Inför premiären mot Hammarby del III – snack med Hammarbys Matilda Agné

Av , , Bli först att kommentera 0

Avrundar införsnacket inför premiären med ett snack med Hammarbys nyaste U23-landslagsspelare Matilda Agné. En spelare som går en bra vår till mötes.

# Hur går dina tankar inför premiären på Kanalplan mot Umeå?

- Det kommer att bli en tuff match det är vi inställda på. Som jag sa förut har Umeå värvat mycket namnkunnigt och vi har tappat men även fått in en del starka nyförvärv. – Jag tror att det kommer att bli en jämn match och men det är vår hemmaplan och det är alltid tufft att spela på Kanalplan. Som jag sa vi går för vinst men det kommer att bli en tuff match.

Apropå kanalplan, det har byggts, vet inte när den invigs, men de har i alla fall byggt en inomhushall bredvid. Vad kommer det att betyda på lång sikt för er?

- I och med ombyggnadtionen där är det som en ny entrée, det ser lite trevligare ut och uppdaterat. Förhoppningsvis kommer vi att få tillgång till en del lokaler där med gym som vi inte har haft. Så förhoppningsvis blir det bra för oss också även om inte vi kommer äga hallen i sig kommer vi kunna vi utnyttja den.

Hur är det rent träningsmässigt att vara spelare i Hammarby och Stockholm?

- Det är inte jättebra jag tror det är många andra föreningar som har det bättre rent förutsättningsmässigt. Att vi inte ens har vårat eget gym är inte jättekul, men vi jobbar utifrån där vi står och man får acceptera det.

- Sen kan man ha en del åsikter på hur Stockholm Stad satsar, hur de jobbar för att vi ska få det bättre det är klart att man har en del åsikter om det men man får jobba där man står. Så är det.

Hur ser du på Hammarby som lag?

- Vi har en liten trupp och det vet vi om, men det ser bra ut och som jag sa har vi fått in en del nytt.

- Nej, det ser riktigt bra ut och jag tror att vi bara kommer att bli bättre och bättre. Vi har haft det lite tufft som jag sa innan med träningsmatcher och så och har inte fått tillräckligt många som vi har tänkt. Jag tror att vi ligger ett steg efter där men jag tror att vi blir bättre.

Din egna utveckling, vart känner du att du står idag?

- Vi hade det tufft förra året men jag känner ändå att jag gick framåt och tog en hel del ansvar. Jag blev nyligen uttagen till U23 vilket känns som ett kvitto på att jag ändå har gått framåt. Jag siktar på att ta ännu ett kliv i år.

I eran trupp återfinns UIK-bekanta Mami Yamaguchi, hur mycket kommer hon betyda och har hon skvallrat någonting om Umeå IK?

- Hon har inte skvallrat så mycket än det kanske kommer innan premiären men jag tror att hon kommer att betyda enormt mycket för oss, hon är en fantastisk fotbollsspelare och är jätteduktig. Hon kommer att ligga bakom mycket i anfallsspelet.

Vad är ditt drömscenario, vi står på Kanalplan och matchen är färdigspelad?

- Självklart att vi har vunnit matchen och gärna att Mami har gjort mål mot sin gamla klubb det skulle vara det bästa. Att vi har fått en skön start och lite åskådare, det skulle vara kul.

Två timmar kvar.
Bloggen goes on and on.

Emelie Konradsson som matchvinnare idag?!
Bloggen tror det i alla fall. Ta rygg.

Bli först att kommentera

Inför premiären mot Hammarby del II – snack med Anna Paulson och Matilda Agné

Av , , Bli först att kommentera 0

Det börjar onekligen närma sig avspark. Bara två timmar kvar snart och bloggen uppdaterar med två spelarsnack, den ena med Anna Paulson och den andra med Hammarbys Matilda Agné.

Anna Paulson inför säsongen som väntar:

Om säsongen som väntar:
- Det ska bli ett roligt år och självlart har vi fortfarande ett väldigt ungt lag men vi har fått in lite rutin. Jag tror att det kan bli ett spännande år, håller vi våra dipar låga kan det bli riktigt bra.

