Umeås Bästa bad/sim-lärdom fås av att lära av andra, t ex Linköping, se blogg 10 dec och i en 64-sidig utredning

Umeås Bästa bad/sim-lärdom fås av att lära av andra, t ex Linköping, se blogg 10 dec och i en 64-sidig utredning

Utredning om ett bad och upplevelsecenter i Linköpnig(PDF, 2332 kB)

v:* {behavior:url(#default#VML);}
o:* {behavior:url(#default#VML);}
w:* {behavior:url(#default#VML);}
.shape {behavior:url(#default#VML);}

Normal
0
false

21

false
false
false

SV
JA
X-NONE

/* Style Definitions */
table.MsoNormalTable
{mso-style-name:”Normal tabell”;
mso-tstyle-rowband-size:0;
mso-tstyle-colband-size:0;
mso-style-noshow:yes;
mso-style-priority:99;
mso-style-parent:””;
mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
mso-para-margin:0cm;
mso-para-margin-bottom:.0001pt;
mso-pagination:widow-orphan;
font-size:10.0pt;
font-family:”Times New Roman”;
mso-fareast-language:JA;}

Även hur det började är värt att uppmärksamma, i en dialog med medborgarna, att jämföra med Umeå, där beslut togs för snart sex år sedan, januari 2007, utan att alla partier fick vara med, och att de som var med inte alla visste vad som väntade, ett "Nannabad" med äventyrsbad. 50 m-bassäng, mm, som Umeås Badutredning 2006 sa nej till på just Nannakvarteret. Så här kan man läsa för Linköping 

Medborgardialog om badhuset i Linköping

Linköpings kommun vill erbjuda invånare och besökare en bra badanläggning för simsport, motion, badäventyr och rekreation. Linköpings simhall som byggdes 1965 kommer inom en snar framtid att kräva omfattande renoveringar för att fungera och upplevas som attraktiv. Även Tinnerbäcksbadet är i behov av upprustning. Genom att komplettera badet med en 50-metersbassäng får simsporten bättre utvecklingsmöjligheter, och allmänheten mer utrymme för motionssimning.

Ett nytt och upplevelserikt badhus ökar kommunens attraktionskraft för boende, företag, turister och andra besökare.

Så här ser nu planeringen ut, medborgardialogen under 2:a och 3:e kvartalet 2011, därefter beslut om lokalisering (flera alt. fanns med), funktionsprogram och lokalprogram under kommande halvår. arkitekttävling under 2012, och parallellt detaljplanering för badhus + halvår till mitten 2013, projektering under 3/4 år, upphandling första halvåret 2014, byggtid under drygt två och invigning slutet 2016.

Dvs projektering, upphandling och byggande under 3 1/2 år, att jämföra med liknande innehåll beräknat på två år för motsvarande process i Umeå!

Noggrannheten i Linköping märks också  på det som  kan läsas i slutet på utredningen om underlagsrapporter, källor och kontakter.

Vad kan Umeå kommun redovisa här för de som är intresserade av att veta hur man kommit fram till nuvarande Nannaplanering?

I nästa blogg ska visas mer kring ekonomi och resenomang kring varför Linköping valt den placering som nu gäller plus om ekonomin, även det lärdomar för ett badbolag och fullmäktigepolitiker i Umeå.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.