Vånna inget hoppas ”statsgubbarna i Umeå” förstår musikens vikt

 

Umeå Open-bloggen har hört massor med bra grejer om de furiösa punkarna i småländska Vånna inget. Något för dig som diggar Masshysteri och Invasionen. På lördag spelar de i Studion Umeå Open. Gruppen är nu aktuell med nya vinylsingeln Jag ska fly tills jag hittar hem och för Umeå Open-bloggen berättar gitarrist-Tommy om gitarreffekter, vänskapen med Dennis Lyxzén och hans krossade ruta samt Umeå som en viktig musikstad. Detta förstås apropå snacket om Scharinska-försäljningen

 

Vilka är Vånna inget?

- Vi är ett gäng smålänningar som bor i Malmö. Vi har mig (Tommy) på gitarr, Karolina på sång, Andreas "Stilen" på trummor och Johan på bas. Vi har även med oss en kalmarit vid namn Joel på orgel ibland och havets man Kalle som gör massa saker runt omkring. 

 
 
Vi har hört att ni är polare med Dennis Lyxzén, stämmer det?
- Ja, just det, Dennis är ju jävligt great. Vånna inget har lirat ihop med Invasionen ett par gånger och jag (Tommy) har träffat Dennis en massa gånger gånger när jag spelat med Sista sekunden. Bland annat så hängde vi kvar ett par dagar i Umeå en sommar för massa år sedan och Dennis fick rutan i sin bil krossad. 
 
Vad gör er musik unik?
- Jag vet inte om den är så unik. Men vi bygger alla låtar på en gitarr- eller basslinga. Och en massa gitarreffekter. Vilket kanske inte är så unikt. Men Karolinas sång är ju hennes egen så det gör väl den aspekten unik i alla fall. 
  
 
Hur ska det bli att spela i Umeå? 
- Det ska bli riktigt kul. Umeå är så jäkla great och har med alla sina band inspirerat mig i mitt liv mer än vad jag någonsin kommer kunna tacka för. Jag hoppas verkligen att statsgubbarna fattar att Umeå med sin musik är uppskattad på så sjukt många platser i världen och av så mycket folk i världen att de gör allt de kan för att gynna det klimatet.
 
- Man har ju hört massa snack om att lägga ner Scharinska på nyheterna nu. Jag personligen har inte varit där. Men rent generellt tycker jag det är konstigt att man ska lägga ner platser där kultur och musik verkar och frodas. Speciellt i en tid där man snarare borde gynna allt som har med kultur att göra. Musik kan ge drömmar om en bättre värld och ge energi för att förändra en värld som har så många problem att vi inte behöver skapa flera. 
 
Lyssna på hiten Nödsignal här nedan, eller ännu fler låtar på Vånna ingets bandsida på Facebook.
 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>