”It’s just masturbation”

Jag har inte tänkt tråka ut er med ännu fler utläggningar om mina tåbryderier. Finns det något intresse för en trasslig mittbacksreses än trassligare stortå kan ni läsa dagens update – där en läkare subtilt insinuerade att jag var alkis – på den här portalen.  

 

Det blev hur som helst ännu en kväll på IKSU. På träningscykeln. Svettandes mig genom programmet "Alpine Hills", upp för diverse fiktiva bergsetapper – den ena jävligare och brantare än den andra. 

 

Jag skulle vilja skicka ett meddelande till mig själv i framtiden. Till mitt medelålders jag. Ett kort koncist meddelande: 

 

Cykla aldrig på träningscykel. 

 

Det är det tråkigaste man kan göra. Att träna utan boll. Jag tror att jag ska lova mig själv att – hur lönnfet jag än börjar bli – aldrig sätta min avdankade, medelålders ända på en skavande träningscykelsadel. 

 

Jag förutsätter att ni haft den goda smaken att se alla Seinfeld-säsonger ett par gånger. Då minns ni att George en gång uttrycker sig på följande vis: "You must have a good story, otherwise it’s just masturbation". 

 

Jag skulle vilja säga så här om idrott i största allmänhet: "You must have a ball, otherwise it’s just masturbation". 

 

Att då sitta och svetta sig själv harmynt på en träningscykel för att sedan cykla ner till Gammlia igen och se sina lagkamrater spela en intensiv, tempostark och närkampsstinn fotbollsmatch… det…

 

Det är som att sitta och talla på sig själv till bilder ur en gammal Ellos-katalog – samtidigt som du därefter kliver in i ett taffligt ljussatt rum och ser att alla dina vänner idkar gymnastiska övningar med varsin Victoria’s Secret-modell. 

 

Typ. 

 

(Morgonträning imorgon. Trippla alarm ställda. God natt)

2 kommentarer

  1. Ingemar Wahlström

    Jag har aldrig, trots att jag säkert skrivit 400 bloggar, tittat in i sportvärlden. Nu gjorde jag det av en slump. Det var positivt, du skriver bra, och jag kommer att gå in fler gånger!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.