Hejdå Dalsjöfors

Det är lite för tidigt att såga av något lag i allsvenskan men bloggen kan redan nu slå fast att ena nykomligen Dalsjöfors kommer få en tung och jobbig resa under tvålaxelva. "Hemma" på Borås Arena inför över tusen åskådare hade man inget att hämta mot Kristianstad som fullständigt körde över dem, 5-0 blev det till slut och frågan är om inte Dalsjöfors är en kopia av Stattena 2009.

Ett Stattena som efter att man halkat ur allsvenskan 2009 året därpå föll ur division 1 södra. Det är jämförbart med Karlslunds herrar som åkte ur division 1 norra 2009 och året därpå åkte ner till division tre.

Elin Nilsen två mål och en framspelning blev stor poängvinnare för det Kristianstad som ska bli intressant att följa under året. Elisabet Gunnarsdóttirs lag kan nog ställa till det för många lagen även i år och vi minns hur de besegerade UIK förra säsongen på vårkanten. Ett tungt nederlag i tider då det gick bra i Champions League.

Vad säger jag med detta? Dalsjöfors ur och Kristianstad kommer att klara sig bra i serien. Förvisso som sagt bara första omgången men jag tror inte på nykomlingarna från västra götaland, de väger för tunt helt enkelt.

950 åskådare på Valhalla IP fick se en målfattig historia mellan Göteborg och Tyresö. Enligt liverapporterna på (livestatisk) hade bland annat tidigare UIKaren Madelaine Edlund ett läge att göra mål men som alla andra spelare missade hon eller så gjorde målvakten ett bra arbete.
Edlund blev utbytt efter 83 minuter. Lisa Dahlkvist spelade hela matchen likaså Carola Söberg när vi är inne på tidigare UIKare och även Johanna Frisk. Ni ser så många UIKare det finns i allsvenskan.

Vad säger resultatet då?

Det är svårt att säga utan att ha sett matchen som förövrigt gick i tv4 sport. Men jag konstanterar i alla fall att serien kommer bli oerhört tight och spännande – även i år och det kommer dröja ända in på höstkanten innan vi kan utse en vinnare.

Det utlovade UIK-materialet inför premiären borta mot Hammarby kommer under natten.

Bloggen är tillbaka!
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.