Inför premiären mot Hammarby del III – snack med Hammarbys Matilda Agné

Avrundar införsnacket inför premiären med ett snack med Hammarbys nyaste U23-landslagsspelare Matilda Agné. En spelare som går en bra vår till mötes.

# Hur går dina tankar inför premiären på Kanalplan mot Umeå?

– Det kommer att bli en tuff match det är vi inställda på. Som jag sa förut har Umeå värvat mycket namnkunnigt och vi har tappat men även fått in en del starka nyförvärv. – Jag tror att det kommer att bli en jämn match och men det är vår hemmaplan och det är alltid tufft att spela på Kanalplan. Som jag sa vi går för vinst men det kommer att bli en tuff match.

Apropå kanalplan, det har byggts, vet inte när den invigs, men de har i alla fall byggt en inomhushall bredvid. Vad kommer det att betyda på lång sikt för er?

– I och med ombyggnadtionen där är det som en ny entrée, det ser lite trevligare ut och uppdaterat. Förhoppningsvis kommer vi att få tillgång till en del lokaler där med gym som vi inte har haft. Så förhoppningsvis blir det bra för oss också även om inte vi kommer äga hallen i sig kommer vi kunna vi utnyttja den.

Hur är det rent träningsmässigt att vara spelare i Hammarby och Stockholm?

– Det är inte jättebra jag tror det är många andra föreningar som har det bättre rent förutsättningsmässigt. Att vi inte ens har vårat eget gym är inte jättekul, men vi jobbar utifrån där vi står och man får acceptera det.

– Sen kan man ha en del åsikter på hur Stockholm Stad satsar, hur de jobbar för att vi ska få det bättre det är klart att man har en del åsikter om det men man får jobba där man står. Så är det.

Hur ser du på Hammarby som lag?

– Vi har en liten trupp och det vet vi om, men det ser bra ut och som jag sa har vi fått in en del nytt.

– Nej, det ser riktigt bra ut och jag tror att vi bara kommer att bli bättre och bättre. Vi har haft det lite tufft som jag sa innan med träningsmatcher och så och har inte fått tillräckligt många som vi har tänkt. Jag tror att vi ligger ett steg efter där men jag tror att vi blir bättre.

Din egna utveckling, vart känner du att du står idag?

– Vi hade det tufft förra året men jag känner ändå att jag gick framåt och tog en hel del ansvar. Jag blev nyligen uttagen till U23 vilket känns som ett kvitto på att jag ändå har gått framåt. Jag siktar på att ta ännu ett kliv i år.

I eran trupp återfinns UIK-bekanta Mami Yamaguchi, hur mycket kommer hon betyda och har hon skvallrat någonting om Umeå IK?

– Hon har inte skvallrat så mycket än det kanske kommer innan premiären men jag tror att hon kommer att betyda enormt mycket för oss, hon är en fantastisk fotbollsspelare och är jätteduktig. Hon kommer att ligga bakom mycket i anfallsspelet.

Vad är ditt drömscenario, vi står på Kanalplan och matchen är färdigspelad?

– Självklart att vi har vunnit matchen och gärna att Mami har gjort mål mot sin gamla klubb det skulle vara det bästa. Att vi har fått en skön start och lite åskådare, det skulle vara kul.

Två timmar kvar.
Bloggen goes on and on.

Emelie Konradsson som matchvinnare idag?!
Bloggen tror det i alla fall. Ta rygg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.