Ulf Grape

Avslutning i kammaren, nu startar valarbetet

Idag var officiell avslutning av den här mandatperiodens arbete i riksdagen. Avtackning av totalt 74 ledamöter som frivilligt valt att lämna riksdagen. Den äldsta har suttit i 28 år, kanske på tiden att göra något annat. Det har varit en lång och slitsam process att bestämma vad de avgående ledamöterna skulle få i avskedspresent men till slut fällde skattemyndigheten avgörandet. Det blev en medalj, utan förmånsvärde. Några tyckte väl inte att det var den bästa presenten, men samtidigt är det en symbol som de kan bära med sig både bildligt och bokstavligt.

Foto: Rolf K Nilsson

Igår hade vi officiell avslutning med den moderata riksdagsgruppen. Förutom vi 96 ledamöter och våra handläggare var både talmannen Per Westerberg, till vänster på bilden, Carl Bildt, Eva Björling, Per Schlingman och Fredrik Reinfelt med på festen. Det blev en trevlig och uppsluppen fest med avtackningar och några spontana tal. Man önskar bara att fler skulle få tillfälle att se Fredrik som den rolige och kvicktänkte person som han är. Det är inte alltid det kommer fram genom tv-rutan när han framträder som statsminister.

Nu blir några dagar med att hälpa sonen flytta i Linköping. Om det blir någon tid över ska vi fira midsommar. Sen bär det av norrut och nästa vecka startar valarbetet.

 

Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.