Helgens Lir, med Erik Löfgren,

Förra veckan utgick succétjänsten Helgens Lir. 

 

Tyvärr, får vi säga då förra helgen var en lyckad helg för åtminstone min spelpenningpung. 

 

Jag kände mig ett tag i så pass god form att jag tänkte publicera ett extrainsatt "Helgens Lir" i onsdags. 

 

Det var ju dock med facit i hand tur att jag inte gjorde det, då mina uppenbart gräsallergiska vänner i Östersunds FK bara fick 2-2 borta mot Sollefteå. 

 

Kanske är det så att jag själv inte ska följa matcherna. Att jag, som är alla motriggars motrigg inte bara när det kommer till spel och dobbel utan livet i stort, inte ska försöka "jobba in matcherna". För när jag började följa livescoren i halvtid i onsdagskväll så ledde Östersund med 1-0 (där man satt och myste med både raka tvåan till 1,70 samt handicapet till 2,55 så pass att man övervägde att ta på sig själv) samtidigt som Karlstad (som lirats till 6,50) hade 1-1 hemma mot Halmstad. 

 

Men så satt man sig och började följa händelserna lite lätt – och direkt, på två minuter, vände Sollefteå hemma på sin tuviga matta. 

 

Nåväl. Jag får försöka hålla mig ifrån datorn och injobbandet på söndag vid tresnåret. Jonas Nilsson, som brusade upp ordentligt i omklädningsrummet då jag i något svagt ögonblick kallat honom för "VF-Coachens mest överskattade spelare", bjöd in till "stuvade-makaroner-dag" hemma hos honom. En dag som anordnas främst för Marko, Vlado och – något överraskande – Ali som aldrig någonsin ätit sina makaroner stuvade, men där fattiga dagdrivare som jag själv tydligen fick snika mig in. 

 

… det låter på förhand som något att blogga hem om. 

 

Helgens Lir, som Erik Löfgren – denne spelförstörda motrigg – åter igen tar på sig det tunga ansvaret för, blir till att lita på att Östersunds FK reser sig efter poängtappet senast och tar en säker, komfortabel hemmaseger mot Anunsjö. 

 

För att konkretisera: 

 

Östersund, handicap -1,5 till 1,87 på Svenska Spel. 

 

Jag tycker det finns fler intressanta sista-omgångs-lir under söndagen. Kanske återkommer vi till det. Men tills dess;

 

SLÄNG UPP ALLA ERA SPARADE POLETTER PÅ PRESSBYRÅDISKEN OCH SÄTT ALLT PÅ ÖFK-RÖTT PÅ SÖNDAG. 

 

Sätt, ifall ni känner något som helst förtroende för en motriggad själs spelförslag, en liten slant så ska vi se ifall Helgens Lir kan skänka lite glädje och slantar även en andra gång. 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Anders

    Insåg just att det fanns lite för mycket utrymme för feltolkning i den texten. *Titeln får tala för det mörker jag kommer möta när Östersund viker ner sig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.