Om hur statusen är för egen del:
- Jag kör fortfarande rehablitering för knät och vi får se väl se lite hur det går, jag kan inte säga bestämt när jag kommer att spela. Vi får se hur knät fungerar. Än så länge går det framåt i alla fall.

Om vad de nya spelarna har tillfört:
- De nya tillför en viss rutin och lugn skulle jag säga och speciellt Maria Nordbrandt och Alexandra Nilsson tillför ett lugn som behövs och rutin från serien.

Om att Maria Nordbrandt har blivit klokare:
- Det är klart att Maria Nordbrand har blivit klokare. Hon har varit borta från Umeå i sex år och fått sex säsonger i allsvenskan, det är klart att man lär sig något av det och sen har hon blivit klokare med åren. Man kan inte säga något annat.

Om vad Maria Nordbrandt har gått framåt i:
- Det hon har förvbättrat är att hon är väldigt stark i avsluten och värderar hon väldigt mer i dribblingar och så jag tycker att Maria har växt.

Om ordningen i föreningen:
- Det är klart att det är positivt, vi behövde en styrelse och vi behövde en ny klubbdirektör som vi har nu. Jag kan inget annat än se positivt på det hela, annars skulle inte föreningen fungera.

Tankar på säsongen:
- Vi själva vill komma högre än ifjol kan vi göra det så är det positivt. Våra egna krav behåller vi för oss själva.

Matilda Agné snacket är strax uppe.

Bli först att kommentera

Seriepremiär idag mot Hammarby – ser intressant ut

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag är det så dags för avspark i serien för UIK och man åker till Stockholm för att där ta sig an Hammarby. Ett bajen som med nöd och näppe klarade sig kvar i serien förra säsongen via seger i sista omgången samtidigt som Sunnanå förlorade borta mot Linköping.

Kanalplan är allmänt känd för att vara en svårspelad plan och vi kan nog förvänta oss en tuff premiär borta. Bloggen tog tempen på Joakim Blomqvist under upptaktsträffen för serien i måndags och vi fick också några ord med Anna Paulson samt Hammarbys Matilda Agné.

Det våras för fotbollen!

Joakim Blomqvist inför premiären:

# Joakim Blomqvist nu stundar en ny säsong och den andra för din del i UIK, hur tycker du att försäsongen har sett ut?

- På försäsongen har vi faktiskt mest mött Piteå, men spelmässigt ser det ut som vi hela tiden tar kliv men det blir inte förräns allsvenskan drar igång som vi ser hur vi står gentemot de andra lagen. Men det är en positiv känsla jag tar med mig in i serien.

I vad framförallt grundar den positiva känslan?

- Vi har fått ordning på vårt försvarsspel, vi har kämpat för att bygga någonting och nu har vi ett helt annat försvarsspel när vi går in i serien.
- Anfallsmässigt som är lite svårare att bygga börjar se mer positivt ut och Vi har fått igång våra nyförvärv och börjar hitta varandra.

Anna Paulson var inne lite på spelare som skulle kunna få sitt genombrott, du nämner försvarsspelet hon nämner Linnea Ågren..

- Linnea är en väldigt spännande spelare hon är född 1991 och kan bli hur bra som helst. Frågan är om hon kommer fram i år eller nästa år. Vi har några äldre spelare som är äldre som verkligen kan få ett genombrott.

Vilka syftar du på då?

- Emma Berglund, Emmelie Konradsson har redan slagit igenom i U23 och och dom kan få sina stora genombrott i år. Sen kan Linnea och några slå igenom på en annan nivå.

Du nämner Emma Berglund och Emelie Konradsson i vad framförallt är det som dom har tagit kliv i?

- Dom har varit med när UIK har varit som bäst, då har dom liksom varit med på resan och då fanns Hanna Ljungberg och Malin Moström som ledde laget. Nu är det upp till dem att börja leda laget och det har dom visat att dom är bredda att börja göra.

Man kan säga att dom har mognat på resan…

- Jag tror det, först nu insett att det krävs något stort av dem för att dom ska kunna leda laget. Det är en sak att hänga med bra när det finns ledargestalter men annat att leda själv.

