Anton Sebbfolk inför utställningen i Studion

 

I helgen gör ni bäst i att besöka utställningen med Umeås affischkonstnär numero uno, Anton Sebbfolk. De läckra planscherna, så vansinnigt snygga att folk plockar ned dem från elskåpen och ramar in i vardagsrummet, hittar ni i Studion. Jag ställde några frågor till Anton om Debaser, Umeå Open-minnen och hur han kommer fram till sina fula gubbar. 

 

 

Vilken betydelse har Debaser haft för dig och för att kunna nå ut med din konst?

- Debaser och i synnerhet klubben What we do is secret som gav mig mina första jobb har betytt jättemycket. Och eftersom mina affischer har suttit uppe i Stockholm de senaste tre åren har jag ju haft en pågående utställning sedan dess på bästa tänkbara ställen och för alla att beskåda.

 

Vad inspirerar dig att rita läskiga monster och fula gubbar? 

- Ända sedan jag var liten har jag ritat varulvar, vampyrer etcetera så jag försöker inspirera mig själv genom att försöka komma ihåg hur jag tänkte när jag ritade vissa bilder när jag 7-8, sedan så gillar jag att kolla i böcker om skateboardkultur, punkkultur, chopperkultur, tatueringar, 50-talsskräckfilmer och självklart en massa bra musik!

 

 

Bästa Umeå Open-minnet? 

- Jag har många bra minnen därifrån men Silverbullit tror det var kanske -04 var nåt så fruktansvärt bra!

 

Bevara byggnadsminne eller populärkulturminne?

- Båda kommer att bevaras under samma tak.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>