Umeås Bästa Cykel-P för Nannabad senareläggs, ”inte acceptabelt” sa Åsa Ögren (S), m fl, 2011, men sa 2013 Ja till bygglov – utan utlovad cykel-P-utredning!

Umeås Bästa Cykel-P för Nannabad senareläggs, ”inte acceptabelt” sa Åsa Ögren (S), m fl, 2011, men sa 2013 Ja till bygglov – utan utlovad cykel-P-utredning!

Se här hur viktigt Umeå kommun anser cykel-P är, ”stor dignitet” och att cykel-P-behovet framförts tidigare utan gensvar. Läs alla meningar så inses lätt allvaret.

Nanna budget 9

Nanna budget 8

Av ovan ledamöter är framlidna är B-M Lövgren på två ställen, ena ska vara Marie-Louise Rönnmark (S). På badritningar vid anbudsförfrågan och till bygglov står om ”separat utredning”, som Gator och parker efterlyser och får svar som visar att den var inte gjord inför bygglovsprövning.

Dvs det ”senare skede” som Kommunstyrelsens NP med bl a Byggnadsnämndens ordförande Åsa  Ögren ansåg ”inte acceptabelt” 22/11 2011, men som hon och nämnden ”accepterade” vid bygglovshandläggning 24/5 i år.

Detta är ”inte acceptabelt” och måste leda till omprövning, t ex återtagit bygglov och att genomföra cykel-P-utredning innan bygglov prövas på nytt.

Tillräcklig, fungerande och säker cykelparkering är avgörande för trygg och tillgänglig bad- och simanläggning. Klaras inte detta med genomförd utredning – där även frågor om gåendes logistik liksom bilskjutsande med lämning/hämtning måste med (inte heller detta utrett!) – då blir ett Nannabad inte en attraktiv och barnvänlig plats att komma till, utan ska rimligen avvecklas.

Nanna cykel-P

Gator och parkers samlade remissyttrande, här om

Entreer, cykelparkeringar,
På situationsplanen står det att cykelparkering och angöring kommer redovisas i en separat utredning. Badhusets verksamhet kommer att generera i många besökare och många kommer att anländer med cykel, vilket ställer krav på ett antal cykelparkeringar.
Cykelparkering ska anordnas för såväl personal som besökare företrädesvis på fastighetsmark

Kommunsvar här

Västra Kyrkogatan utanför huvudentrén är i detaljplanen fastighets mark och cykelparkeringar kan anordnas där.
I övrigt redovisas detta i en separat utredning.

Men som inte är gjord, än, dvs Umeå kommun sedan 22/11 2011 anser är ”inte acceptabelt”!

Se bildcollaget nedan där det syns tydligt att vid Nannabad, efter V:a Kyrkogatan, nere t h, är utrymmet för litet för att klara väntat bad-cykel-P-behov och det behov som blir av andra som besöker/arbetar i stan. Uppe t v är från cykeluthyrning på ön Ven i Öresund som visar vilka ytor som krävs, nere t v från Järnvägstorget med ordentligt utrymme som inte fås vid Nannabad och uppe t h vid biblioteket som visar att det måste finnas gångvägar också.

 

Nanna cykelcollage

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.