Jag tänker på en annan spelare, favoritspelare innan hon försvann iväg till Sunnanå och sedanmera till Örebro där Richard Holmlund var. Jag pratade med Patrik Bäcklund som menar att hon har blivit en klokare spelare med åren och speciellt under åren i Örebro under Richards ledning. Är det något som du har lagt märke till?
,
- Ja men verkligen, hon är en väldigt klok som spelare både offensivt som defensivt. Hon är också sympatisk och kommer att bli en väldigt tillgång för hela laget. Vi är ett ganska ungt och talangfullt lag men vi kommer att behöva spelare som Maria Nordbrandt och Alexandra Nilsson (som kommer från Sunnanå).

Alexandra Nilsson, vad tillför hon?

- Hon tillför ganska liknade som Maria, dom har väldigt hög kvalite och båda två har spelat damlandskamper, sen är dom otroligt fina människor och bra för gruppen. Dom är väldigt viktiga i år, det är en del i vår strategi i hur vi värvar.

Du pratade om helhet och gruppen, sammansvetsning..

- Ifjol började vi bygga ihop en grupp där vi tappade stora delar av laget och det är en av mina styrkor som ledare att bygga gruppen.
- Det känns i år att vi tar ytterligare ett kliv där och jag tror med unga lag är det alltid en utmaning att få ihop gruppen för med de äldre har kommit längre i sin personliga utveckling. Jag tycker att det ser positivt ut i den här gruppen.

Man kan nästa säga att det är examen för spelarna som individer nu?

- Verkligen, jag tror att dom är taggade inför i år och vi känner att vi har en chans att komma ganska högt även om det blir tufft tror jag.

I övrigt, tankar Hammarby?

- Det känns bra men det är alltid vanskligt att möta Hammarby borta då det är en sådan dålig plan. Annars känns det bra.

Snack med Anna Paulson och Matilda Agné på ingång..
 

Bli först att kommentera
Etiketter:

Hejdå Dalsjöfors

Av , , Bli först att kommentera 0

Det är lite för tidigt att såga av något lag i allsvenskan men bloggen kan redan nu slå fast att ena nykomligen Dalsjöfors kommer få en tung och jobbig resa under tvålaxelva. "Hemma" på Borås Arena inför över tusen åskådare hade man inget att hämta mot Kristianstad som fullständigt körde över dem, 5-0 blev det till slut och frågan är om inte Dalsjöfors är en kopia av Stattena 2009.

Ett Stattena som efter att man halkat ur allsvenskan 2009 året därpå föll ur division 1 södra. Det är jämförbart med Karlslunds herrar som åkte ur division 1 norra 2009 och året därpå åkte ner till division tre.

Elin Nilsen två mål och en framspelning blev stor poängvinnare för det Kristianstad som ska bli intressant att följa under året. Elisabet Gunnarsdóttirs lag kan nog ställa till det för många lagen även i år och vi minns hur de besegerade UIK förra säsongen på vårkanten. Ett tungt nederlag i tider då det gick bra i Champions League.

Vad säger jag med detta? Dalsjöfors ur och Kristianstad kommer att klara sig bra i serien. Förvisso som sagt bara första omgången men jag tror inte på nykomlingarna från västra götaland, de väger för tunt helt enkelt.

950 åskådare på Valhalla IP fick se en målfattig historia mellan Göteborg och Tyresö. Enligt liverapporterna på (livestatisk) hade bland annat tidigare UIKaren Madelaine Edlund ett läge att göra mål men som alla andra spelare missade hon eller så gjorde målvakten ett bra arbete.
Edlund blev utbytt efter 83 minuter. Lisa Dahlkvist spelade hela matchen likaså Carola Söberg när vi är inne på tidigare UIKare och även Johanna Frisk. Ni ser så många UIKare det finns i allsvenskan.

Vad säger resultatet då?

Det är svårt att säga utan att ha sett matchen som förövrigt gick i tv4 sport. Men jag konstanterar i alla fall att serien kommer bli oerhört tight och spännande – även i år och det kommer dröja ända in på höstkanten innan vi kan utse en vinnare.

