Umeås ”Stora” frågor: Scharinska Villan, järnstaket, korvvagnar, Apberget, lekparker, snöröjning, hundlatriner.. Löses med omvändelser under galgen. Men kvar hänger felplacerat badbygge för 400 mkr. Varför?

Umeås ”Stora” frågor: Scharinska Villan, järnstaket, korvvagnar, Apberget, lekparker, snöröjning, hundlatriner.. Löses med omvändelser under galgen. Men kvar hänger felplacerat badbygge för 400 mkr. Varför?

Omtag med stopp av Nannabad, lösa ut entreprenörerna, gå ut med anbud på kv Nanna för bostäder och P-garage i påbörjad grop ger uppåt 100 mkr för tomten. Och 100 mkr med nya simtag och enbart bassänger i rättplacerat läge. Samt 15 mkr/år i billigare drift, dvs på 50 år en halv miljard kr.

Ändå är det tyst på politikerbloggar, men väldigt flitigt för hundlatriner, av S-Holmlund, M-Ågren,, FP-Westerberg och KD-Kerr. Var är C-Larsson, V-Spiric, MP-Mosleh och AP-Hägglund med sina lösningar?

När riktas fokus på det riktigt STORA problemet, starkt ogillat av umeborna, Nannabadbygget? Nu med överytor på 3 000 kvm (från 8 000 till 11 000) à 100 mkr och 3-4 mkr/år mer i drift samt inte beslutat i någon nämnd eller i Kommunfullmäktige. Och inte fått svar på hur beställningen av överytorna kom till och varför. Så här har medierna något att djupdyka i.

Nedan är från hemsidan från Umeå Badhus AB och visar överytorna (där enda önskade är två banor till för 50:an och djupbassäng, inalles 500 kvm och pelare/väggar ökat med 500 kvm, så netto ökning mot tidigare är 3 000 kvm ändå). Se felräknat på summa bad, ska vara 3 080 inte 2 943.

Se även P-ytor på minus 3 000 kvm, kanske är här missen, konsulten fick ingen instruktion om att dra ner för badhusytor utan fyllde bara upp. Dvs politiskt ”tänkte inte på det”. Så dags är nu att tänka på det, tänka till och om!

Nanna yta P-hus

2 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Om medierna hade ägnat en bråkdel av den tid du ägnat åt badhuset, hade kanske det hade påverkat beslutasfattarna. Du är ju bara en besvärlig bloggare som jag, vars synpunktker åtminstone av en politiker bara uppfattas som ett störande surr.

    • Urban Bengtson (inläggsförfattare)

      Precis, visst är det så, badhusfrågan är seg politiskt, men det rör sig under ytan nu när överytor på 35% – 3000 kvm – 100 mkr uppmärksammas. Mesta påverkan, idag, på politiska beslutsfattare är i ”ordinarie” media. Detta för att då vet man att informationen når många människor. Men trägen vinner, det är bara att vara lika flitig som politikerna själva, återkomma, upprepa och förnya. Då kommer journalister att även ta upp enskilda bloggares uppslag och göra nyheter av dessa, som man gör för politikerbloggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.