I väntan på TV4:s lokala 22-sändning,

Hej igen. 

 

Jag har tyvärr inte så värst mycket bättre koll på hur matchen mot Syrianska Kerburan gestaltade sig än vad ni har. 

 

Den följdes via Everysport och jag har även pratat med såväl Lundström som Stuart om den i dagarna. 

 

Men någon matchrapport kan ju tyvärr inte bli aktuell. 

 

I korthet så var det, som jag förstått det, en dålig match där vi inte alls fick till passningsspelet (förutom vid Mårtenssons smäckra 1-0-mål) och Kerburan ägde bollen utan att komma till särskilt mycket. 

 

… och en gammal djungellag inom fotbollen säger ju att om man leder en fotbollsmatch med två mål med blott tjugo minuter kvar så kan man omöjligt vara nöjd med en pinne efter slutsignalen. 

 

Men inför matchen – Kerburan var ändå, efter Sirius, andrahandstippade inför säsongen – så hade väl en poäng och bibehållen förlustnolla setts som fullt godkänt. 

 

Kvist och Marko skötte sig som väntat med bravur i mittförsvaret och ingen saknade den trassliga resen som satt hemma framför datorn och försökte jobba in UFC-mål på liverapporteringen. 

 

Själv fick jag en bra vecka där det blev dubbla träningspass i stort sett varje dag förra veckan innan en god vän från Sundsvall kom på besök och blev inneboende i mitt lilla grävlingsgryt under en trevligare helg. 

 

Igår var jag tillbaka i UFC-sammanhang då utanför-truppen-spelarna och bänkspelarna igår genomförde en tuffare träning på Gammlia. 

 

Och… jag vet inte vad jag skrev om förra veckan. Det var säkert några utläggningar om att jag bor i ett grävlingsgryt, att jag är en första klassens motrigg – toppat med något roligt Simon Mårtensson-citat. 

 

Jag känner lite att jag kanske borde ha nämnt att en mittback som spelat i Sunderlands reservlag – samt varit lagkapten i något av deras ungdomslag – kom på provspel till UFC förra veckan. 

 

Men… tja, till mitt försvar kan jag säga att när jag själv fick veta om att en mittback som mött Macheda, Zoran Tosic och grabbarna i Manchester United skulle komma och aspirera på en mittbacksplats så fokuserade jag på att leta upp första bästa enkelresa med buss hem till Sundsvall. 

 

Han har ju tränat under Roy Keane, denne Joel. Och Roy Keane vet vi ju alla är den störste idiot som någonsin satt sina fötter i ett par fotbollsskor och… ja, jag var ju lite rädd att det skulle se ut så här från hans sida på träningarna: 

 

 

Men det visade sig vara en väldigt timid ung man som varit en aning försiktig och avvaktande hittills under träningarna. 

 

Igår dök även Kalmar FF-spelaren Ludvig Öhman, en -91:a som spelat med bland andra Jens Sjöström den yngre i Sandåkern innan han flyttade till Småland för fotbollsgymnasiet, upp på träningen då Allsvenskan har EM-kvaluppehåll. 

 

Jag kände mig lite lätt ringrostig och det kändes inte som att man var tillbaka på riktigt då vi bara var några stycken med på träningen. 

 

Men imorse – när Lundström, jag, Jonathan Jonsson och Sjöström den yngre körde extraträning med Björn-Åke – visste man att man var tillbaka i hetluften…

 

 

… för då var Lundström där och därigenom även hela det västerbottniska pressdrevet. 

 

Han blev intervjuad av TV4:s lokalnyheter om nåt värdegrundsarbete som UFC är delaktiga i. 

 

Han säger att det gick dåligt. Att frågorna var för svåra. Att det blev pannkaka av allt ihop. 

 

Och han sa att jag absolut inte fick länka till teveklippet. 

 

Med andra ord; om vi inte hörs innan – så hörs vi när en TV4 Play-länk med intervjun dyker upp.