Det utlovade UIK-materialet inför premiären borta mot Hammarby kommer under natten.

Bloggen är tillbaka!
 

Bli först att kommentera

Bloggen är tillbaka – stor premiär ikväll

Av , , Bli först att kommentera 0

Maja Åström, Josefine Öqvist, Annica Svensson och Emilia Appelqvist.
Fyra riktigt bra nyförvärv till ett redan bra Tyresö som satsar friskt i jakten på de ädlaste medaljerna och drömmar om att komma ut i Europa.

Lägg där till ett Göteborg som har fått Linda Sembrant och Kristin Hammarström inför i år och du har den allsvenska premiären om två timmar på Valhalla IP.
Se där ett laddat möte.

- Det ska bli väldigt kul att serien drar igång och sen att vi möter Tyresö i premiären känns lite som vi kan sätta nivån på hela serien, säger Lisa Dahlkvist 24, som är inne på sin andra säsong i Göteborg sen flytten från Umeå och UIK.

Under försäsongen har det varit en hel del matcher för Lill-Dala som förutom träningsmatcherna med Göteborg har varit iväg med landslaget som satsar mot sommarens stora mål världsmästerskapen i Tyskland.

- Det är klart att det har varit många matcher och jag har varit iväg med landslaget. Men jag gillar att spela många matcher, säger Lisa som ser sina styrkor i just styrkan och fysiken.

- Just nu har det gått bra med styrkan och fysiken, jag känner mig stark och orkar med mycket. Sen är det klart att det finns alltid saker att jobba på, du har bland annat det att våga komma fram och göra mål, komma till skottlägen något som jag jobbar på hela tiden, säger landslagsmittfältaren.

# Vad framförallt gör Göteborg till ett bra lag i år?

- Göteborg kommer att vara ett bra spelande lag och kommer att komma till bra målchanser samt ha ett eget spel. Det kommer göra Göteborg bra. Sen tror jag på en rolig upplaga av allsvenskan, tror Lisa och vi kommer in på lagkamraten Johanna Almgren som går en bra säsong till mötes. Almgren har kunnat vara skadefri och gjort en riktigt bra försäsong. Enligt mig kan hon till och med vara med och utmana om skytteliga-titeln och hon kommer att bli en nyckelspelare i det landslag som åker mot Tyskland.

Vi låter Lisa få berätta vad hon tror har gjort att Johanna Almgren har varit skadefri under försäsongen och hittills.

- Hon har hittat sitt sätt att träna och kan träna större mängder än vad hon har kunnat gjort tidigare. Sen har det väl med att man lär känna sin kropp och lär sig veta hur mycket styrka man kan träna eller bör träna. Det ger resultat och det har vi sett. Hon har spelat alla matcher och kommer hon mer rätt, berättar Lisa Dahlkvist.

# Som du säger, Johanna Almgren i den form hon är inne i nu är en väldigt tillgång för Göteborg.

- Det är många som ser Sara Lindén och Linnea Liljegärd som ett bra forwardspar som gör målen, men vi har även andra bra spelare som Johanna Almgren som också kan göra mål. Det är väldigt skönt att veta att det finns andra spelare som kan kliva fram och avgöra matcher, tycker Lisa.

Sen har vi också den vinnarskallen och mentaliteten som hon besitter…

- Mm absolut, det är väldigt skönt att ha en sådan spelare på plan som kör tills det brister, avrundar Lisa.

Avspark om en timme…

Under dagen kommer det mer och lite UIK-snack inför premiären borta mot Hammarby imorgon.

Det våras för fotbollen.

 

Bli först att kommentera
Etiketter: ,

U20-VM trummar vidare..

Av , , Bli först att kommentera 0

U20-VM trummar vidare idag med match mot Brasilien för Sveriges del, en match som direktsänds i Euorsport 2 15:00. Bloggen utlovade lite kommenterar från premiärsegern mot Nya Zeeland, 2-1, igår kom de från försvararen Emma Kullberg som var nöjd med dagen och matchen:

- Det var en toppendag helt klart, där alla såg fram emot matchen och jag tycker att segern kom efter hårt jobb.

