”Strossas kök”,

 Dubbla träningar idag igen. Först IKSU på förmiddagskvisten och sedan veckans enda riktiga kollektiva bollträning på kvällen. Mitt lag lyckades vända ett 0-2-underläge på det avslutande sju-mot-sju-spelet och kliva av med en 4-3-viktoria. 

 

Efter träningen följde jag med hem till Lundströms föräldrahem. Jag, Sennström och Lundström skulle laga mat och socialisera framför Norrlandsderby nummer två i hockeyn. 

 

Lite som i Pluras kök, som hade säsongspremiär på TV3 i tisdags, tänker ni. 

 

Ja, jo… fast när Plura och Leif GW står och steker ankbröst och kokar humrar samtidigt som de smuttar på något bättre vitt så…

 

 

… stekte vi upp en falukorvsring och kokade snabbmakaroner. 

 

Och det hade nog inte blivit någon vidare teveunderhållning om man riggat upp kameror i afton för ett avsnitt av "Strossas kök". 

 

Leif GW, denne belevade gamle legend, erkände i programmet att det dyraste vin han smakat på kostade 150 000 kronor flaskan. Plura och Fredrik Wikingsson – två av teve-Sveriges allra bästa – skrattade och tyckte det var häftigt. 

 

Hur skulle en liknande diskussion kunna se ut bland tre obildade unga fotbollsspelare? 

 

"Den dyraste Gainomaxen jag druckit köpte jag på en Shell-mack utanför Åsele. Kostade 32 kronor tetran". 

 

Nåt sånt. 

 

Men det var trevligt. Falukorv och makaroner är ju alltid falukorv och makaroner och vet ni, gott folk – jag fick titta på teve. Rörliga bilder. I färg. I realtid. 

 

Det är verkligen inte varje kväll. 

 

… hur är det nu när Björklöven för en undanskymd tillvaro i nån gärdsgårdsserie och får kompromissa om träningstider med Allmänhetens Åkning – hejar gemene västerbottning då istället på västerbottniska Skellefteå eller sitter man och ondar tills tummarna vitnar för att de inte ska få passera Löven och gå upp på två SM-guld? 

Etiketter:

3 kommentarer

  1. Tobias

    Nu är du ute och åker långfärdsskridskor på väldigt tunn is bloggar’n, med vare sig isdubbar eller visselpipa.

    Björklöven är fortfarande Umeås lag, trots spel på uterinkar och derbyn mot Clemensnäs istället för Skellefteå. Jag förstår att det kan komma som en chock för dig, ifall UFC försökt locka hit dig med tusentals fans på läktaren och ett intresse från allmänhet och media som saknar motstycke för en division 1 klubb. Alla (riktiga iaf) umeåbor, önskar Skellefteå all otur i världen och de får absolut inte vinna något sm-guld. Linköping klarade inte av att slå ut Marklundarna, men för Luleå ser det lite bättre ut 🙂

  2. Erik Löfgren

    Svar till Tobias (2011-03-25 01:49)
    Jag tänkte väl det. Det jublades friskt i det Lundströmska huset när Hjalmarsson åkte in 4-3-pucken. Men jag är van hemifrån med att allt för många idioter till Sundsvallsbor hejar på MoDo av anledningar som inte kan förklaras med annat än att när det var favorit-hockeylags-väljar-dags så spelade Timrå IK i ettan. Och alltid när jag varit och försökt se någon toppmatch i Premier League eller Champions League på Allstars samtidigt som Skellefteå har spelat så har hela stället varit fullsatt.
    Men det är kanske mest inflyttade Skellefteåbor.

  3. Tobias

    Nog är det emigrerade Skellefteåbor som intar Allstar och andra sportpubar här i Umeå alltid (och ifall det finns någon stackars Umeåbo som håller på Skellefteå, gör den personen bäst, för sin egen säkerhet, att inte skylta med det för allmänheten på en sportbar). Skellefteå som stad, går inte att leva i, vilket ganska många Skellefteåbor inser till slut, och därför emigrerar till andra trevligare städer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.