Strax i teverutan igen,

Jag var åter till Lars Johansson idag. 

 

Allt var lite bättre, musklerna lite mindre stela, tåleden lite mindre svullen, rörligheten en aning bättre. 

 

Men det var ju fortfarande så att slaktmasken åkt på omgående om jag varit en grisekno, om jag varit en hästkrake hade jag gnäggat mitt sista gnägg och snart funnit mig själv liggandes uppskivad på en Falu Rågrut tillsammans med en klick ister och kanske i bästa fall en gurkskivling och om jag hade varit en gammal huskatt hade jag med bums "skickats ut på landet till mormor och morfar" men sedan plötsligt ha "sprungit bort" när det var dags för barnen att besöka stugan. 

 

Verkligen allt är fel. Hela min kropp är ett luftslott.

 

Idag på träningen – vi spelade tio mot tio på straffområde-straffområdes-yta – styltade jag mig min vana trogen fram med vändningsradien av ett större hangarfartyg. 

 

Det går inge bra. Det känns inte bra. 

 

Jag tittar mig alltid över axeln när jag spelar. Inte för att "orientera mig" (tränarsvenskans inneord på 10-talet) och se vart jag har mina med- och motspelare. 

 

Nej. Jag är alltid rädd att någon ska knacka mig på ryggen, att jag ska vända mig om och få en stor filmkamera upptryckt i ansiktet. Att jag bakom det starka kameralyset ska kunna urskilja två välbekanta anleten; Martin Timells och Lennart Ekdals. 

 

 

Att Lennart Ekdal retoriskt ska fråga "Erik Löfgren?", med mer än en bekymrad rynka i pannan granska mig med de där grävande journalistögonen, och fortsätta gå på med "Vi kommer från TV4:s Fuskbyggarna. Du har sålt på Umeå FC en fallfärdig mittback, trots att du gett indicier om att vara en 21-årig ung idrottsman i dina bästa år". Jag ser framför mig hur jag skulle stamma fram något ohörbart och hur Martin Timell, som är expert på felbyggen och granskat ritningarna över min kropp, skulle kliva in i handlingen och argt skrika ut något om att "HELA FUNDAMENTET ÄR JU SKEVT OCH SNETT!". Jag skulle inte kunna argumentera emot. 

 

Under de förutsättningarna är det svårt att prestera. 

Etiketter:

5 kommentarer

  1. Danne

    Denna blogg är skriven med för mkt omständiga förklaringar och begrepp för min smak. Du har mkt rolig info men du kan skriva den med enklare texter för att man ska njuta i fulla drag.

    Lycka till i höst!

  2. kola

    Men vad säger du, Danne!?! Denna blogg är ju skriven på en prosa som lyser som en stjärna just innan den ska kollapsa. Supernovastrålande, självutlämnande läsning! Precis som man (åtminstone jag) vill ha det på en blogg.

    Erik, man kan inte bli älskad av alla. Danne får väl hitta nån annan att älska. Fortsätt i samma stil, du är oefterhärmlig (Danne, det betyder ”går inte att kopiera”).

    Men se till att få ordning på tåleden.

  3. Erik Löfgren

    Svar till Danne (2011-08-17 10:17)
    Det har du alldeles rätt i. Jag tvingar ofta fram dessa inlägg precis innan jag går och lägger mig – det finns inte alltid så mycket att skriva om UFC-mässigt, så jag kokar ofta soppa på en spik – och det blir lite väl trassligt formulerat ibland. Jag vill för mycket, men har för lite av värde att egentligen jobba med.

    Se: Bara det här svaret blev ju omständigt. Bra kritik!

  4. Erik Löfgren

    Svar till kola (2011-08-17 21:50)
    Stora tack… Även om jag måste medge att jag känner lite press att prestera när det slängs med ord som ”supernovastrålande”.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.