Tony

Dags att bygga bort Bostadsbristen!

För tjugo år sen tänkte inte någon på ordet bostadsbrist, det var än tid där alla tog för givet att kunna flytta hemifrån när man var 20 år och ville starta sitt vuxna liv. Men idag är det inte lika lätt att kunna flytta för att ta ett jobb i en annan stad eller bara flytta till sin egen lägenhet när man har fått sitt första jobb. Regeringen har bara blundat för problemet och skjuter upp på att lösa det, jag ser hur bostadsministern pratar om problemet men inget gör han åt det. Det går inte att vänta längre om vi löser problemet så kan vi få ner arbetslösheten och speciellt för alla ungdomar som är arbetslös i dagens Sverige.


LO har lagt upp ett förslag om att satsa 15 miljarder kronor i ett ökat  byggande av hyresrätter det är ett förslag som är en viktig satsning men jag tror knappast att denna regering kommer att lyssna på förslaget från LO.
Det kommer att behövas en ny regering som verkligen gör något åt bristerna i välfärdens Sverige. Bostadsbristen och arbetslösheten håller ihop och om vi löser bostadsbristen så kommer vi få ner arbetslösheten.

Enligt LO kommer denna satsning  ge 26 000 nya jobb i landet, vissa kanske tycker att satsa 15 miljarder är dåligt men i längden kommer det löna sig. Med denna satsning kan man anställa mera byggnadsarbetare, elektriker och nätverkstekniker som kan vara med att bygga bort bostadsbristen i vårat vackra land. Det är självklart att alla som vill flytta ska kunna göra det utan att behöva låna pengar för att köpa en bostadsrätt?
Alla har tyvärr inte råd att låna  pengar till en bostad för att kunna ta ett jobb i en annan stad  och det kan vara riskabelt om man till exempel tar en provanställning som kan leda till att man blir uppsagd från jobbet efter provtiden har gått ut.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.