Uffes blogg

Test

Av , , Bli först att kommentera 0

Sänt 11/2-11.

Bli först att kommentera

Lagstiftningsraseri

Av , , Bli först att kommentera 0

Det har på sista tiden varit mycket om riksdagspolitikers besök hos oljebolag och på tennismatcher m.m. Det var nog lika bra att mututredningarna lades ner. Vi ska inte ha lagar om allsköns småtterier. Och visst är det bra när politiker är ute i verkligheten.

Men politikerna ska inte heller lagstifta för mycket om vanliga människors liv. Vi har många relativt nyligen införda lagar som borde tas bort och en del förbudsförslag från nykterister m. m. som inte ska införas.

Sexköpslagen i sin nuvarande utformning (där en av parterna i en frivillig överenskommelse mellan myndiga personer straffas) ska avskaffas. Den nyligen införda sjöfyllerilagen med 0,2 promille är en styggelse – det räckte med den förra lagen (även för skoter). Hastighetsgränser ska vara rimliga – inte för låga. Självklart ska ingen lägga sig i om föräldrar bjuder sina tonårsbarn på vin till maten. Ja, det var bara några exempel.

 

 

Bli först att kommentera

Papperslösa

Av , , Bli först att kommentera 0

Folkpartiet, centern och kd vill införa fri sjukvård och skolgång åt papperslösa medan moderaterna lär tveka. Jag kan förstå moderaternas tvekan om varför de som inte betalar skatt och inte ens ska vara i Sverige ska kostas på av välfärden. Kan tänka mig akut – men inte generell – sjukvård. Vad beträffar (utebliven) skolgång är det föräldrarnas ansvar.

Bli först att kommentera

Slöseri med skattepengar.

Av , , Bli först att kommentera 0

I Dagens Industri kan man denna dag läsa hur ett moderat landstingsråd i Stockholm drev igenom en snabb utbyggnad av en spårväg. Detta trots att han visste att man i så fall måste gräva upp en del av den igen för att täta ett betongfundament. Extra kostnad 120 miljoner! Det är helt oacceptabelt att en moderat landstingspolitker bär sig åt så. Jag tror och hoppas att vår västerbottniske Edward Riedl har bättre omdöme.

Bli först att kommentera

Expressen 6/10

Av , , Bli först att kommentera 0
Rubriken "Ministern tog knark" är oriktig eftersom han vid tillfället inte var minister. Uthängningen "Fredrik nya ministrar" på hela 1:a sidan är rent svinaktig. Vilka politiker vill man ha? Bevare mig för den "perfekte" politikern.
Tänk om politiska journalister skulle granskas lika noggrant om vad de kanske gjorde för flera år sedan.!?
Bli först att kommentera

Regeringsarbetet och sd

Av , , Bli först att kommentera 0

Mona Sahlins uttalande i valrörelsen att "vi kommer aldrig någonsin att stödja oss på sverigedemokraterna" överlevde således inte ens riksdagens första arbetsdag och första fråga – talmansomröstningen. Rödgrönas enda möjlighet att vinna talmansposten är ju med stöd av sd. Det bör underlätta för borgerliga att föra sin politik. Man ska givetvis lägga fram sina förslag oavsett att sd ibland rimligtvis stödjer regeringens förslag i stället för rödgrönas. Att inte föra sin egen politik därför att den ibland kan få stöd av bl a sd blir ju orimligt.

Bli först att kommentera

Kommande regering

Av , , Bli först att kommentera 0

Alliansen får regara som minoritet. Det kan nog gå någorlunda hyfsat. Rögröna kan ju fälla regeringen endast när de tillsammans med sd mangrant röstar emot.

Jag tycker moderaterna kan vara generösa och låta allianskamraterna behålla samma antal ministerposter. Mats Odell uppfattar jag som ett bra komplement till Anders Borg. I stället kan vi kräva att riva upp den senaste sjöfyllerilagen – 0,2 promille begränsar rörelsefriheten.

En del i sjukförsäkringen kan behöva ändras. Den kvinna som de senaste dagarna och kring valet fanns i TV-inslagen ska givetvis ha sjukersättning. Däremot ser jag inget problem med den överläkare som kom upp i debatten några veckor tidigare. Han kunde bara arbeta 75%, vägrades sjukpenning för de återst. 25%. F-kass ville att han skulle jobba heltid hos Samhall. Men inget hindrar ju att han helt enkelt jobbar sina 75% som läkare utan någon sjukersättning för de återstående 25%. Det ger nog i allafall mycket högre inkomster än heltidsjobbet hos Samhall.

Bli först att kommentera

Valet

Av , , Bli först att kommentera 2

Det gick ju bra för alliansen med Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg (båda m) som skött ekonomin så bra och även haft råd till några skattesänkningar. Bra att vi inte får en politik med kommunistiskt inflytande. Extremvänstern demonstrerade dagen efter valet. Så vitt jag förstår lagliga demonstrationer. Men en del av deras retorik (om "högern") synes ha legat farligt nära att inte respektera folkets utslag i fria och hemliga val.

A

Bli först att kommentera

Valseger

Av , , Bli först att kommentera 0

Nu är det bara att hoppas på den borgerliga Alliansens valseger i helgen. Det är tryggast. Känns inte bra med alla nya och höjda skattepålagor som de Rödgröna vill införa.

Bli först att kommentera

Uffes spalt 26/8-10

Av , , Bli först att kommentera 0

Valmanifest

Regeringens valmanifest innehåller många bra saker. Till exempel jobbskatteavdrag, sänkta skatter för pensionärer, sänkt restaurangmoms och ingen bensinskattehöjning. Lite mindre bra är ett par kd-inspirerade saker som att få dra av gåvor till ideella organisationer (onödigt) samt skattehöjningarna på öl, vin och cigarretter.

Bli först att kommentera