Tony

Anställningsformer ökar.

Av , , Bli först att kommentera 1

mycket har hänt på sju år och anställningsformerna i Sverige har ökat i stor del.
Tillåtna tidsbegränsade anställningar enligt LAS från och med 1 juli 2007:

allmän visstidsanställning
vikariat
säsongsanställning
provanställning
pensionär som fyllt 67 år

För min del ska Sverige kämpa för dem som vill jobba ska få jobba.
Alla ska ha rätt till ett heltidsarbete :)

Bli först att kommentera

Dags att bygga bort Bostadsbristen!

Av , , Bli först att kommentera 2

För tjugo år sen tänkte inte någon på ordet bostadsbrist, det var än tid där alla tog för givet att kunna flytta hemifrån när man var 20 år och ville starta sitt vuxna liv. Men idag är det inte lika lätt att kunna flytta för att ta ett jobb i en annan stad eller bara flytta till sin egen lägenhet när man har fått sitt första jobb. Regeringen har bara blundat för problemet och skjuter upp på att lösa det, jag ser hur bostadsministern pratar om problemet men inget gör han åt det. Det går inte att vänta längre om vi löser problemet så kan vi få ner arbetslösheten och speciellt för alla ungdomar som är arbetslös i dagens Sverige.


LO har lagt upp ett förslag om att satsa 15 miljarder kronor i ett ökat  byggande av hyresrätter det är ett förslag som är en viktig satsning men jag tror knappast att denna regering kommer att lyssna på förslaget från LO.
Det kommer att behövas en ny regering som verkligen gör något åt bristerna i välfärdens Sverige. Bostadsbristen och arbetslösheten håller ihop och om vi löser bostadsbristen så kommer vi få ner arbetslösheten.

Enligt LO kommer denna satsning  ge 26 000 nya jobb i landet, vissa kanske tycker att satsa 15 miljarder är dåligt men i längden kommer det löna sig. Med denna satsning kan man anställa mera byggnadsarbetare, elektriker och nätverkstekniker som kan vara med att bygga bort bostadsbristen i vårat vackra land. Det är självklart att alla som vill flytta ska kunna göra det utan att behöva låna pengar för att köpa en bostadsrätt?
Alla har tyvärr inte råd att låna  pengar till en bostad för att kunna ta ett jobb i en annan stad  och det kan vara riskabelt om man till exempel tar en provanställning som kan leda till att man blir uppsagd från jobbet efter provtiden har gått ut.

Bli först att kommentera

46 000 riskerar att förlora sin a-kassa

Av , , Bli först att kommentera 5

Idag publicerade Aftonbladet en artikel om att 46 000 har varnats om att dem kan förlora sin a-kassa. Det skrämmer mig hur Sverige har börjat med en häxjakt på alla som lever med a-kassa och att regeringen fortfarande är nöjd med sin arbetspolitik.
Jag tycker inte det är okej att en arbetsförmedling uppmuntrar privatpersoner att söka jobb när vissa arbetslösa inte ens har utbildning för det specifika jobbet.

Det är helt okej att arbetsförmedlingen uppmuntrar personer att söka jobb men enligt mig ska det bara vara jobb där en arbetslös har den kompetens som just det företaget söker. En regering som vill att alla som kan jobba ska jobb måste börja inse att dem har gjort misstag och det kanske är dags för dem att medge deras fel och börjar fundera på hur man verkligen ska kunna lösa långtidsarbetslösheten i Sverige.

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article17707919.ab

Bli först att kommentera

Politik vägen mot ett bättre samhälle

Av , , Bli först att kommentera 3

Tjenare mitt namn är Tony och jag är Medlem i SSU här i Vännäs
Det jag kommer att blogga om är frågor och nyheter inom Västerbotten och landet.
Med detta inlägg vill jag bara skriva välkommen och ser fram emot alla diskussioner som kommer att ske senare under detta valår.

Bli först att kommentera