www.ulfedberg.se

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej Alla glada,

Nu vill jag hänvisa min läsare till min nya hemsida www.ulfedberg.se. Där kommer ni finna musikvideo, ljud klipp och lite mer info om mig och mitt band highway boys. Mycket nöje.
/Uffe

Bli först att kommentera

Tillbaka efter massa händelser…

Av , , Bli först att kommentera 0

Det har varit en svår period i mitt liv. Många saker har tagit massa energi och givit lite tillbaka.
Men nu är jag tillbaka och har ett helt annat fokus på mitt liv och min musik.

Jag hade ett mål att leverera en ny skiva detta året. Det var en god ambition och såg väldigt lovande ut. Dock har för många saker tagit bort min inspiration, vilket har resulterat i skrivblockering. Inga texter har fallit naturligt och inga melodier har varit tillfredsställande. Känslan av att göra en liknade skiva har mer och mer känts ointressant. Varför göra samma sak två gånger. För ni som gillade första skivan vill jag verkligen tacka. Tror dock att ni inte kommer bli besvikna på nästa skiva. För nu j…a har inspirationen kommit tillbaka. Från att ha hamnat på botten har jag massa att berätta.

Kan dock inte säga när nästa skiva kommer, men när jag är nöjd med materialet kommer vi fara in i studion och göra verklighet av mina känslor under denna period av mitt liv. Redan nu är jag riktigt nöjd med 4 låtar, men fler ska det bli.

PS. Varför jag inte har uppdaterat sen april är för jag slarvat bort mitt lösenord till denna blogg. Men nu kommer jag vara flitig och uppdatera. Snart är även min hemsida up and runing. Återkommer med mer info.

Tack för att ni läser min blogg.

Bli först att kommentera

Evig väntan :(

Av , , Bli först att kommentera 2

Det finns inget tråkigare än att vänta på svar. Just nu är det väldigt många svar som hänger i luften, både privat och jobb. Det privata ska jag inte gå in på, men när det gäller mitt yrke så är sommarturnén 2013 nästan färdigställd.  Några frågetecken kvarstår, men jag kommer att uppdatera er så fort jag vet mer.

Låtskrivandet har tagit fart igen och jag lovar er alla att Chapter Two kommer ha en helt annan känsla i sig, förutom soundet. Låtarna som är mer privata och det pendlar mellan sann glädje och riktig sorg/förtvivlan/rädsla.

Jag är glad att jag väntade med att spela in skivan då jag och låtarna inte var redo. Slutresultatet till hösten kommer bli så mycket bättre än vad det hade blivit just nu.

Tack att ni följer min resa.

  

Bli först att kommentera

Skivan är uppskjuten till hösten 2013!

Av , , Bli först att kommentera 2

Det har hänt mycket för mig och min familj den senaste tiden och har därför inte haft ork att skriva i denna blogg. Sakerna börjar repa sig och processen som vi gått igenom närmar sig ett avslut. Så planen är att bloggen kommer bli mer aktiv igen.

Pga allt detta var jag tvungen att skjuta upp inspelningen av min nästa skiva. Plannerat lanseringsdatum är ej klart, men nu till hösten ska den finnas till försäljning.

För ni som inte har köpt första skivan finns den nu att lyssna på spotify och iTune. Det är bara till att njuta.

Ta hand om er!

 

Bli först att kommentera

Harrys i Luleå, alltid lika trevligt!

Av , , 2 kommentarer 3

 Har ännu en gång varit upp i Luleå och spelat på Harrys. Det är ett litet ställe, men riktigt trevlig. Stämningen blir intim och lätt att kommunicera med publiken. Helgen var kanske den mest fartfyllda, dock var det fantastiskt roligt att spela mina egna låtar då nästa alla kan ref. Det är en fantastisk upplevelse och det värmer i hjärtat. Självklart är personalen underbara att jobba med och dom tar hand om mig och min familj.

Helgen som kommer är det dags igen för att besöka Kittelfjäll. Så röj, röj säger jag :D

 

2 kommentarer

Kittelfjäll-Umeå-Mora-Kittelfjäll

Av , , 2 kommentarer 2

 Hej alla glada,

Ja jag lever. Har inte haft kraft till att skriva på länge, men nu är det dags att hålla er uppdaterade. Det har redan hänt mycket på det nya året.

Förra helgen (11 & 12 Jan) spelade jag tillsammans med Robin i Kittelfjäll. Inte jättemycket folk, men riktigt god stämning. Den 13 & 14 var det dags för restaurangfesten Gastorski och 200 nya gäster anlände till Hotellet. Bandet Fin fem Fel spelade på afterski och en timme på kvällen. Övriga kvällen spelade jag plattor som DeeJay Wulf och det var helt sjukt dansgolv. Måste säga att det var länge sedan det var så roligt att DJ’a.

