Jag är bara tvungen

Jag fick tips om ett program i P4 Västerbotten som gick i fredags, så jag gick in för att lyssna. Höll minst sagt på att sätta kaffet i vrångstrupen när jag hör vårt kommunalråd Caisa Abrahamsson uttala sig om Sorseles närmaste framtid:

"Om fem år tror jag att vi kommer att ha svårt att erbjuda våra kommuninnevånare den lagstadgade verksamhet som vi har rätt till."Säger hon. Låter orden sjunka in och lyssnar en gång till, och en gång till. Det innebär alltså att vi inte kan räkna med att ha en fungerande skola, omsorg eller vård. Såna saker som är avgörande för att man ska kunna bo och leva här, eller vilja flytta hit. Jag blir uppriktigt rädd för min och mina barns framtid. Är jag ensam om det? Jag kanske överdriver och är negativ, men själv tycker jag att det är en berättigad oro. Och fem år är ingen lång tid……

Ha det bra där ute!

7 kommentarer

  1. Cochise

    Ja, man undrar ju vad som pågår inom kommunens ledning för att motverka detta. Jag menar vad som VERKLIGEN görs, inte vad som möjligen sägs.

    Intressant att ingen hunnit kommentera ditt inlägg än, men när någon skriver något positivt om belysningen på vattentornet, ja då är det snabba ryck att spy galla över att folk inte har bättre för sig…

    Den sura gallan gör att man som utflyttad inte i första hand nödvändigtvis tänker på Sorsele vid en ev flytt till inlandskommunerna.

  2. ShK

    Man kan ju inte tro att det är sant, ja men det är ju som man sagt hela tiden, Sorsele kommer tråkigt nog att dö ut och med ett kommunalråd som dessutom går ut i radion och säger så, ja då tappar man hoppet totalt.

  3. Carola Boström

    Svar till Cochise (2012-10-08 18:06)
    Tack för din kommentar. Jag tycker det är synd, och lite sorgligt att Sorseleborna, som jag vet har många och ofta starka åsikter om saker, inte gör sin röst hörd på ett sånt här ställe som vk.se. Vi vet ju att många, även politiker läser här! Jag undrar om man förstår vad som menas med detta som kommunalrådet säger och vilka konsekvenser det skulle få? Det är väldigt lätt att haka upp sig på småsaker som tex. vattentornet, som jag tycker är något bra!
    Men ”sur galla” gör ingen glad och nog förstår jag att Sorsele inte står först på din inflyttningslista.

  4. Carola Boström

    Svar till ShK (2012-10-08 21:54)
    Ja, nu är det väl mer eller mindre konstaterat. Att en ledande politiker säger det högt i radion så att alla kan höra det kan väl inte bli mer tydligt, eller…..?

  5. Carola Boström

    Svar till Carl-Axel Otterhall (2012-10-08 22:01)
    Hej Carl-Axel! Blev överraskad när jag såg rubriken på din blogg, men tack! 🙂 Jag tänker kommentera på din istället, men tack än en gång för att du läser och tar dig tid att skriva själv. Fler röster behövs1

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.