Umeås Sämsta bad: Halverat äventyrsbad – 600 kvm mot 1250, 1/10 av Umelagun. Badkatastrof för unga – vuxna får mer! Fel siffor ger timeout?

Umeås Sämsta bad nu: Halverat äventyrsbad – 600 kvm mot 1250, 1/10 av Umelagun. Badkatastrof för unga – vuxna får mer! Fel siffor ger timeout? 

NY BLOGG, SOM TIDIGARE, MEN MED VIKTIGA TILLÄGG OM FEL SIFFROR OCH TIMEOUT!

Igår skrev jag om misstagen i simkatastrofen i Nannabad med inga SM och läktare bakom läktare med ingen sikt, att det handlar om TÄNKTE INTE PÅ DET.

OCH "TÄNKTE INTE" GÄLLER SÄKERT OCKSÅ DET HALVERADE ÄVENTYRSBADET, ELLER UPPLEVELSEBAD SOM DET STÅR. 

Här nedan är vad som nu finns skissat, OBS inga tydliga ritningar ens, som både kommunförslaget i fjol och Lerstenen hade förut för politiker, intressenter och allmänhet att studera. Bara det i sig ett misstag som gör bedömningar svårare och borde ge bakläxa och allt får göras om!

600 KVM ÄVENTYRSBAD – SOM EN DRYG BASKETPLAN!

Måtten här är 50 m och 9,5 m plus 7×20 ger lite över 600 kvm (615) kvm kvar, yta motsvarande en dryg basketplan eller 1 1/2 tennisbana. Vid sidan om, i eget rum, finns vattenrutschkanor på drygt 100 kvm yta. 

Men mellan en barnplask t v och badytorna är det passage för alla som ska till och från 50:an, varför dessa ytor också bör räknas bort. Så den användbara ytan blir bara lite över 500 kvm kvar (drygt 600 kvm med vattenrutschen). Inte heller korridorytan utanför kan inräknas för äventyrsbad pga kommunikation till och från alla bassängerna.

OVAN BADBOLAGETS DRYGA 600 KVM OCH NEDAN LERSTENENS 1250 KVM

Lerstenen som fråntogs projektet (med en tvivelaktig förklaring om för dyr drift trots att den följde avtalet, ovan ritning hade 1250 kvm. I äventyrsrummet finns de nödvändiga kommunikationsytorna utan störande genomgångar. Viktigt både för besökarna och personalens uppsikt och att kunna ingripa. 

BADBOLAGETS HEMSIDA BEKRÄFTAR MINSKNINGEN, MINUS 517 KVM!

På badbolagets hemsida redovisas ytor och där bekräftas minskningen av äventyrs/upplevesle-badet. 1482 kvm i nov 2012 (där korridorytorna ingår) är nu, april 2013, 965 kvm (men där är andra genomgångsytor med),

dvs 517 kvm mindre, eller – 35 %. Frånräknat svåranvändbara passageytor blir det de 600 kvm jag räknat ut.

OGILTIGT ANBUDSUNDERLAG PGA FEL SIFFROR?

Men det finns fler fel än inräknade korridorytor, också helt fel siffror finns i andra jämförelser.  Och även med Fritidsnämndens uppgifter från möte där, som jag återkommer till, det är mycket att kolla.

Allt verkar ha gått för snabbt, både i höstas och nu. Liknar alltmer hastverk och som gör anbudsgivning oklar och oklar, siffror och ritningar måste ju stämma. Kanske är underlaget därmed ogiltigt?

OTYDLIG SKISS – KAN INTE RÄCKA FÖR BYGGLOVSPRÖVNING

Ogiltigt kan det ju också bli om skisserna (är bara skisser här) är oklara och svåra att tyda. (Notera att Lerstenen hade en tydlig ritning). Detta kan väl inte hålla för byggnadslovsprövas, otydligheten vad som är vatten och golvytor (är vikigt att veta för arbetsmiljön med övervakning), och felaktiga siffror.

