En leasa för själen,

Igår letade jag mig ut i den sibiriska bitkylan efter närapå två dagars sjukdomskarantän. Micke Ek – före detta mentor och ledsagare åt Ronaldinho i Paris Saint-Germain men numera "koordinator och sportchef" för UFC:s Tipselitsatsning – hade kallat till möte vid Folkets Hus tillsammans med Hyundai för att prata leasingbilar. 

 

Hyundai-säljaren på podiet började med att veva igång en flera minuter lång festlig reklamfilm från fotbolls-VM 2010, för att få den obildade fotbollspöbeln med sig i något försök till masspropaganda. 

 

Jag som just – mot min vilja och allt vad sunt förnuft heter – spenderat en lördagskväll framför "Transformers 3" fick dock ett barskt uppvaknande från masshypnosen när han svarade att "nej, bilen kan inte förvandlas till att rosta formfranskor" och "nej, bilen brukar inte hänga med Optimus Prime". Redan då rynkade jag på näsan och bestämde mig för att "nähäpp, då får det vara". 

 

Eller om det möjligen var lite senare, när han började prata om "kreditvärdighet" och "binda upp sig på tjugofyra månader", som jag drog öronen till mig och beslutade mig för att jag inte skulle boka upp mig på en bil. 

 

Jag har förstås inte kreditvärdighet nog för att leasa en bil. Jag har inte ett kreditvärdigt yttre nog för att få låna ett skålpund socker ens av den mest ömma granntant. 

 

Vi fick veckan på oss att fundera. Och… ja… kanske ifall jag hyr ut en sängplats i grytet samtidigt som jag, istället för att sova, flanerar Kungsgatan nätterna igenom iförd en kortare kilt samt nätbrynja och lutar mig genom bilfönster och förhandlar timpenning efter den gamla Pippi Långstrump-devisen "en guldpeng?! Det räcker ju till det och så mycket mer"… så kanske jag kan glida omkring i en Hyundai i20 till våren. Vi får se hur jag gör. 

 

Det fanns dock konkret intresse från många håll. Bland annat lät såväl Danny som Kung Erik sugna, trots att Hyundai-nissen gjorde klart att man inte fick ordna egna sponsordekaler på bilen. Annars fanns långt gångna planer från vår lagkaptens sida att applicera en stor konungakrona över hela huvpartiet, samtidigt som vår ljumskskadade Coffee Slush-junkie till anfallare tänkt skylta med sitt Supporterprylar.se över hela långsidan. 

 

… ni vet; den där hemsidan där man kan köpa Chelsea Anka (Mjukis) för 199 kronor men där man inte kan köpa en enda atteralj från Sveriges överlägset populäraste idrottsman? 

 

Vart är Rolf-Göran-kavajerna? Rolf-Görans tacktal från Jerringspriset på DVD? Kanske ett paket herrgårdsrökta skinkbitar från någon av Roffes tidigare krakar?

 

Ingenting. 

 

Nåväl. Det finns annat till livet som fotbollsproffs… eh… -spelare än lyxiga vrålåk krocksäkra småbilar. 

 

Idag hade vi träning som vanligt. Det var tyvärr inte mycket mer att skriva hem om mer än att både Joel Burström och Seif Kadhim fyllde år vilket resulterade i fyrdubbla tårtrackare i omklädningsrummet. Alla bakade med den kärlek och omsorg som det i stort sett bara tillstår unga fotbollsspelare. 

 

Etiketter:

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.