Bollen rullar vidare

Tätt med matcher nu i den inhemska ligan, retur i Champions League och på kuppen en cupmatch inom snar framtid mot ett exallsvenskt motstånd i form av rödvita Piteå IF. Ja man kan inte direkt påstå att UIKarna kan ligga på solstolarna direkt.

Teori och matchgenomgång samt dagen innan träning står på schemat i eftermiddag medans gästerna från Östergötland sitter på en buss från Stockholm upp och bör landa i Umeå vid tiotiden på kvällen om man ser till hur många timmar det tar från den kunliga huvudstaden.

En huvudstad som verkligen andas ishockey/käppakrig de här dagarna med SM-Finalserien Djurgården-HV71. Ett Djurgården som i semifinalen slog ut tunga Linköping som aldrig verkar kunna knipa de ädla medaljerna i SM-Slutspelet hur mycket pengar än Hugo Stenbeck bland annat pumpar in för att värva tjecker, slovaker, bra svenska spelare, det går aldrig på något sätt.

Nog om käppakrig för den här gången. Det spelas faktiskt allsvensk fotboll idag med AIK-Sunnanå och Tyresö-Kristianstad i huvudrollerna. Intressant ur många anspekter då AIK liksom Sunnanå behöver tre poäng för att inte halka efter där nere i botten. Den som är mest desperat efter poängen tar nog hem den här matchen på Skytteholms IP, en enkel slutsats.

Både Tyresö och Kristianstad har fått en mycket bra start på säsongen poängmässigt med sex poäng på tre matcher, men synar vi resultaten kan vi se att Tyresö verkar ha svetsat samman den defensiva delen och fått ett bra försvar med bland annat Carola Söberg i målet och Johanna Frisk som har ett förflutet i UIK. När man har vunnit har det blivit 2-0 mot Djurgården och Linköping, två vinster tagna på bortaplan. Förlusten kom "hemma" (man lånade Hammarbys hemmaplan Kanalplan IP)  mot Örebro 1-0.

Skånska Kristianstad har varit inblandade i målrika historier, 3-2 hemma mot Sunnanå i premiären följdes upp med förlust 4-2 borta mot Göteborg och senast blev det 3-1 hemma mot AIK. Med andra ord kommer försvarsspelet fälla avgörandet och utifrån de tre första matcherna lägg till att det blir riktig hemmapremiär för Tyresö på Bollmoravallen. Det bäddar för en riktig fotbollsfest, man hade räknat med över 2.000 åskådare emot Örebro om matchen hade spelats där istället för Kanalplanen som det blev nu.

Vidare i fotbolls Sverige lirar kommande cupmotståndare Piteå IF hemma i norrettan mot elitsatsande Västerås BK 30. Ett VBK som inledde serien med att besegra Enskede IK hemma med 4-0, en match där Elin Hammar inom loppet av en halvtimme gjorde 1 och 2-0. Piteå segrade i sin premiär borta mot Uppsalalaget Danmark IK med 3-1 och där hittar vi tidigare UIKare June Pedersen bland målskyttarna.

Umeå Södra och Steve Galloway har rest till Dalarna för att nykomlingen Gustafs GoIF. I premiären förlorade de båda lagen sina matcher, Södra hemma mot en annan nykomling Östersund, 0-1, Gustafs mötte topptippade Bollstanäs på bortaplan och föll med 3-0.

Införsnack med tränaren Joakim Blomqvist inför morgondagens match mot Linköping kommer ikväll.

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.