Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Öka befolkningen ?? !!

Såg ett uttalande Annika Strandell gjorde som berörde Sveriges befolkningsantal. Hon sa att det var viktigt att öka antalet människor i Sverige för att kunna ta hand om alla äldre i framtiden. Så kan det vara men sen måste vi öka ännu mer för att kunna ta hand om dessa också. Snacka om ekorrhjul, snart måste politikerna fundera ut en plan hur vi tar oss fram i framtiden utan en befolkningsökning i landet.Vi måste bli mindre antal människor i världen inte göra allt för att för att öka. Titta bara på Umeå kommun , snackas bara tillväxt och tillväxt, denna tillväxt tvingar in människor till städerna som boskap i fållor. Nej börja fundera på ett hållbart samhälle utan tillväxt redan nu. Försök att se en minskning i tillväxten ,detta är enda sättet att få ett hållbart samhälle. Vi måste bli mera lokala på alla orter, producera det vi behöver i vår närhet.Livsmedel måste produceras på ett hållbart sätt i mindre enheter ej av multinationella företag i monotona miljöer.

En kommentar

  1. Brorson

    Det är viktigt att Afrika får behålla hela sin befolkning i arbetsför ålder för att Afrika ska kunna ta hand om alla sin äldre i framtiden. I länder som saknar moderna trygghetssystem i allmänhet och pensionsförsäkringar i synnerhet är stora barnaskaror de enda försäkringen för framtiden. Ju fler barn, desto större chans att någon eller några överlever till vuxen åder. Det var så man resonerade i Sverige för hundra år sedan, och i många afrikanska länder särskilt söder om Sahara nu.

    Men om de tänkta försörjarna av sin gamla föräldrar i de afrikanska byarna drunknar i Medelhavet eller själva lever i svår fattigdom som illegala invandrare i Europa eller i bästa fall som bidragstagare med tillfälliga uppehållstillstånd, blir inte mycket skickat till hemlandet. Utom breven, som talar om de högavlönade toppjobben, som man snart kommer att få. Men inte får. Det är skämmigt att erkänna hur det verkligen är. Och några svar på de ständiga frågorna när de vuxna barnen i Europa ska betala tillbaka lånen, som de fick för att betala flyktingsmugglarna.

    Strandhäll är en brådmogen kalaspingla, en politiskt broiler med rötter i den egoistiska svenska tjänstemannarörelsen (en fackförening inom TCO), som – till skillnad mot LO- alltid har satt högre löner för de egna medlemmarna före all solitdaritet, vare sig det handlat om arbetare i Sverige eller i andra länder eller världsdelar. Vem som ska vårda alla afrikanska ådringar, bekymrar inte Strandhäll, som reflektionslöst instämmer i de svenska arbetsgivarnas rop efter ett överskott av arbetskraft i Sverige, med vars hjälp de kan hålla nere de svenska lönerna. Även vårdpersonalens.

    I flera afrikanska länder har medellivslängden under några årtionden ökat från under 35 år till över 70 år och närmar sig nu med rekordfart 80 år. Antalet åldringar i dessa länder har fördubblas och kommer efter ytterligare något tiotal år att mångdubblas. Vem ska ta hand om alla dessa afrikanska åldringar och vem ska betala deras pensioner, när osolidariska ”jökar”, när det politiska etablissemanget i länder som Sverige försöker lägga beslag på den mest värdefulla resursen som Afrika för närvarande har.

    De fortfarande arbetsföra, som fortfarande kommer att vara i arbetsför ålder om 20, 30 eller 40 år. De som kommer att behövas i den afrikanska äldreomsorgen och i det afrikanska näringsliv som ska finansiera den afrikanska äldrevård som nu måste byggas upp från nästan ingenting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.