Umeås Bästa folkfest för simningen är ute-SM i 50:a sommartid. Som Umeå ej får pga SM-underkänd Nanna-50:a. Och ej SM-veckan därmed.

Umeås Bästa folkfest för simningen är ute-SM i 50:a sommartid. Som Umeå ej får pga SM-underkänd Nanna-50:a. Och ej SM-veckan därmed. Såvida inte Umeåpolitikerna tänker om och nytt.

Sundsvall däremot får SM-veckan 2015 sedan Gävles ute-50:metersbassäng och dess anläggning inte godkänns. Därför får Sundsvall överta SM-veckan då Sundsvalls Simsällskap kan arrangera långbane-SM i ute-50:an.

Umeå Simsällskap motorn i SM

Umeå och USS har med bravur klarat 15 olika slags SM inomhus i Umeå simhall under åren 1972 – 2006, varav sju JSM 74 – 06 (flest i Sverige då). Och gör det för 50:a-SM också.

Nog ska väl Umeå och simklubbarna i Umeå och Västerbotten med Umeå Simsällskap som motorn då vara värd att få en långbanebassäng som klarar alla SM-krav, dvs ända upp till 2000 åskådarplatser. 

Vilket sjävklart går att göra med god politisk vilja, smarta utformningar av en simarena med inne-50:a samt innovativa lösningar för tillfälliga läktare. I kommande bloggar ska jag visa hur det går och hur detta klarats på andra ställen.

Avbryta Nanna-50:an om SM-veckan ska kunna fås

Men först måste nu Umeås politiska ledning rimligen avbryta Nanna-50:an (om man vill fortsätta med äventyrsbad där är en annan fråga) och flytta 50:an så att ute-SM ska fås och Umeå kunna tilldelas SM-veckan (är inte simningen med ger inte Riksidrottsförbundet, RF, den) sommartid som också gynnar många andra idrotter som annars inte skulle kunna få SM.

 

Undertecknad och många andra inom simningen i Umeå kan bekräfta den folkfest som 50:a-SM är på sommaren. Här är bilder från SM i Sundsvall 2005 som visar på det.

Första bilden visar en start på förmiddagen och där syns också det nödvändiga uteområdet, som ju inte en Nanna-50:a får.

 

Andra bilden nedan är finalpass på kvällen med fullt på läktare som inte förslaget till Nannabad klarar och därmed 50:a-SM inte kan fås av Svenska Simförbundet.

Tredje bilder här nedan visar att Umeå Simällskap är med som så många gånger annars på SM-tävlingar av alla slag, SumSim, Junior-SM och Senior-SM.

Fjärde bilden visar på den del av folkfesten som det är för simmare, ledare, kompisar och anhöriga som kan umgås och ha kul, och glädjas över simmarnas framgångar och trösta i motgångar.

Femte bilden är på undertecknad i mitten med simmarkompisar t v Roger Taflin och t h Lasse Edstedt, både flitiga på SM som unga och fortsatt besökare genom åren. Och visst vill vi kunna visa upp Umeå på ett hemmaplans-SM.

Men då måste nu Umeås politiker förstå att en 50:a mitt i stan inte klarar 50:a-SM och tänka om och nytt. Där en del av detta nya redovisas i kommande bloggar (och visats en del tidigare också).

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.