Påla, Emmelie, Elin klara för ytterligare en säsong i UIK

Lika glad som försvararen Anna Paulson, 25 år, är på bilden som är hämtad från träningslägret i Turkiet våren 2008 är man som supporter över beskedet att hon har valt att förlänga sitt kontrakt med klubben över 2010.

Därmed går hon in på sin tioende säsong i gulsvart sedan hon inför 2001 kom ifrån Gimonäs CK. Det har under de här åren hunnit blivit sex SM-guld, fyra cupguld, två Womens Cup tittlar, semifinal i EM 2005, deltagande i OS och VM.

Inte nog med det. För även Emmelie Konradsson, bilden, 20 år, mittfältare och Elin Landström, 17 år, försvarare kommer även dem att spela för UIK nästa säsong. Konradsson som kom till UIK inför säsongen 2007 fick spela fyra matcher från start i år, tre mer än 2008 och har verkligen visat att hon blir att räkna med. Sammanlagt blev det 15 inhopp under året.

Elin, 17,  tog steget upp i a-laget från utvecklingslaget inför den här säsongen. Det har inte blivit någon allsvensk match ännu men övertygande spel med F17-landslaget och med utvecklingslaget. Framtiden är din Elin.

Det här innebär att UIK nu har fyra försvarare; Anna Paulson, Emma Berglund, Maija Saari och Elin Landström plus två mittfältare Emma Åberg-Zingmark och Emmelie Konradsson.


Ett stort  tack till Ulla-Karin Rönnlund för dina insatser de här tre säsongerna, 2007-2009.

Vem minns inte målet hemma mot Djurgården i slutminuterna när hon gick upp på en hörna och fick in bollen. Eller räddningarna hemma mot Lyon i Womens Cup, räddningar som gav en finalplats.

Det är mycket som hon har bidragit med.
Tack Ulla-Karin.


Nu får man bara hoppas att en ny tränare efter Mika Sankala kan presenteras snart. Vi går snart in i december månad och sedan går fort.

Sen hoppas man givetvis att spelare som Lisa Dahlkvist, Sofia Jakobsson och Ida Åberg-Zingmark väljer att förlänga också.

….

Silly season fortsätter imorgon med trean LdB Malmö. Ett lag som till motsats till UIK och alla andra lag i serien har kontrakt med de flesta spelarna och ser ut att inte tappa så många spelare inför 2010.

2 kommentarer

  1. marcus

    Landström har visst spelat en match i allsvenska hemma mot tror de var aik men inte säker, men 100 % att hon har gjort de iaf!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>