Ulf Grape

Räknar Borg rätt?

…när han i en debattartikel i dagens DN har räknat fram att vänsterkartellens alla förslag är underfinansierade med nästan 20 miljarder kronor. Ja, jag tror det. Han är nog den bland alla finansministrar och finansministerkandidater som är bäst på att räkna. När vänsterkartellen gick ut med att när Alliansen satsar på välfärden så ska de toppa budet med 12 miljarder, så försvann en hel del trovärdighet i deras finansieringsförslag. Någon sådan skattgömma finns inte, såvida de inte tänkt låna pengarna.

Nu har Östros kommit på den briljanta idén att KU-anmäla Anders Borg för hans artikel. Känns något desperat.

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Urban Bengtson, idékonsult

    Vore intressant att veta vad det är som räknas i förskolereformen?

    Om det gäller föräldraledigas barn, syskon till nytt barn i familjen och som S lovat 30 tim/veckan mot 15 tim idag, är det ingen kostnad för staten. Kommuner sköter barnomsorgen och bestämmer själva om tiderna idag. Men skollagen säger nu minst 15 timmar och ger ytterst föräldrarna rätt att behov av tid för syskonet, upp till heltid.

    Då det svårligen går att veta hur många som har kvar syskonen, hur många som väljer mer än 15 timmar och hur många då, blir det närmast omöjligt att beräkna någon siffra.

    Vad vet du här?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.