BREAKING NEWS: ERIK LUNDSTRÖM SKADAD (fast inte så farligt ändå),

Strax efter klockan slagit fem kom SMS:et.

"Jag kommer inte till IKSU Spa, jag har cyklat omkull, måste upp på akuten". 

Skickat från Erik Lundström – som imponerande nog tagit sig tid att SMS:a med vad han trodde var en fraktur i axeln. 

 

Läget med UFC:s mittfältsdynamo och lagkapten var högst oklart fram tills dess att UFC-bloggen, som enda rapporterande medium, fick tag på Lundström via telefon vid 21.30. 

Det är en lättad lagkapten som fått komma hem från sjukhusets akutavdelning. 

– Jag fick några smärtstillande, sen fick jag gå och röntga. Röntgen visade inte på nån fraktur så jag fick åka hem direkt, säger han. 

Omkullcyklingen skedde på väg nerför en brantare backe på Sandbackavägen. Lundström hade just hämtat ut ett par fotbollsskor på Intersport och cyklade i brådska hemöver för att ta bilen vidare mot IKSU Spa. 

– Jag låg bakom en tjej som bromsade i nerförsbacke och jag tänkte att "det här går inte", så jag cyklade om henne. Sen hade jag skokartongen på styret och råkade trassla in mig själv på nåt sätt och föll rakt över styret, säger Lundström och utvecklar: 

– Det kändes som att göra "Sälen" som Anja Pärson brukar göra. 

För att vara en cykelvurpa i hög hastighet med en hjälmlös cyklist blev skadorna väldigt lindriga. Ett hål i tröjan, ett hål i byxorna (som i försäkringsrapporten lär beskrivas som ett par japanskimporterade 2500-kronors-jeans), en trasig display på mobiltelefonen och en något blodig axel. 

Du förstår väl att du kunde slagit i huvudet och blivit en grönsak, din medrigg? 

– Ja, det hade förstås kunnat bli mycket värre. Det går så galet fort och jag minns inte riktigt vad som hände, men det var tur att jag landade på axeln. Och kanske var det så att jag landade på skokartongen, för den var alldeles trasig. Då kanske det var den som räddade mig, säger Lundström. 

Eftersom det här är en objektiv nyhetstext kan vi inte påpeka ironin i att ett par spejsade rymdfarkostskor i neongröna färger – såna som vi gång på gång fördömt i den här bloggen – blir Erik Lundströms, en hårt arbetande innermittfältare som borde ha svartvita fotbollsskor, räddning. 

Chockad av fallet reste han sig omgående och cyklade hem till sitt föräldrahem där han väl innanför dörren lade sig raklång på hallgolvet (jag vill att vi tillsammans tar en halvminut och iscensätter den bilden i huvudet ett tag) där han blev upptäckt av sin far (iscensätt även gärna den bilden i huvudet om så önskas) som genast skjutsade sin son till akutmottagningen. 

Lundström fick, månne i egenskap av UFC-stjärna, snabbt en röntgentid på akutavdelningen. Han andades väldigt högt och anfått (en gammal beprövad metod av jämrande tanter som vill gå före i prioriteringslistan på akutmottagningar) och hans situation flaggades som "trauma". 

– Läkarn märkte mitt fall som "trauma" och så fick jag sätta mig och vänta intill nån som blivit biten av en huggorm, säger Lundström som säger sig inte ha så ont längre.

Träning imorn? 

– Jag tror jag ska dit och testa.

 

Erik Löfgren,

Förste skjutjärnsreporter,

UFC-bloggen. 

 

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Erik Löfgren

    Svar till phew (2011-06-14 22:23)
    Det här är en blogg där vi börjar skriva på en sak, sätter en rubrik, skriver en ingress, skriver en brödtext där Erik Lundström antas ligga för döden… och när man så mitt i allt får tag på Lundström som förklarar att allt är väl så frågar man sig själv ”får jag tillräckligt med pröjs för att orka skriva om allt det här?” och svaret blir ett ”mjaaa” och vi ändrar allt utom ingressen och rubriken.

    Jag ber om ursäkt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.