- I den andra halvleken får vi mer spel efter backen och kan hota mycket mer via kanterna, vilket vi även gjorde bra i den första halvleken. Vi hittar vårt spel och utnjyttar det på ett bra sätt. Det var riktigt skön och kul när Antonia fick sätta två mål.

- Jag är nöjd med lagets insats, vi höjer oss riktigt bra i den andra halvleken och där kändes det bra.

Mer senare under dagen..

Bli först att kommentera

Kullberg och Jakobsson triumferade i VM-öppningen

Av , , Bli först att kommentera 0

Åskan slog ner med bestämdhet vilket gjorde att undertecknad inte hade någon möjlighet att följa den svenska öppningsmatchen i U20-VM i Tyskland. En match där Emma Kullberg och Sofia Jakobsson spelade alla de 90 minuterna och bidrog till att Sverige kunde vända underläget 1-0 i halvtid till seger med 2-1. Kristianstads anfallsstjärna Antonia Göransson stod för båda målen.

Samtidigt i Sveriges grupp vann Nord Korea mot Brasilien med 1-0. I nästa match väntar Brasilien för Sverige.

Mer om matchen kommer imorgon

Bli först att kommentera

Dagen innan VM-premiären mot Nya Zeeland

Av , , Bli först att kommentera 0

Då är det dags för Emma Kullberg, Sofia Jakobsson och det svenska landslaget att imorgon beträda VM-mattan i industri- och universitetsstaden Bielefeld, en ort med ungefär 324 912 innevånare.

13 000 biljetter är redan sålda till Sveriges öppningsmatch mot Nya Zeeland som till skillnad från Sverige har varit med en gång tidigare i U20-VM. The Kiwis deltog senast det begav sig på den sydamerikanska kontinenten, närmare bestämt i Chile 2008. Då var man ytterst nära att ta sig vidare från gruppspelet efter att ha spelat 1-1 mot England, besegrat Chile med 4-3 och förlorat mot Nigeria 2-3 (första matchen).

Man har med sig en hel del spelare från då plus några som var med och spela U17-VM. Erfarenhet besitter man med andra ord, Sarah Mclaughlin, född 1991, är en av spelarna att se upp med för det svenska laget. Målskytt i sista gruppspelsmatchen mot England 2008 där brittiskorna faktiskt kvitterade i den 94:e matchminuten och tog sig vidare på det målet, snacka om tungt nederlag för The Kiwis.

Rosie White är en annan spelare, född 1993(!), som i matchen mot Chile stod för ett äkta hattrick.

Nog om Nya Zeeland som utlovat har bloggen snackat med Emma Kullberg så här dagen innan öppningsmatchen:

- Träningarna har varit riktigt bra med ett högt tempo. Alla är laddade och ser otroligt mycket fram emot morgondagen, berättar Emma om de träningarna som nu har varit inför den första matchen…

# Vad är själva känslan så här dagen innan VM-debuten, med allt ifrån själva matchen och att intresset är såpass stort (13 000 förköpsbiljetter)

- Att det är 13000 biljetter försålda är sjukt stort och mäktigt. Det känns hur kul som helst att det är ett så stort intresse.
- Självklart känns det lite pirrigt, men det är bara på ett positivt sätt och det ska verkligen bli jättekul.

I övrigt; hur tycker du att Sofias (Jakobsson) form verkar vara?

- Sofia visar alltid en bra form på träningarna och jobbar väldigt hårt, och det är riktigt kul att se.

Matchen eftersänds som sagt på Eurosport 2 i 60 minuter med start 16:30 imorgon och på kvällen 22:00.
 

Bli först att kommentera

Emma Kullberg del tre

Av , , Bli först att kommentera 0

Intervjun med försvararen Emma Kullberg som i dagarna är iväg på U20-VM i Tyskland rullar nu in på slutdestationen. Första delen handlade om vårsäsongen med UIK, hennes utveckling och Herr-VM som avslutades igår, i den andra delen tog vi upp inför VM:et, hur träningslägret och förberedelserna har varit inför avresan.

Nu i del tre den korta delen ställde bloggen lite personliga frågor (enkla)

Till att börja med vad hittar vi på din Spotify-lista?

