Umeås Omöjliga ansökan om SM-veckan sommar 2017, omöjlig för underkänd 50:a, för Sundsvall har 2015 och Holmlunduttalande om alla SM i Stockholm men haft ETT 50:a-SM på 1986 – 2015! Ändå bra att RF nu får se SM-felplacerad Nanna-50:a.

Umeås Omöjliga ansökan om SM-veckan sommar 2017, omöjlig för underkänd 50:a, för Sundsvall har 2015 och Holmlunduttalande om alla SM i Stockholm men haft ETT 50:a-SM på 1986 – 2015! Ändå bra att RF nu får se SM-felplacerad Nanna-50:a.

I Västerbottensnytt 15/4 menade S-kommunalrådet Lennart Holmlund att om inte Umeå får sim-SM i 50-m-bassäng så att man kan få SM-veckan sommar, får Stockholm ha alla SM och simningen dör ut på andra orter.

1. Verkligheten är följande: Under 30 år år 1986 – 2015 hade/har Stockholm ETT 50:a-SM, år 2004. Landskrona och Norrköping = 6, Hamlstad och Sundsvall = 4, Borås, Göteborg/Mölndal,Uppsala = 2, Jönköping, Linköping, Malmö, Stockholm, = 1.

Således EN gång av 30 i huvudstaden och 1/30 = 3,3 %, så 29/30 = 96,7 % annanstans där en simsport lever och frodas utanför Stockholm.

Kan då Stockholm riskera att ”dö ut”? Naturligtvis inte, de flesta av landets kommuner och kommundelar som har simklubbar lever vidare utan 50:a-SM eller andra SM-tävlingar.

Nanna SUndsvall sim-SM

2. Verkligheten i bild säger också att Nanna-50:a är omöjlig och Svenska Simförbundet inte kan godkänna Umeå, se läktarplatser här från Sundsvall vid långbane-SM 2005, extraläktare och på båda sidor om bassängen.

Se också den nödvändiga utemiljö där simmarna håller till mellan loppen, den finns inte för Nanna-50:a och behövs även det för ett 50:a-SM.

Nanna SM-vecka S-svall

3. Verkligheten är också att Sundsvall har 50:a-SM 2015 i SM-veckan sommar och att Gävle fråntogs den då 50:an där, utomhus, inte godkändes. Så klarar Gävle det nästa gång, lär sim-SM få gå där och en SM-vecka. Men med Sundsvall 2015 lär inte Norrland två år efter få en SM-vecka sommar utan får vänta lite. Ovan visar att sim-SM klaras i sex andra städer i Svealand och Götaland.

Allr detta ska Fritidsnämnden och Umeå Fritid känna till och informera Kommunstyrelsens ledamöter i skriftligt underlag så att Umeå kommun inte gör bort sig inför allmänheten nu och senare Riksidrottsförbundet och SVT som är huvudansvariga för SM-veckorna samt till Svenska Simförbundet. Vore intressant att få veta vilka beskrivningar och analyser som FN och UF gjort samt vilka underlag i övrigt som finns. Annars känns SM-ansökan som oseriös politiskt och pinsam för oss umebor.

VILL UMEÅ HA SM-VECKA SOMMAR GÄLLER ATT STOPPA NANNA-50:A, BYGGA NYTT I IDROTTSLÄGE SOM SIMMAGALLERIAN HÄR OCH KOMBINERA INNE- OCH UTEMILJÖ. DÄRUNDER SYNS DEN SM-OMÖJLIGA NANNA-50,AN SOM DET ÄR BRA ATT RF NU SER.

Nanna mot Simmagalleria

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.