OBEROENDE EXPERTIS GRANSKAR YTOR, MM OCH TIMEOUT ETT HALVÅR!

Rimiigt är nu att badbolagsstyrelsen omgående, av oberoende expertis, låter granska underlaget, och under tiden tar timeout för hela planeringsprocessen, över sommaren! En ny bad- och simanläggning ska stå under 50 år, så vad är ett halv år då, bara 1/100!

ANNAN JÄMFÖRELSE, MED UMELAGUN, BARA 1/10 I NANNABAD!

Annan jämförelse som får umebor (och norska turister) att inse "pyttelitenheten" i badbolagets äventyrsbad, är med Umelagun på Nydala. Se nedan med en cirkelformad yta + rutschkanor på drygt 5000 kvm. 600 nu i Nannabad ger 1/10, en tiondel, dvs ungefär dubbla 25:an längst ner.

JÄTTEBALLONG TÄLT ÖVER UMELAGUN – SVERIGES STÖRSTA ÄVENTYRSBAD?

(Kanske en smart och billig idé vore att sätta jätteballongtält över Umelagun och få 5000 kvm äventyrsbad, störst i Sverige kanske då)

 NU ALLTMER ETT VUXENPROJEKT MED MER AV GYM + NY REALXAVD!

Medan barn/ungdomars äventyrsbadande har halverat, har alla vuxna fått mer, som i en gräddfil utan politiska beslut. Gymmet har växt till 1583 kvm från 1063 i projekeringsförslaget i fjol och utan beslut vare sig i Fritidsnämnden eller Kommunfullmäktige, 50 % mer!

Inte nog med det, nu surfar även en relax för vuxna in, från 0 !! till 428 kvm. Utan formella beslut någonstans här heller. Se här nedan.

VUXNAS RELAX OCH MER GYM + 1000 KVM.  UNGA MINSKAR – 600 KVM

MEN vuxensatsningen är än större, gymmet har ökat med 500 kvm från c:a 1000, eller 50%. Dvs vuxna har med realx och mer gym närmare 1000 kvm mer och barn/ungdomar i äventyrsbad 600 kvm mindre, halverat!

Så alltmer blir detta Nannabad något helt annat än vad som en gång i tiden planerades och beslutades. Från ett barn/ungdomsprojekt som får det sämre och mindre till ett vuxendito mer mer ytor och som betalas av bidrag för barn- och ungdomverksamheten!!

SIMKATASTROFEN ÄN VÄRRE OCH BADKATASTROF MED SÄMRE BAD 

Så simkatastrofen, nu är värre, se i gårdagens blogg och badkatastrofen nu, känner nog många att det inte blir som utlovat utan sämre för varje nytt förslag.

INTE VÄRDIGT UMEÅ SOM FRAMSYNT STAD

DETTA ÄR INTE VÄRDIGT UMEÅ KOMMUN SOM EN FRAMSYNT STAD OCH SOM I ANDRA SAMMANHANG VILL BÅDE VARA VINNARE OCH VILL MER.

I BAD/SIMNING ÄR DET NU FÖRLUSTER HELA TIDEN OCH VILL MINDRE.

VAR ÄR DU VERONICA KERR? NU ÄN MINDRE ÄN NÄR DU REAGERADE 2011!

OCH DU MATTIAS LARSSON SOM TROR PÅ MINA UPPGIFTER.

(Var är du Veronica Kerr, KD:s gruppledare? December 2011 hade du en interpellation i Kommunfullmäktige när det minskats från 1250 till 1000 kvm. Men kommunledningen lovade mer och du accepterade det. Se skiss och ritningar här och du får ny anledning att interpellera, även för att du blev lurad på fel ytor).

(Och du Mattias Larsson, C, och med i badbolagsstyrelsen tror på att kan mätt rätt, inte godkänner du väl halverat äventyrsbad mot Lerstenens?)

DAGS ATT SÄTTA STOPP FÖR DESSA ALLT KATASTROFALARE BADPLANER?

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.