- Oj, är alllyssnare, kan vara allt från pop till reggea, alllyssnare.

Vad gör allra helst en ledig sommardag?

- Spendera den med vänner, kanske sitter i en park käkar glass är iväg till stranden.

Vad kollar du på TV?

- Kollar inte så mycket på tv, men när jag kollar så blir det One Tree Hill och Svenska Hollywood Fruar.

Läser då…?

- Twilight böckerna har jag fastnat för den senaste tiden, de har allt ifrån dramaturgi till att man får lära sig ur en persons perspektiv, allt lockar.

Till sist; Har du något smultronställe så här på sommaren?

- Min stuga nere i Småland,  det är ett toppenställe. Jag brukar vara där nere en gång varje år på sommaren, när man var mindre kunde man åka dit oftare. Nu försöker jag vara där någon vecka varje sommar.

- Stugan ligger i Mönsterås några mil från Kalmar ute på en ö som heter Oknö. Det finns närhet till allt, badställen, tennisplaner, camping, centrum (Mönsterås) är gemytligt och fint med många fina hus, sedan ser man över till Öland från stranden. Hade jag haft några fler lediga veckor hade jag spenderat min tid där.
 

Förhoppningsvis har bloggen lite matnyttig information ikväll inför morgondagens öppningsmatch i VM för Emma och Sofia mot Nya Zeeland. En match som sänds i efterhand och 60 minuter på Eurosport 2 med start 16:30 men även 22:00 i samma kanal.

Bli först att kommentera

Del 2 Emma Kullberg

Av , , Bli först att kommentera 0

Intervjun med försvararen Emma Kullberg som i dagarna är iväg på U20-VM i Tyskland rullar vidare. Nu del två som handlar om just mästerskapet och förbedelserna inför, om truppen och vad Emma känner till om kommande motstånd.

Sverige öppnar upp med Nya Zeeland på tisdag och det är en match som i likhet med mötena med Brasilien och NordKorea går på Eurosport. Så när herr-VM avslutas ikväll är det bara att se fram emot U20-VM på damsidan, sportsommaren är räddad, lägg till Tour de France, det kan inte bli bättre.

Del 2: Det svenska laget är på plats i Tyskland sedan i fredags när de anlände, man har tränat fyra gånger i skrivande stund, ett pass på fredagskvällen, ett under lördagen och två nu under dagen. Innan avresan hade man ett läger på hemmaplan och mötte Finlands U23 och Hammarbys a-lag.

- Det var ett riktigt bra förberedesläger där vi fick möta två bra motståndare, matcherna var ganska nyttiga för oss, vi fick träna på vårat spel.

# Vad har du för tankar på VM:et?

- Jag tänker att det ska bli ett bra VM, vi ska ha kul. Det är ganska svårt att säga men vi ska spela vårt spel, vi kommer få möta tre bra lag i gruppspelet, men det kommer nog att bli riktigt kul och det håller alla med om, säger Emma Kullberg som tycker att stämningen i truppen är riktig bra.

- Den är en riktigt bra trupp med många bra tjejer, vi känner varandra sen tidigare då de flesta har varit med. Nej, det är en bra trupp som åker iväg till Tyskland.

# Vad känner du till om kommande motståndare?

- Jag har varken sett eller mött något av dem men jag kan tänka mig att NordKorea springer väldigt mycket och Brasilien har skickliga spelare individuellt men jag vet inte hur de är som lag. Där tror jag att vi kan dra nytt av vårt offensiva och defensiva lagspel. Nya Zeeland kan jag tänka mig är väldigt brittiska av sig, fysiska och sådär.

# Hur mycket betyder det att du har erfarenhet från mästerskap som EM ifjol?

- Ja, man har ändå lite koll på vad det innebär i och med att man har varit med om det tidigare, allt från att media är med på alla matcher, folk blir intervjuade, vissa är inte vana vid det men nu när man har varit med om det har man mer koll på det också.

Imorgon lite mer personliga frågor och lite koll inför första matchen på tisdag.

Holland-Spanien 3-1.

Bli först att kommentera