All out dubstep ramas in med oklanderlig mixning

Foto: Emma JohanssonAll Out Dubstep
Studion
Betyg: 4

Försiktiga försök att introducera dubstepen i den västerbottniska nattklubbsmiljön har kommit och gått, men ofta burit karaktären av tidsenlig musikalisk accessoar i motsats till något sprunget ur know-how och vördnad för själva musikstilen. AOD, däremot, är förgrundsfigurer, har på egen hand byggt en plattform för dubstep i Sverige och plockat många av genrens mest betydande kreativa krafter till hemmaplanen i Stockholm.
I Studion den här kvällen visar konstellationen dessutom att man klarar sig utmärkt på egen hand. Skälvande basgångar forsar genom lufthavet och redan tätt efter öppning vaggar trupperna fram och tillbaks på den sniket tilltagna golvytan.  Det märks att förra året branta kommersiella uppsving – varje brittisk indieakt med självaktning såg till att haffa minst en generisk dubstep-remix till diskografin, Eve och Snoop Dogg kokade Billboard-hits på dubstepfond parallellt med att nya producenter som Jakwob rörde sig bort från de mest svårtillgängliga ljudlandskapen – har breddat intresset och gynnat en belevad nyfikenhet.
Dj-setet ramas in av oklanderlig mixning och näsa för sammanhang, och även om dansutrymmet energi både kommer och går landar missionerandet mer i vinst än i förlust. Befriande också att för en gångs skull få befinna sig i en klubbkontext där den annars så allsmäktiga igenkänningsfaktorn ingalunda styr publikresponsen med nån järnhand.
ANDREAS TERNER

 

2 kommentarer

  1. pelle

    borde inte skribenten skriva akademiska uppsatser istället för att analysera musik? kick it back n relax dude

  2. Sofia

    Riktigt rolig kväll. Slutade med att jag röjde nästan hela kvällen inne på Studion. All Out Dubstep svängde till det mycket fint och jag & mina girls hade jätteroligt!
    Hoppas på mer dubstep i Umeåtrakten snaaaart 🙂
    Bra skrivet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.