Umeå Mesta ”spännande fastighetsinvestering” är ej Nannabad med värre luft, farlig trafik och instängt äventyrsbad, utan Balticgruppens Utopia, nu också med skola!

Umeå Mesta ”spännande fastighetsinvestering” är ej Nannabad med värre luft, farlig trafik och instängt äventyrsbad, utan Balticgruppens Utopia, nu också med skola!

Se nedan från det erbjudande Umeå kommun gjorde 2008 om ett stadsutvecklingsprojekt för kvarteren Nanna (grusplanen) och Mimer (skola i över 100 år). Vad blev det nu fem år senare? Ja, ett totalt misslyckande! INGET är klart och INGET av all kommers, handel, kontor och bostäder. INGET heller av privat satsning på bad/simning med billigare för Umeå kommun utan nu allt dyrare i kommunregi genom kommunalt badbolag.

Nanna badprojekt

MEN detta totala misslyckande har inte fått partierna bakom den ”mest spännande” fastighetsinvesteringen i Norrland S, V, M, FP, C och KD (Miljöpartiet och Arbetarpartiet har varit emot detta hela tiden) att rubbas en millimeter.

Så nu ska detta misslyckande göras till en katastrof för bad/simning med ett outvecklingsbart Nannabad utan utemiljö (självklart tidigare i kommunen bad- och simbyggande och ute i Sverige), outredd trafiklogistik för säkra tlll- och frånfarter med inga ställen för skjutsande barn, instängd äventyrsdel utan nödutgångar samt 50:a som inte klarar utlovad SM-status!

Samtidigt visas idag i VK och VF hur Balticgruppen skapar, nog, Norrlands mest spännande fastighetsinvestering genom hotell, kommers och nu gymnasieskola på kv Forsete. Det är samma fastigshetsbolag som bjöd 150 miljoner kr för både Nanna och Mimer, och då ville uppfylla Umeå kommuns mål om just ”norra Sveriges mest spännande fastighetsinvestering”.

MEN man vill inte vara låst vid kommunens krav på bad/simning, så politikerna sa nej till Balticgruppen.

Så nu står Umeå kommun och Umeå som stad inför risken att bygga norra Sveriges mest ogenomtänkta och outredda (trafikanalys, se ovan) bad- och simanläggning till ett pris för driften man inte redovisat fän, och som står andra föreningar och idrottssatsningar dyrt liksom risken för stålbadförslag stoppade anläggningar och om nedlagda badhus i kommundelarna, allt för att minska underskotten i detta dyra Nannabad.

Där nedan bilder visar farligheterna kring kv Nanna som kommer att göra ett Nannabad än mindre besökt, särskilt när föräldrar avgör om de vill tillåta sina barn/ungdomar ta sig dit och för vuxna när trafikproblemen hindrar för bilar samt blir dyrare i parkering jämfört badhus/simhallar i andra lättillgängligare och billigare lägen. Och därmed än dyrare för Nannabad och Umeås skattebetalare.

FRÅN NEJ TILL JA FÖR SKOLA I LEDER TILL FRÅN JA TILL NEJ FÖR NANNABAD?

PS De privata aktörer som förlorade denna ”fastighetsinvestering”, Norrvidden AB/Medley AB hade som ett spännande inslag just en skolsatsning i Mimerskolan. Men det blev nej från kommunen som nu sagt ja till ny skola i centrum! Så kan politikerna ändra sig från nej till ja, ska de väl kunna ändra sig från ja till nej för Nannabad?

Nanna luft värre

Nanna 1948 trafik bad

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.