Prinsessor, möten och att idka ocker,

Vi börjar förstås med det viktigaste. 

 

Ni kanske kikande in på Aftonbladet.se under dagen? Jag fick scrolla i en halvminut för att hitta någon sportnotis om hur det egentligen gick mellan Boltic-Göta och Falu BS igår. Det var bebisartiklar så långt ögat kunde nå (favoriten måste vara "Karnivalstämning i Ockelbo" där de fångat en medelålders, säkerligen arbetslös, man som på morgonkvisten hunnit riggat upp en svensk flagga på sin bil och som "funderade på att köpa en prinsesstårta"), bildspel (bland annat "Se på magen – vilken resa!"), krönikor, live-teve och över alltsammans kastade de upp en pop-up där en bebis tittade fram och helt oförhappandes skrek en i ansiktet. 

 

Jag har (ännu) ingen webb- och layout-ansvarig som kan sno ihop ett dylikt upplägg, men även här på UFC-bloggen ska vi förstås skjuta salut skriftmässigt över en nyfödd liten tjej. 

 

Hon kanske inte får någon apanage-peng att glida igenom livet på, får kanske aldrig åka kortege genom Ockelbo iförd folkadräkt och hon kommer kanske inte ens besitta ett hakparti av monumentala mått; men lilla Jamila ärver västerbottens allra läckraste fotbollsteknik. 

 

Det största av grattis till de nyblivna föräldrarna Adam Chennoufi och Jonna Larsson. 

 

(Konstpaus för att gemene läsare ska inse att det tyvärr inte kommer vevas upp något pop-up-fönster med en skrikande bebiskrake. UFC-bloggen är inte där än, men vi jobbar mot det enligt en modest treårig plan om världsherravälde) 

 

Efter dagens eftermiddagsträning*, där mitt lag avgick med en 1-0-viktoria efter att ha stuckit upp i en kontring (det gastades nåt om "offside" från några stabbiga motståndarbackar) för att sedan catenaccio-spela hem segern, hade vi ett tvåtimmars möte. Klubbchefen var där. Sportchefen likaså. Tränarna. Alla gick igenom det de hade att säga. 

 

Det är väl det jag kan skriva hem om det. För… jag vet inte, jag inbillar mig väl men; jag kände mig en aning utpekad. 

 

Sportchef Håkan Bäckström klev nämligen fram och inledde med att "Det som sägs här stannar här och skrivs inte ut på Twitter eller bloggar… (tittar sig omkring och höjer månne rösten marginellt) eller VK-bloggar eller… (hittar mig med blicken) hur, Erik?". 

 

Ehe. Ehe. 

 

*= Jag var uppe i den arla otta vi genom bekanta känner som 07.00 imorse för att tillsammans med Wennebro, Kalle och Johan Larsson träna extra fotboll med Björn-Åke vid åttarycket. Ville bara säga det. 

 

När vi skulle till att rulla hemöver efter mötet fick jag chansen att föreviga den svenska handelsindustrins absoluta baksida. Det sista min ömma moder, med gråten i halsen, vädjade om när jag för första gången skulle sätta mig på bussen till Umeå var att jag "inte skulle göra affärer direkt ur bilars bagageluckor med suspekta män i stora mössor". 

 

Jag vet inte hur Jens Sjöström är uppfostrad…

… men där stod han och skakade näve med en tvivelaktig nasare. Vi har lagfest och inkilning på lördag (låt mig återkomma om det) och ska spela lite hockey under dagen. Något som Danny Persson och hans www.supporterprylar.se inte var sena att försöka kapitalisera på genom att givmilt erbjuda alla UFC-spelare ("skaru’ inte ha en Malkin?" har under veckan ersatt alla artighetsfraser) NHL-tröjor till det facila priset av 1099 kronor. 

 

Och Jens, som enligt uppgift ska vara närmre än ett vådaskjutet rådjur än någon Sid The Kid på en spolad is, slog förstås till direkt. Det måste förstås finnas medicinering mot dessa sjukliga impulshandlingar. Senast ska Sjöström till de ockrigt dyrköpta tonerna av fullt pris ha slagit till på en Thierry Henry-tröja med nummer 12 (!) på ryggen efter att fransmannen gjort ett mål (!!) mot Leeds (!!!) i FA-cupen (!!!!); detta som Manchester United-supporter! 

 

Och Danny bara står där i det förnöjda leende som bara en mugg kaffesmakande glassblask eller en riktigt ockrig försäljning kan frambringa. 

 

Jag ska ta tag i det här med bloggandet igen. Kanske återkommer jag redan imorgon med ett inför-lagfest-inlägg eller ett om träningsklädstvätt eller kanske kan vi lansera den enhövdade fredagspanelen "Simon Rasar" där lagets allra största kokare, Simon Mårtensson, får gå lös på utvalda ämnen. Kanske kan ni tills vidare finna förströelse i svensk elitfotbolls minst viktiga lista 2012. 

 

Have it good. 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.