte med förstås. Sedan vet jag att de inte tycker att de fått svar på alla frågor och det är olyckligt, säger Einar Schuch, regionchef på Trafikverket

Bli först att kommentera

Skenande priser

Av , , Bli först att kommentera 1

Som jag brukar säga så förstår jag inget nu heller.
Varför ökar priserna till skyhöga vid till exempel renoveringar av skolor och andra kommunala inrättningar ??
Jag har stor erfarenhet av upphandling inom den privata sektorn och här håller satt pris.
Kan det bero på att politiker är inblandade eller fel kompetens hos upphandlaren, skulle jag göra ett så dåligt jobb vid upphandling finge jag gå hem . Att snacka Nya Karolinska är ju inget värt för det är så jävla soppigt gjort och inte ens värt att kommentera. Hoppas ansvariga straffas . Men en förklaring av nån som vet varför detta inträffar gång på gång vore inte fel. Vad gör kommuner fel som inte vi i privata sektorn. Skriver vi bättre kravspec eller vad beror det på ???????????????

Bli först att kommentera

Resultat hit och resultat dit

Av , , Bli först att kommentera 3

Hans L står och slår sig för bröstet vad duktiga de är.
Jag kan få min ekonomi att visa på ett riktigt bra resultat också .

1 svälta barnen
2 sluta köpa kläder åt hela familjen
3 inte måla huset
4 kasta ut tv ,ingen licensutgift

Listan kan göras lång men verkligheten kommer ikapp, så man kan ju fundera på väljarna köper detta.

Underhållet på vissa skolor är inte bra.
Städningen på skolorna icke acceptabel.
För stora klasser .osv osv tog bara upp skolproblematiken. Finns många fler exempel, men förstår att sittande arroganta gäng gjort allt de kan för att fortsätta att hänga vid köttgrytorna och på detta vis lura sina väljare.

Bli först att kommentera

Klimatdebatten BLÄÄÄÄ

Av , , Bli först att kommentera 5

Orkar inte med miljödebatten vad gäller växthusgaser,det är mycket enklare med giftutsläpp som syns och luktar. Växthusdebatten rör nåt som inte luktar eller syns,markörerna sägs vara glaciärers tillbakadragande i form av vatten som höjer haven.Detta har de iockförsig gjort i många årtusende, ända sen sista istiden faktiskt.Haven har höjts 130 meter säger forskare,kanske är det så? Och smältande inlandsis har också smält konstant sen sista istiden, finns ju inget som säger att detta skulle stanna upp utan utsläpp av växthusgaser heller. Kanske har avsmältningen accelererat med hjälp av utsläppen, detta säger då åtminstone vissa forskares klimatmodeller .Men så finns det då de som kan med övertygande bevis för en lekman säga att så är det inte utan naturliga svängningar och att vi går mot en ny istid. Vem man ska lita vet jag inte,har lyssnat på båda sidor och för närvarande lutar det mot istiden. Det som gör mig mest frustrerad är att de fanatiker som håller på den ”varma” sidan inte kan ta en saklig diskussion och inte ens lyssna på motargumenten . Men det finns ett större mål för många av dessa som jag kallar fanatiker ,den ena biten är de som känner att här har i chansen att rädda tamdjuren för de fiser sönder vår planet. En diskussion med dessa är som att köra huvudet i sanden, om man tex säger att djuren inte kan använda 16 000 liter vatten för att producera 1 kg kött finns inte ens möjlighet att man kan försöka förklara att så inte är fallet . Att de tror att det är bättre att odla bönor och soja i norrland i stor skala går inte att avfärda ,de lyssnar inte på att det INTE går att odla soja i Norrland.Jag har provat detta ett otal gånger utan att få igång ens en motreaktion mot det jag säger. Jag respekterar de som tycker att vi ska äta grönt men försök inte med nån förtäckt agenda som tex växthusdebatten för att påverka andra när det i själva verket är våra djurproducerande bönders produkter det gäller. Sen håller jag med om att djur ska födas upp på framförallt gräs och och inte soja som skövlar regnskogar och utarmar jordar på andra sidan jordklotet. Djuren har det bäst på frodiga mångåriga vallbeten som tar upp den koldioxid vi släpper ut via sina djupgående rötter. Och köttet får bäst smak av detta också. Tittade på ett intressant program från Norge som handlade om en smältande glaciär som forskare från flera länder forskat vid. Dessa forskare använde denna glaciär som ett exempel vad som händer och hur isens tillbakadragande tilltar .Men här gick det lite snett för efter några års forskning började man hitta mänskliga lämningar av människor i form av pilar och fångstanordningar nedstuckna i marken och då i en glaciär som enligt forskarna funnits sen istiden. Lämningarna visade sig härröra från en varm period för ca 3000 år sen. Märkligt kan tyckas när etablerade forskare tidigare sagt att detta är is från istiden. Jag känner mig ännu mer vilsen, men trots detta så måste vi hushålla med våra naturresurser och fossila utsläpp.Politikernas roll i detta kommer vi till när jag får lust att skriva igen ,nu blir det egenproducerad mat från vår självhushållning, gödslade grönsaker med dynga från egna djur . Och egen uppfödd kalkonfärs ej inpackade i massa plast och kartong. Allt för att minimera vår familjs klimatavtryck . God Middag Gott Folk !!

Bli först att kommentera