BREAKING NEWS: SIMON MÅRTENSSON SKADAD,

Simon Mårtensson är först på bollen, halvt fri med målvakten, tänker avsluta på ett tillslag, göra ännu ett mål. 

Då händer någonting i knät. Han faller skrikande till marken. 

– Jag hoppas att det bara är nån översträckning, säger Mårtensson direkt från väntrummet på akuten. 

Endera fastnade han i gräset, eller så fastnade han med foten ovanpå bollen. Ingen, inte ens Mårtensson själv, visste säkert vad som hände när han skulle klippa till på Ersängsvallens fina gräsmatta. 

Det är ännu oklart vad som hänt i skytteligaledarens knä. Spekulationerna gick vilda på träningen medan knät lindades. 

Andramålvakt Mattias Bergström, som arbetar som sjukgymnast till vardags, hade några teorier då Mårtensson menade att smärtan var som värst "under knät", ner mot knävecket. 

– Det borde inte kunna vara bakre korsbandet. Det är väldigt ovanligt att man drar sönder det bakre korsbandet. Jag tror nog aldrig jag varit med om nån som gjort det på en fotbollsplan, sa Bergström. 

Han var istället hoppfull om att det istället skulle kunna vara "bara" en stukning av de bakre ligamenten. 

Sent igår kväll hade Simon Mårtensson ännu inte fått några besked från sitt akutbesök på sjukhuset. 

– Smärtan är borta nu, så det är ju bra. Det är dock fortfarande svullet, så vi får se… Jag hoppas att det är nån översträckning, säger han ytterst exklusivt till UFC-bloggen direkt från akuten. 

Alldeles oavsett vad som hänt med knät så lär det som allra minst handla om två veckors vila, menar sjukgymnast Bergström. 

Det gör att Mårtensson med största sannolikhet missar söndagens drabbning mot Hammarby – till vilken inte heller Danny Persson är spelklar. 

UFC-bloggen siktar på att göra en uppföljning på skadan under morgondagen. Tills vidare får alla UFC-anhängare hålla samtliga tummar för att knät är så välbehållet som möjligt. 

Skadeläget i övrigt ser ut som så att Kung Erik Lundström vilade med en öm, möjligen överansträngd, baksida samt att Ali Jasim satt på sidan med känningar i en höftböjare. Jonte Jonsson och Fredrik Wennebro var hemma förkylda. 

Provspelande Nate Weiss fick besked efter träningen att det inte blir nån fortsättning i UFC-tröjan. Seif Khadim hade inte fått något kontraktsförslag i näven, men det är på väg. 

– De sa att vi skulle sätta oss ner på onsdag, säger han. 

Etiketter:

2 kommentarer

  1. Viktigt

    Precis. Hur är statusen för din egen del? Extra bra om du är redo för spel i helgen i och med att Marko är avstängd. Tyckte att Du och Kvist funkade bra ihop förra gången ni spelade ihop.
    F ö kul att du fortsätter att vara aktiv med bloggen, tack för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.