Tokyo Dome

Igår mitt på dagen for vi till Tokyo Dome. Tokyo Dome är Japans största arena, med plats för omkring 55 000 personer. Taket på Tokyo Dome hålls inte upp av några bjälkar eller något annat stabilt, utan hålls uppe tack vare att lufttrycket där inne är 0,3 % högre än vad det är utomhus. Varför känns det typiskt Japan?

Hur  som helst: Anledningen till att vi for till Tokyo Dome var att det var en baseball match mellan Yomiuri Giants och Tigers. Baseball är sjukt populärt här i Japan, och Yomiuri Giants har Tokyo Dome som sin hemarena. Det var kanske omkring 30 000 personer och såg matchen, och stämningen var hög. Inte så där aggresivt hög som det känns som att stämningen kan vara vid sportevenemang i Sverige, utan bara festlig! Exempelvis så applåderade alla vi Giants-fans när Tigers-klacken hade sjungit sin hejarsång i början. Och efter matchen, när Giants förlorat med 2-3, inte ens då såg jag ett Gians-fan som såg ledset ut, utan alla var fortfarande lika glada som när dom kom dit.

Jag och Albin är numera nyblivna Giants-fans, och har bestämt oss för att fara på deras resterande hemmamatcher som de har under tiden vi fortfarande är här. Kul!

Idag firade jag och Albin 3 år. Detta genom att fara och äta sukiyaki på en restaurang! Vi hade bestämt oss för att äta det på samma restaurang som Scarlett Johansen och Bill Murray äter på i Lost in translation, så vi googlade upp den. Jag förberedde mig genom att ta reda på restaurangens namn (Shabuzen), i vilket hus den låg (Shibuya C-någonting Hotel), samt kollat google maps för att ta reda på vart i Shibuya den låg (gå förbi till höger om Shibuya 109, sedan gå typ rakt fram ganska långt och sedan lite höger). När vi väl kom fram till Shibuya kom jag ihåg att Shibuya är ju ganska brutalt stort, och det finns många hus, många hotel och många restauranger där. Albin blev less för att jag var så ouppstyrd, och jag höll med honom till viss del. Men, men, det fanns ingen anledning till detta, för vi hittade fram, utan att behöva leta nästan alls! Man ska helt enkelt aldrig ifrågasätta min planering, det löser sig alltid!

Shabuzen var nog den finaste restaurang vi varit på hittills, ändå var maten inte alls särskilt dyr. Vi beställde sukiyaki båda två, och fick varsin stor bricka fylld med olika småsaker, typ sallad, misosoppa, rått ägg, picklade grönsaker osv. Och så självklart varsin kokande sukiyakigryta. Jisses så gott det var! Helt underbart. Dessutom fick vi två koppar grönt te var, samt en liten efterrätt (såg ut som pannacotta och smakade lite bittermandelaktigt, jag tror att det var någon sorts rispudding). När vi betalat maten och skulle gå fick vi dessutom varsin liten pysselpåse, med ett par pinnar och ett litet origami-set. Hur fint som helst!

Här är en panorama över Tokyo Dome, som Albin fotat. Där inne var det så stort och konstigt, så jag var alldeles yr i flera minuter när vi kommit in dit, innan jag vant mig.

 

En kommentar

  1. Mullin

    Stort grattis till era tre år tillsammans!
    Och en lika stor kram åt er båda.
    Vi längtar sjukt mycket efter er.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.