Den 15:de var det dags att gå upp tidigt för att fara till Umeå och ha möten samt förbereda nästa resa. Det gick bra men det tog hela dagen. Min son Nemo var jätteduktig och hjälpte Pappa med att hämta saker i förådet. Han börjar bli riktigt stark :)

05:00 ringde klockan den 16:de och vi satt 06:00 ännu en gång i bilen för att köra ner till Mora. Biltema skulle invigas kl 17:00 och det var bara att köra. Vi hämtade upp Robin i Övik då han lämnade Kittel redan den 12:e. Resan var händelserik, från Sundsvall till Söderhamn var det snöoväder och vi såg 5 olyckor på mötande sidan av E4:an var av 3 var lastbilar. Vi saktade ner tempot och tänkte att "det är viktigare att komma fram än att chansa på att komma fram tidigt". Väl i Mora blev i mycket väl motagna av Biltema och Hotellet. Vi spelade på VIP-kvällen men jag kände att jag var ganska trött efter resa. Dock blev det en uppskatade spelning och jag kunde sova med ett gott samvete.

Den 17:de väcktes jag av Robin kl 08:08.
- aahhh..Uffe!
- Är du vaken?
- Nej, (tittar på klockan) vi syns om 3 minuter!
- Ok!! haha…

Till saken hör att invigningen skulle börja kl 09:00 så det var inget tal om frukost. Snabbt in i bilen och fara till varuhuset. Som tur väl hade vi gjort klart nästa allt dagen innan. Det var bara att rulla ut mattan och fram med ljus och galastolpar. Sen var det full rulle från den minut som varuhuset hade öppnat tills vi var klara kl 16:00. Många nya lyckliga ägare av vår skiva "Chapter One" och vi spelade ganska många nya låtar som vi ännu inte har spelat in. Dom lätt riktigt bra :D

Sen var det dags att packa in allt i bilen igen och resa 630 km inlandsvägar upp till Kittelfjäll. Vi lämnade Mora efter en bit mat och bilen full kl 18:30 och var framme i Kittel kl 03:48. Måste ändå lyfta på hatten för Eniro och deras app. Skillde bara 7 minuter på deras uppskattade tid och våran tid. 

Ja, detta har hänt den senaste veckan. Vi är tillbaka där vi började och den är några timmar kvar innan jag och Robin ska spela after-Ski ännu en gång.

Tack för att ni läser och på återseende.

  
 

Tack till alla…

Av , , Bli först att kommentera 1

… som har köpt min skiva under året som varit. Kom på att jag har glömt tacka er för att hjälpa mig motiveras till nästa album. Ni förstår inte den varma känsla som jag får för varje skiva som ni har köpt. Fast ni inte känner mig tar ni er tid och pengar och sponsrar mig i mitt musiserande och därför vill jag bara sända ut detta stora TACK till er alla!

 

Bli först att kommentera

Träningensdag :D

Av , , Bli först att kommentera 1

Idag har jag redan spelat squash med min vän och fotograf Edel. Det var kanske inte den jobbigaste matchen jag har utfört, men roligt var det. För jag hade höga förväntningar på att min kubanska vän skulle ha temprament, vilket jag fick lite smakprov på under matchen. "Du får inte slå så där, hur ska jag hinna" är ett av alla exempel.

Förutom dagens match skall jag träna lite volleyboll med IKSU-laget. 2 timmar ganska intensivträning får vara min avslutning på denna dagen.

I övrigt har jag en ganska lugn vecka, med lite tomtejobba, karaoke och trubadur uppdrag. Varför inte ta tillfället och skriva en låt eller två. Nästa vecka blir dock mer intensiv, vilket jag gillar. Lycksele, Luleå och Umeå står på schemat.

  

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

Nu är det Jul igen :D

Av , , Bli först att kommentera 2

Hej alla glada :D

Jag är jätte ledsen att jag inte har uppdaterat min blogg på jätte länge, men nu är jag här igen och ska börja skriva på allvar. Både här på min blogg och nya låtar. Tiden är knapp och även fast vecka 10 känns långt bort så går det väldigt fort. För ni som undrar så är det den veckan som jag och grabbarna ska in i studion för att spela in nästa skiva.

Vad har jag gjort sedan fashion week. En hel del, men även tagit hand om mig själv. Det fanns en period där det känndes som allt blev för mycket. Nu är jag samlad igen och mer motiverad än någonsin.

Som rubriken avslöjar är det juletider och i helgen var det dags för tomtens ankomst i Umeå. Det var fullt med barn som ville dansa med han, tomtemor och apan Lelle runt julgranen. Vi kommer att ha detta event i MVG varje söndag mellan kl 12:00 – 15:00 och dans varje heltimme. Roligt, roligt :D

Tack för att ni fortsätter att följa min blogg fast jag inte har skrivit på länge. Men nu lovar jag att uppdater offtare.
 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

Fashion Week

Av , , Bli först att kommentera 1

Nu är det bara en vecka kvar innan vi drar igång årets fashion week i MVG Gallerian. Allt har levererats i tid och alla modeller är klara. Det är en ganska stor maskin att dra igång och sätta till verket. Igår skulle jag dela på en 50 meter lång catwalk matta. Såga, såga i runt en timme för hand, sen var den delad.

I allt detta försöker jag skriva musik och det går bra. Blev klar med en ny låt igår, som jag är riktigt nöjd med. Ska efter detta inlägg börja skriv klart en annan låt. För även om februari känns långt bort så går tiden fort.

Tack för att ni läser min Blogg! 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,